Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Boty od Yuriego - Baner, PokeBot i inne...

Yirumas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W związku z działalnością strony

TsBot.pl

który tworzy boty serwerowe dzisiaj mam dla Was trochę smaczków.

Interaktywny Baner mojego autorstwa

Wersja bota z dnia 15.01.2015r.
Większość informacji dostepnych jest na mojej stronie, jednak krótki opis poniżej:

Instalacja:
1. Ściągamy archiwum i konfigurujemy według informacji zawartych w pliku baner.php
2. Wrzucamy pliki na nasz hosting, np. dla mnie jest to t**web-pl.tsbot.pl/
3. w baner na ts wpisujemy adres do skryptu baner.php ( czyli dla mnie jest to http://t**web-pl.tsbot.pl/baner.php
4. Ustawiamy Gfx interval na 60, aby baner odświeżał się co 60 sekund sam u każdego.
5. Oglądamy efekty ;)

Podczas konfiguracji pamiętajcie, że każdy napis posiada współrzędne początku X i Y, które trzeba dobrać samemu metodą prób i błędów.

Dodałem napis "Wygenerowano przez TsBot.pl". Zachęcam do zostawienia w ramach podziękowania tego na banerze, ew. jakoś zmienić kolor itp. JEDNAK nie wymagam tego. To tylko Wasza wola ;)

Demo bota z udostępnianego archiwum:

http://ts-web-pl.tsbot.pl//baner/baner.php

Pliki bota jak i skan dostępne pod adresem:

http://www.tsbot.pl/interaktywny-baner/

PokeBot mojego autorstwa

Nadmieniam iż skrypt bota jest tak skonstruowany, że pojedyńczy rekord, jest dla jednego kanału, czyli w momencie połkowania 5 kanałów w tablicy konfiguracja_poke tworzymy 5 rekordów od 1 do 5.

Bot wrzucany na szybko, ew. wyedytuję później.

po skonfigurowaniu bota wchodzimy do katalogu i wydajemy polecenie:

screen -dmS bocik php  TsBot.pl-core1.php

Pliki bota są dostępne na stronie

http://www.tsbot.pl/pokebot/

Skan
https://www.virustotal.com/pl/file/66366096793a52a53326b64b30db9217e95d11beaf8111d917f1f249a24e2875/analysis/1420225380/

Pozwalam na robienie wszystkiego z plikami które udostępniam na stronie

TsBot.pl

Mała sugestia, jeśli podoba Ci się któryś skrypt lub używasz któregoś, ZALAJKUJ i OCEŃ TEMAT. Z góry dziękuję.

Profesjonalne Wsparcie Serwerów TeamSpeak3          Boty funkcyjne na Serwery na zamówienie         Twórca bety Dużego Bota Serwerowego TS3

Kontakt:

PW     GG: 2660269     e-mail: [email protected]

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Skan został dodany także mogę usunąć moją notkę :)

Co do samego bota (poke to działa on bez zarzutów polecam wszystkim).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@-.Aris.-

jak najbardziej możesz do woli przerabiać. Ludzie zgłosili problem z warningiem kiedy jest jedna osoba w grupie, ale już to rozwiązałem. Dojdą jeszcze poprawki, aby wyświetlało nick osoby, która wchodzi na CP. Niestety nie mogę wrzucić mojej ostatniej wersji bota bo działa kompletnie na innej zasadzie i korzysta ze swojej bazy danych.

Jeśli masz jakieś sugestie co trzeba przerobić wal śmiało w temacie, to przerobię i wrzucę nową wersję. Bot jest dla każdego, więc i może go tworzyć każdy.

Dodatkowo zauważyłem, że funkcja powrotu na serwer nie działa tak jak powinna, więc też została przerobiona. Wstrzymam się do twojej opinii co poprawić to wrzucę już drugą wersję z sugestiami. Dzisiaj powinien też się pojawić filmik jak bota skonfigurować i używać.

Oczywiście jeśli masz taką ochotę.

Bot nie jest świetny, ale dzięki temu minimalnie obciąża serwer.

Profesjonalne Wsparcie Serwerów TeamSpeak3          Boty funkcyjne na Serwery na zamówienie         Twórca bety Dużego Bota Serwerowego TS3

Kontakt:

Opublikowano

Mogę polecić wszystkim użytkownikom interaktywny banner, widziałem demko, wszystko działa pięknie, czekam z niecierpliwością na nowe skrypty :)

Opublikowano

@Yurimas

O patrz prawie identycznie wykonałem owy banner lecz u mnie nie odejmował clientów querych.

Co do tematu fajnie wykonane :)

Opublikowano

@Klaas Tylko mój bot na banerek był napisany wcześniej i pomagałem ci tworzyć twój na początku :P:P Ale mniejsza z tym. Jak widzisz na stronie przykład mojego banera, jest rozbudowany lepiej od twojego :) Tylko tutaj userzy chcieli prosty z samą liczbą online. Ja mam Adminow, odliczanie do eventów i inne pierdoły :)

UWAGA!!

Ludzie, którzy pobrali wersję banerka przed napisaniem mojego postu proszeni są o ściągnięcie jeszcze raz, ponieważ obecne archiwum ma dwie łatki.

1 > naprawia bład niewyświetlanego obrazka

2 > 1 wersja logowała się n osób na serwerze na minute, ta loguje się tylko x osob zalogowanych w 1 minucie na tsa. czyli około 4/minute przy 120 klientach. Statystycznie of course :D

Jak ktoś ma pomysł jak rozwinąć zapraszam do dyskusji.

A pokebot leży poprawiony tylko kolega z tematu wyżej chyba woli zachować rozwiązanie dla siebie ;). Poczekamy, jak nie zaproponuje to wrzuce co mam. :)

Kontakt:

Opublikowano

Yirumas

sprawdziłem nowy baner interaktywny który wrzuciłeś  :)

Teraz jest okej wyświetla baner lecz nie umieszcza na nim informacji żadnych o danych klientach itp ,

Bot na serwer wchodzi i pobiera informacje bo widzę jak się loguje jednak nic na banerze nie zapisuje ,

nic nie zmieniałem oprócz IP serwera reszta została bez zmian

opcje dla Guest ServerQuery są również dobrze ustawione ponieważ działają inne podglądy typu GT itp

Opublikowano

Yirumas

sprawdziłem nowy baner interaktywny który wrzuciłeś  :)

Teraz jest okej wyświetla baner lecz nie umieszcza na nim informacji żadnych o danych klientach itp ,

Bot na serwer wchodzi i pobiera informacje bo widzę jak się loguje jednak nic na banerze nie zapisuje ,

nic nie zmieniałem oprócz IP serwera reszta została bez zmian

opcje dla Guest ServerQuery są również dobrze ustawione ponieważ działają inne podglądy typu GT itp

podejdz do mnie na tsa, albo napisz mi priv. napisałem, ze musisz mieć biblitoekę GD od PHP

Działa spoko, pomimo że jest przerobione a nie w 100% twoje :)

Owszem, kod tworzenia samego banera i rozwiązań na nim jest w 100% mój. Ale rozumiem odpowiedź, zbyłem cię na gadu, bo jesteś leserem i taki komentarz daje ci poczucie spełnienia ;) Spoko, nie gniewam się :)

@gorus1994 napisz na gg

Kontakt:

Opublikowano

Owszem, kod tworzenia samego banera i rozwiązań na nim jest w 100% mój. Ale rozumiem odpowiedź, zbyłem cię na gadu, bo jesteś leserem i taki komentarz daje ci poczucie spełnienia ;) Spoko, nie gniewam się :)

Wracając do tematu.

Napisałeś że Bot jest twojego autorstwa, nie nie jest twojego autorstwa.Tylko go zmodyfikowałeś, powinieneś to zaznaczyć.Tak jak większość twoich skryptów ściągniętych z netu i przerobionych.

Nazwałeś mnie leserem tylko dla tego że zadałem pytanie w innym temacie ? .Czy Ty czasami kontrolujesz to co piszesz ?. Na prawdę nie mam ochoty na takie dziecinne sprzeczki, ale trafia mnie jak ktoś chce zabłysnąć kosztem innych.

Cheers, SpaceMaker

Opublikowano

Wracając do tematu.

Napisałeś że Bot jest twojego autorstwa, nie nie jest twojego autorstwa.Tylko go zmodyfikowałeś, powinieneś to zaznaczyć.Tak jak większość twoich skryptów ściągniętych z netu i przerobionych.

Nazwałeś mnie leserem tylko dla tego że zadałem pytanie w innym temacie ? .Czy Ty czasami kontrolujesz to co piszesz ?. Na prawdę nie mam ochoty na takie dziecinne sprzeczki, ale trafia mnie jak ktoś chce zabłysnąć kosztem innych.

Cheers, SpaceMaker

Dowody i jeszcze raz dowody, nie ma po co spinać dopóki nie ujawnisz dowodów, że skrypt nie jest jego...

1385681103-U843596.jpg

Opublikowano

Jak mi to ktoś kiedyś powiedział: "Nie rób dla nikogo nic, nie pomagaj, nie pisz! Znajdziesz wielu wrogów za udostępnienie rozwiązań, a do tego wyzwą Cię od złodzieja".

Ja wiem. Dając baner, dając dobrego PokeBota i już niebawem może Bota serwerowego, który się może równać z mbotem, którego Adams prawie wydał w drugiej wersji, TOTALNIE ZA FREE DLA KAŻDEGO to taki typ jak Ty może się wkurzyć. No tak, jeśli jesteś jak chłopak, który podobno ma ekipe i myśli, ze to tylko twoje, to też bym się wkurzył.

Prawda jest taka, że zdradzając rozwiązania, dzięki, którym niektóre serwery są Lepsze, typu Baner interaktywny, Bot statystyk itp. wkurzam tylko innych, ktorzy to mają. Ale to ja to zdradzam i to moja praca i CO NAJWAŻNIEJSZE! Robię to za darmo bez żadnych wymagań, to nie wciskaj kitu, że mój kod nie jest mój. Ja nie jestem jak Ty, nie potrzebuję oklasków, żeby czuć się kimś. Robię coś dla kogoś bo tak chce i mam taką ochotę.

Smutne to, że ludzi jak ja czy @kurwisko wyzywa się, bo zdradzą sztuczkę, której ty czujesz się właścicielem.

Wracając do tematu.

Cheers, SpaceMaker

Kosztem innych? Każdy ma prawo mieć interaktywny baner i super bota serwerowego. To, że twój serwer już nie jest 1 z 5 mających taki baner, a będzie jednym ze 100? No widzisz, wtedy liczą się ludzie, więc widzisz! Nie masz szans!!!

Kontakt:

Opublikowano

To, że twój serwer już nie jest 1 z 5 mających taki baner, a będzie jednym ze 100? No widzisz, wtedy liczą się ludzie, więc widzisz! Nie masz szans!!!

Proponował bym abyś czytał to co pisze ze zrozumieniem, ale z tym widzę masz problemy .Nie interesują mnie jakieś pozycje, 5-ta czy 50-ta czy nawet 1000 .Mój TS jest tylko dla znajomych i dla zamkniętego grona ludzi.I uwierz mi siedzi na nim dużo więcej osób niż na twoim :D

Musisz się więcej koncentrować i kontrolować na tym co piszesz.Bo założę się że sam czasami za bardzo nie wiesz co i jak by nasmarować.

Jak chcesz zabłysnąć, polecam program "Rozmowy w Toku" , bo na mnie to niestety nie działa.

Cheers, SpaceMaker

Opublikowano

Proponował bym abyś czytał to co pisze ze zrozumieniem, ale z tym widzę masz problemy .Nie interesują mnie jakieś pozycje, 5-ta czy 50-ta czy nawet 1000 .Mój TS jest tylko dla znajomych i dla zamkniętego grona ludzi.I uwierz mi siedzi na nim dużo więcej osób niż na twoim :D

Musisz się więcej koncentrować i kontrolować na tym co piszesz.Bo założę się że sam czasami za bardzo nie wiesz co i jak by nasmarować.

Jak chcesz zabłysnąć, polecam program "Rozmowy w Toku" , bo na mnie to niestety nie działa.

Cheers, SpaceMaker

Człowieku, pomyśl czasem co piszesz... Pierwszą sprawą jest twoja ortografia która jest na bardzo niskim poziomie - nie, nie obchodzi mnie to że masz grupe inwalidzką.

Twierdzisz że Yirumas pobrał boty z internetu i je przerobił, fajnie! Może pokażesz jakiś dowód na to że to są skrypty pobrane z internetu? Niestety nie pokażesz dowodów bo ich nie masz.

Sugerujesz że "ktoś chce zabłysnąć kosztem innych" tym że udostępnił bota/skrypty które sam zrobił? To już nie chodzi o serwery, o to czy ktoś używa tego na swoim serwerze - bo po to powstało aby każdy mógł sobie takie coś zrobić na własnym serwerze.

No i ja się pytam człowieku, dumny ty jesteś z siebie zdajesz sobie sprawę z tego co robisz? Masz ty wogóle rozum i godność człowieka?

Opublikowano

Człowieku, pomyśl czasem co piszesz... Pierwszą sprawą jest twoja ortografia która jest na bardzo niskim poziomie - nie, nie obchodzi mnie to że masz grupe inwalidzką.

Twierdzisz że Yirumas pobrał boty z internetu i je przerobił, fajnie! Może pokażesz jakiś dowód na to że to są skrypty pobrane z internetu? Niestety nie pokażesz dowodów bo ich nie masz.

Sugerujesz że "ktoś chce zabłysnąć kosztem innych" tym że udostępnił bota/skrypty które sam zrobił? To już nie chodzi o serwery, o to czy ktoś używa tego na swoim serwerze - bo po to powstało aby każdy mógł sobie takie coś zrobić na własnym serwerze.

No i ja się pytam człowieku, dumny ty jesteś z siebie zdajesz sobie sprawę z tego co robisz? Masz ty wogóle rozum i godność człowieka?

Nie wiem co Ty bierzesz, ale stanowczo zacznij brać polowe lub zmień dealera.Moja ortografia jest doskonała, skoro Ty widzisz tutaj jakieś błędy to natychmiast powinieneś wziąć korepetycje z języka Polskiego.

Poza tym prosiłem, czytać ze zrozumieniem .Jeśli czytanie Polskiego sprawia wam problemy, chętnie zacznę pisać po angielsku.

Natomiast jeśli szukasz wrażeń lub chcesz się dowartościować, pisząc takie bzdury .To odwiedź stronę pudelek.pl, na pewno znajdziesz tam coś interesującego.

Opublikowano

@SpaceMaker jak możesz pisać coś o interpunkcji (inny temat) skoro sam popełniasz podstawowe błędy 

Wracając do tematu.

Cheers, SpaceMaker

Nie wiem co Ty bierzesz, ale stanowczo zacznij brać polowe lub zmień dealera.Moja ortografia jest doskonała, skoro Ty widzisz tutaj jakieś błędy to natychmiast powinieneś wziąć korepetycje z języka Polskiego.

Poza tym prosiłem, czytać ze zrozumieniem .Jeśli czytanie Polskiego sprawia wam problemy, chętnie zacznę pisać po angielsku.

Natomiast jeśli szukasz wrażeń lub chcesz się dowartościować, pisząc takie bzdury .To odwiedź stronę pudelek.pl, na pewno znajdziesz tam coś interesującego.

poszukaj sam nie będę Ci wytykał błędów, twoja ortografia też pewnie nie jest na zadowalającym poziomie.

@Yiurimas 

@JaTylkoSciagamC 
proszę was  o to abyście wypowiadali się tylko i wyłącznie na temat.

Opublikowano

@JaTylkoSciagamC

chciałem ci pokazać, że masz źle skonfigurowanego bota i mnie połknie, bo na ten spacer był ustawiony pokebot ;)

a tak poza tym temat jest od wyrażania opinii i pytania o problemy, nie spamujemy

Kontakt:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

od dzisiaj na stronie

http://TsBot.pl

Jest możliwość zapisania się na newsletter. Poza wrzuceniem nowych paczek i info tutaj będę rozsyłał info dla osób zapisanych, dzięki czemu nie ominie Was żadna aktualizacja.

Kontakt:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...