Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Trudny wybór: IS-6 vs T34

korzeNART

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stabilizator + perki = dobra celność w jeździe, gra się nim w 1 linii, więc nie jest do snajpienia, a jest op ze względu na DPM w porównaniu do innych HT tego tieru.

To, że gra się nim w 1 linii to wiem i ta celność wystarcza ale to nie znaczy, że to działo jest celne. na każdy czołg można założyć stabilizator+ perki i powiedzieć to samo co ty tutaj: Stabilizator + perki = dobra celność w jeździe... Ze względu na swój dpm to działo jest co najwyżej przeciętne (inaczej by było tragiczne). (Czyli wychodzi na to, że kv-5 ma najlepsze działo bo ma największy dpm :P) 

Opublikowano

To, że gra się nim w 1 linii to wiem i ta celność wystarcza ale to nie znaczy, że to działo jest celne. na każdy czołg można założyć stabilizator+ perki i powiedzieć to samo co ty tutaj: Stabilizator + perki = dobra celność w jeździe... Ze względu na swój dpm to działo jest co najwyżej przeciętne (inaczej by było tragiczne). (Czyli wychodzi na to, że kv-5 ma najlepsze działo bo ma największy dpm :P) 

Zagrał T49, potem mów o dobrej celności w jeździe w każdym czołgu ze stabą i perkami. Celność nie jest dobra, ale wystarczająca. Tak samo penetracja. KV-5 ma bardzo dobre działo, szczególnie na goldzie. Dobra pena, najlepszy dpm, celność, czas celowania ok. 

Opublikowano

Nie idzie powiedzieć czy IS czy T34... 

Najlepiej zagrać dwoma czołgami i ocenić samemu niż słuchać się opinii.. 

Ja powiem że (IS-6) i zaraz multum ludzi z leci na mnie że ja się nie znam czy takie tam... 

Autorze weź zapamiętaj moje słowa. (Ludzie mogą tylko doradzić ale nie jest to tak że dobrze będzie się nim grać) 

Pozdrawiam ! :]

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

Nie idzie powiedzieć czy IS czy T34... 

Najlepiej zagrać dwoma czołgami i ocenić samemu niż słuchać się opinii.. 

Ja powiem że (IS-6) i zaraz multum ludzi z leci na mnie że ja się nie znam czy takie tam... 

Autorze weź zapamiętaj moje słowa. (Ludzie mogą tylko doradzić ale nie jest to tak że dobrze będzie się nim grać) 

Pozdrawiam ! :]

Idzie powiedzieć, bo większość z Nas ma tu doświadczenie i się zna wystarczająco na tej grze, by polecać czołgi. Po drugie statystyki mówią same za siebie, że IS-6 jest lepszy niż T34.

Opublikowano

Idzie powiedzieć, bo większość z Nas ma tu doświadczenie i się zna wystarczająco na tej grze, by polecać czołgi. Po drugie statystyki mówią same za siebie, że IS-6 jest lepszy niż T34.

No i tak jak mówiłem.. 

Dobra ja szanuję opinie innych graczy ale one mogą minimalnie pomóc.. 

A statystyki statystykami każdemu się gra inaczej danem typem czołgu, Nie którzy wolą Miękkie czołgi zaś inni Twarde. 

Więc jak ktoś lubi FCM to powiesz że to szajs... ? Bo miękki i źle Ci się gra to dziękuje z taką opinią.

Myślisz że ja nie mam doświadczenia bo Co? że mam 161 postów.. lub Co nie jestem Redaktorem,Moderatorem to dziękuje z twoją opinią :]

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

tak statystyki mówią same za siebie. t34 pancerz kadłuba 102 a is-6... 100 :) czyli t-34 twardszy bo statystyki mówią za siebie :D pancerz wieży t34 279 a is-6 150... rzeczywiście na korzyść isa :) prędkość obydwa po 35 :) zasięg widzenia 360 do 350. dmg 400 do 390. pena 248 do 175 itd. itp. Patrząc na statystyki gracz który nie zna tych czołgów może wywnioskować, że t34 to 10x lepszy czołg a ty pierniczysz, że statystyki mówią same za siebie, że is-6 lepszy.... :D Po to jest forum, żeby takim niedoświadczonym graczom powiedzieć, że mimo iż niby t34 ma lepszy pancerz to tak naprawdę ma gorszy :P

Opublikowano

Osobiście jednak wole T34 który przynajmniej daje mi jakieś szanse w starciu z IX (VK B, E75 i ST-1) gdzie IS-6 może jedynie próbować spierdzielać jak wpadnie na którąś z wyżej wymienionych dziewiątek. Ogólnie z pomiędzy czołgów z działem 175 mm (typu IS) najlepsza obecnie jest  WZ-111, następnie 112  a dopiero IS-6 (któremu dorobiono legendę niczym Typowi 59 i E-25), dlaczego bo mają dobry spot 380 m a IS-6 jedynie 350 m i zasięg radiostacji (a to jest ważne jeśli liczycie na wsparcie od sojuszników), mają solidny pancerz gdzie IS-6 i Hellcatem można od frontu bić nie używając złota, mają wyższą prędkość co przekłada się na większe szanse na zajechanie z boku lub od tyłu VK B, E75 lub ST-1, mają 250 mm penetracja na złocie gdzie IS-6 ma 217 co ułatwia im znacznie walkę na średnim i bliskim dystansie poza tym mają 15 pocisków więcej niż IS-6 które można wykorzystać na załadowanie większej liczby HE dla IX. Nie są tak popularne jak mitologiczne czołgi (Type 59 (który dostał ostrego nerfa i nie jest tym samym czołgiem których jeździły tabuny) - niedostępny dla pomidorów poza konkursami, E-25 jeszcze dostępny dla pomidorów, KV-5 który penetracją nie grzeszy ale nadrabia wszystko pancerzem (jeden z niewielu czołgów które na pole bitwy wyjedzona tyłem i dinguje) prawie niedostępny dla pomidorów dzięki promocją w sklepie.

Twoje pieniądze twój wybór, osobiście zaczekał bym i przetestował na serwerze testowym lub załatwił sobie dostęp do któregoś z kont prasowych.

Opublikowano

Osobiście jednak wole T34 który przynajmniej daje mi jakieś szanse w starciu z IX (VK B, E75 i ST-1) gdzie IS-6 może jedynie próbować spierdzielać jak wpadnie na którąś z wyżej wymienionych dziewiątek. Ogólnie z pomiędzy czołgów z działem 175 mm (typu IS) najlepsza obecnie jest  WZ-111, następnie 112  a dopiero IS-6 (któremu dorobiono legendę niczym Typowi 59 i E-25), dlaczego bo mają dobry spot 380 m a IS-6 jedynie 350 m i zasięg radiostacji (a to jest ważne jeśli liczycie na wsparcie od sojuszników), mają solidny pancerz gdzie IS-6 i Hellcatem można od frontu bić nie używając złota, mają wyższą prędkość co przekłada się na większe szanse na zajechanie z boku lub od tyłu VK B, E75 lub ST-1, mają 250 mm penetracja na złocie gdzie IS-6 ma 217 co ułatwia im znacznie walkę na średnim i bliskim dystansie poza tym mają 15 pocisków więcej niż IS-6 które można wykorzystać na załadowanie większej liczby HE dla IX. Nie są tak popularne jak mitologiczne czołgi (Type 59 (który dostał ostrego nerfa i nie jest tym samym czołgiem których jeździły tabuny) - niedostępny dla pomidorów poza konkursami, E-25 jeszcze dostępny dla pomidorów, KV-5 który penetracją nie grzeszy ale nadrabia wszystko pancerzem (jeden z niewielu czołgów które na pole bitwy wyjedzona tyłem i dinguje) prawie niedostępny dla pomidorów dzięki promocją w sklepie.

Twoje pieniądze twój wybór, osobiście zaczekał bym i przetestował na serwerze testowym lub załatwił sobie dostęp do któregoś z kont prasowych.

VK B - od boku wszystko wchodzi

ST-I (nie 1) - dolna płyta

E 75 - mobilność is-6 czasem pozwoli uciec przed tą bestią.

Opublikowano

Dziękuje wszystkim za tyle odpowiedzi. Z tych dwóch czołgów (IS-6 i T34) nie wybrałem żadnego. :D Postawiłem na FCM 50 t i powiem zakupu nie żałuje bardzo dobry czołg mobilność zachwyca ale trzeba uważać, bo można za daleko pojechać i zginąć z racji, że czołg nie ma pancerza, działo bardzo dobre, wysoka szybkostrzelność (6,19 z BIA, wentylacją i dosyłaczem), penetracja nie jest może tak dobra jak w T34 ale zupełnie na 8 wystarcza, gorzej trochę z 9 ale nie jest najgorzej. Na 68 bitw, których zagrałem rzuciło mnie może 6-8 razy na 9 ale nawet jak na nie rzuci to jest ich około 3-6 więc nie jest źle. Najgorszą wadą w tym czołgu to to, że dosyć często leci ammo ale da się wytrzymać wystarczy wiedzieć jak się ustawiać do przeciwnika by w nie nie trafili. Podsumowując trzymamy się zawsze w drugiej lini, snajpiąc i dawać wsparcie sojusznikom, trzeba patrzeć gdzie najbardziej jesteśmy potrzebni i gdzie możemy wykorzystać swoje atuty. Czołg dla osób, które zagrały już pewną ilość bitw (znajomość map, weakspotów). 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...