Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prosty triggerbot [C#]

Gość Pan Maciek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie jak tutaj jest napisane: 

Na początek nasz program musi odnaleźć proces gry, odczytać jego ID, otworzyć uchwyt do procesu gry oraz odczytać adres modułu client.dll w procesie gry.
Nie będzie tu zbyt wiele tłumaczenia, przy kodzie są komentarze, które objaśniają co do czego służy. 2035711 przy OpenProcess określa, że żądamy praw do odczytu pamięci.

To jest kod z twojego komputera ? Czy ogólny i mam jakoś to znaleźć w swoim kompie ?

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

!! ABY UNIKNĄĆ BANA VAC, NAJLEPIEJ ODŁĄCZCIE INTERNET NA WYKONYWANIA TEGO PORADNIKA !!

XDXDXD:D:DSADSDAS

dlaczego? vac nie robi heurystycznych skanów tylko skany sygnatur... ;-)

Ew. możecie próbować odpalać grę z parametrem -insecure i komendą sv_lan 1, co powinno wyłączyć system VAC, lecz dla pewności najlepiej całkiem odciąć się od internetu.

te parametry od wczesnych czasów csgo nie wyłączają skanów sygnatur przez vac

a reszta zrobiona całkiem ciekawie ;-)

Przypięcie procesu itd. wszystko potrzebne.

r.i.p myślenie

hiFG4ZA.png

Opublikowano

dlaczego? vac nie robi heurystycznych skanów tylko skany sygnatur... ;-)

te parametry od wczesnych czasów csgo nie wyłączają skanów sygnatur przez vac

a reszta zrobiona całkiem ciekawie ;-)

Tak na wszelki wypadek, sam tego też nie robię, ale żeby mi ktoś później nie marudził, że za to VACa dostał xD

Opublikowano

Jak zrobić tego triggerbota na hotkey? W sensie że jak nacisnę insert to będzie automatycznie strzelał a jak drugi raz nacisnę to już normalnie jak bez tego bota ? ;D

snikersproject1.png
Opublikowano

Jak zrobić tego triggerbota na hotkey? W sensie że jak nacisnę insert to będzie automatycznie strzelał a jak drugi raz nacisnę to już normalnie jak bez tego bota ? ;D

getasynckeystate

ps. zaktualizujcie sobie offsety

hiFG4ZA.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przypięcie procesu itd. wszystko potrzebne.

Zmień kod źródłowy wtedy twój cheat nie zostanie wykryty.

Oczywiście znając podstawy c#

W jakim sensie zmienić kod źródłowy? Wytłumaczysz mniej więcej?

Opublikowano

A jak dodać esp  do tego ?

https://www.youtube.com/watch?v=06PpBTzVNts- oczywiście to jest w C++, w C# jest bardzo podobnie

W jakim sensie zmienić kod źródłowy? Wytłumaczysz mniej więcej?

Dodaj jakiś trash kod, tj. nieużywane zmienne (stałe oraz nie) i ewentualnie użyć confuserex'a

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja mam pytanie bardziej co do programowania, skąd nauczyłeś się pisać takiego bądz inne cheaty, sam chciałbym także sie nauczyć, ogarniam jedynie pętle nie wszystkie instrukcje itp, ale pełno tych liczb, typu aktywnośc myszy skad to brać, dlaczego takie a nie inne, oraz drugie, o co chodzi ze zmianą kodu zródłowego, co tam w nim nalezy zmienic, bo jesli sie kod zmieni to wtedy cheat moze nie dzialac, moze inna kolejnosc zastosowac nw, jesli jest to czytane prosze o odp

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Czy na podstawie tego poradnika można tworzyć cheaty do innych gier? np. Combat Arms

Opublikowano

A ten Trigger strzela przez sciany ? Głównie chodzi mi jak jestes w TT na dust2 i patrzysz w mida i jak CT bedzie przebiegac na B to strzeli ? Bo T_T Light nie strzela.­

Problem z BoL'em ? Pisz do mnie. ;P

Opublikowano

A ten Trigger strzela przez sciany ? Głównie chodzi mi jak jestes w TT na dust2 i patrzysz w mida i jak CT bedzie przebiegac na B to strzeli ? Bo T_T Light nie strzela.­

Nie, incross nie strzela przez ściany.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeśli skopiujesz kod prosto stąd to raczej kiepsko, jeśli natomiast napiszesz swój własny kod, to teoretycznie powinien zostać niewykrywalny przez VAC dość długo. VAC lubi uploadować sobie pliki, które komunikują się z procesem gry do późniejszej analizy, ale jak taki plik jest wrzucony przez pojedyńczego użytkownika, to nikt nie traci czasu na analizę tego, bo skupiają się na częściej używanych haxach. Ogólnie to podobno jest tak, że jeśli kod masz tylko ty i go dalej nie rozsyłasz to możesz zignorować VAC calkowicie.

Z góry mówię, że w jakieś analizy VACa się nie bawiłem, to jest to co wyczytałem na innym forum, gdzie ludzie nieźle ogarniają Reverse Engineering i analizowali jak działa ten antycheat.

­

@Anonymous

Żeby uniknąć vaca na często używanym kodzie wystarczy zmienić nazwę pliku na proces który często jest w tle (np. firefox.exe, chrome.exe) i przed użyciem cheata po pobraniu i każdej aktualizacji Vaca (aktualizacja gry) wygenerować nowy Hash (np. programem Hash Changer). Jak ktoś naprawdę boi się Vaca niech zabezpieczy sobie plik takim programem jak np. Themida Protect, ale to co pisałem wyżej w zupełności wystarczy. Dodatkowo trzeba pamiętać (w przypadku napisania wh, autobh, aimbot'a itd.) żeby się kryć, żeby nie dostać Overwatch bana. Jeżeli ma się zamiar udostępniać haki lub je sprzedawać trzeba pamiętać o napisaniu programu autoupdate cheata i po każdej aktualizacji vaca generować nowy hash i udostępnić update..

Mam nadzieję, że trochę wyjaśniłem osobom bojącym się vaca. Pozdrawiam.

Opublikowano

@facebookmati Większej bzdury dawno nie czytałem, ale nie chce mi się rozpisywać. Chyba nic z tego co napisałeś wyżej nie jest prawdą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...