Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niskie FPS na expowiskach - dobre parametry do Metina. Pomocy

Aster2000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od jakiegoś czasu mam pewien problem. Kiedyś na tym samym komputerze na którym działam dzisiaj nie miałem żadnych problemów z metinem ani z lolem, nagle (zupełnie nagle) z dnia na dzień, zaczął się mój gejmingowy dramat.. W lolu moje fpsy spadały poniżej 30 przy większym skupisku graczy i potworów (na niskich detalach) a w metinie lagi występują wyłącznie na expowiskach z dużą ilością mobków np. V2 czy AV2 (zaznaczam że wcześniej nie było problemu). Nie wiem co robić, a próbowałem już wszystkiego, od czyszczenia komputera, przez defragmentację dysków, po różnego rodzaju game boostery i inne cuda - żadne z ww nie przyniosły rezultatu. Proszę o pomoc, i choć wiele było takich tematów, jestem zrozpaczony, gdyż komputer jest na średnim poziomie i wszystko inne jest ok. Zaznaczam, że nie znam się na "języku komputerowców" i jestem przeciętnym użytkownikiem.

Niżej parametry.

Windows Vista House Premium 32 bit- SP1
Intel Pentium CPU E5300 2.60GHz 3,0 GB RAM, NVIDIA GEFROCE 9600GT

szafanaciuchy_eune_91_3_nozg.png

Są brązy i głupie brązy, ale żeby do Hogwardu sie nie dostać?

Opublikowano

na 50 70% masz jakiegoś wirusa który ci zamula kompa :) lub masz na kompie syf i dużo ważące pliki ale może być to wirus.

Opublikowano

Komputer jest świeżo po formacie

Musisz miec wirusa ktory ci obciąża komputer i przeczyść go odkurzaczem może cos da

Opublikowano

Usuń reklamy z komputera oraz wszystkie nieautoryzowane programy + gówna które niby Ci się przydadzą a nigdy ich nie użyłeś.

Napisałem, że jest świeżo po formacie . Zainstalowane sa tylko programy obowiązkowe do odpalenia Metina, przeglądarki i Lola.

Zatem visaul c++, net.framework są zainstalowane ? 

Tak, są zainstalowane.

Opublikowano

Napisałem, że jest świeżo po formacie . Zainstalowane sa tylko programy obowiązkowe do odpalenia Metina, przeglądarki i Lola.

Tak, są zainstalowane.

aaa zainstalowałeś chociaż antywira? xD

ARIONE-MINI.png

Opublikowano

aaa zainstalowałeś chociaż antywira? xD

Tak, a co dziwniejsze po pełnym skanie nie wykryło mi ani jednego wirusa. Więc odpada opcja wirusa zamulającego komputer.

Co robić help @@@

Opublikowano

Zapora włączona czy wyłączona ?

Przy włączonej jak i wyłączonej problem jest ten sam.

ps m1 jinno = brak lagów.

Opublikowano

Przy włączonej jak i wyłączonej problem jest ten sam.

ps m1 jinno = brak lagów.

Możliwe ze masz odpalone programy np gg skype. a jak nie to to nie jest twoj problem tylko serwera ma slaba maszynę i dużo mobów wiec nw :)

Opublikowano

W tym wypadku masz chyba na myśli sterowniki do karty graficznej, tak są zainstalowane.

Opublikowano

W tym wypadku masz chyba na myśli sterowniki do karty graficznej, tak są zainstalowane.

A czy masz zaktualizowany system moze masz aktualizacje ?

Opublikowano

Moze byc tak ze ktorys z podzespolow jest uszkodzony. Udaj sie na jakiee forum komputerowe, tam cie pokieruja co zrobic zeby to sprawdzic.

Opublikowano

Może ci już sie zużywa procesor albo karta graficzna heh polecam wyzucić kompa przez okno kupić nowego ale lepszego :D

Opublikowano

Polecam Advenced SystemCare oraz Driver Booster. Z ich pomocą i ja poprawiłem płynność działania komputera. Mogą przynieść rozwiązanie takim problemom  :)

Opublikowano

@Aster2000 jak naprawiłeś to napisz co zrobiłeś, w przyszłości komuś innemu sie może przydać. ;)

Sam problem z płynnością pracy się nie rozwiązał, bo w lolu dalej mam niski FPS, natomiast na serwerze na którym gram została wprowadzona łatka zmieniająca wszystkie moby w dzikie psy, specjalnie z myślą o ludziach którzy mieli problem na jednej konkretnej mapie. (Było ich widocznie sporo)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...