Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Trudny wybór: IS-6 vs T34

korzeNART

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam trudny wybór, ponieważ zastanawiam się jaki czołg wybrać IS-6 czy może T34. Na sam początek pisze, że weakspoty ogarniam i nie będzie większych problemów z przebijaniem chodź znajdzie się kilka czołgów, których nie przebije. Mam kilka pytań odnośnie mm tych czołgów. Na 10 bitw ile razy rzuca IS-6 na 9 to samo z T34 tyle, że na 10. 

Opublikowano

Kiedyś nie było IS-6, to kupiłem sobie T-34.

Mam go aktualnie i nie żałuję.

Umiejętne wystawianie wieżyczki, np. przy nasypach powoduje, ze jest niezniszczalny. DMG oraz czas przeładowania też nie są jakoś strasznie złe.

Aktualnie jednak bardziej popularny jest radziecki IS-6.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Kupilem IS'a 6 okolo tydzien temu, i moim zdaniem lepszy jest T34 wbrew pozorom ten nie jest az taki mocny. Na wieze nie pograsz bo to papier, na dystans tez nie  bo dzialo jest zbyt niecelne. Ten czolg nadaje sie tylko i wylacznie w miasta i na bliskie odleglosci. Jezeli grales linia T29 i potrafisz grac czolgami wiezowymi kup T34. Jeszcze dzialo ma ograniczona penetracje dlatego musisz dobrze przycelowac a T34 juz nie bo 250penetracji wystarcza na wszystko lacznie z 10. Plus IS'a jest taki ze nie przebijaja go niedoswiadczeni gracze i czolgi z niska penetracja bo T34 z przodu to papier. IS'6 dobrze gra na saide scrapa'a a T34 na wieze tak wiec wybor zalezy od ciebie. Wybierz tez pod wzgledem zalogi bo ona jest bardzo wazna.

Opublikowano

Mam fcm, minimum z premkę 55k, nie da się zrobić mniej niż 1000 dmg, dobry rld (6.4 około), objeżdżasz cieżkię jak gąski zdejmiesz.
Tylko wszystko wchodzi, ale celne działko, idzie stać z tyłu, albo dołączasz się do kogoś i jak oni walczą to ty wyjeżdżasz na gościa który dopiero wystrzelił. :D

6cluij.gif

Opublikowano

Po 1 FCM musi miec bardzo dobra zaloge, jezeli jej nie masz nawet go nie kupuj. Ten czolg jest przeznaczony dla graczy ktorzy juz potrafia ocenic sytuacje, wbrac odpowiednia taktyke na mape i przystosowac sie do tego co sie dzieje w danej chwili na minimapie. Jesli lubisz grac agresywnie to raczej zly wybor gra sie nim jak medem ale minus jest taki ze jest dosyc duzy i trzeba umiec nim manewrowac.

Opublikowano

Kupilem IS'a 6 okolo tydzien temu, i moim zdaniem lepszy jest T34 wbrew pozorom ten nie jest az taki mocny. Na wieze nie pograsz bo to papier, na dystans tez nie  bo dzialo jest zbyt niecelne. Ten czolg nadaje sie tylko i wylacznie w miasta i na bliskie odleglosci. Jezeli grales linia T29 i potrafisz grac czolgami wiezowymi kup T34. Jeszcze dzialo ma ograniczona penetracje dlatego musisz dobrze przycelowac a T34 juz nie bo 250penetracji wystarcza na wszystko lacznie z 10. Plus IS'a jest taki ze nie przebijaja go niedoswiadczeni gracze i czolgi z niska penetracja bo T34 z przodu to papier. IS'6 dobrze gra na saide scrapa'a a T34 na wieze tak wiec wybor zalezy od ciebie. Wybierz tez pod wzgledem zalogi bo ona jest bardzo wazna.

Bo nie umiesz nim grać. Na początku też nie grało mi się nim zbyt przyjemnie, ale potem to najlepszy czołg premium.

T34 jest strasznie niecelny, penetracja na Xt nie jest op, nadaje się na mniejszą ilość map, czas ładowania jest najgorszy z premek na tierze.

Opublikowano

is-6 przyjemniej się gra ale do zarobku to t34. Ja jednak bardziej bym ci polecał fcma lub jagtigera 8.8 (szczególnie, że ten ostatni jest za 80 zł... i dodatkowo dostajesz 7 dni premium i 1250 golda). 

Opublikowano

Weź pod uwage, ze do FCM'a bedziesz musiał doexpić jednego załoganta, który przez przynajmniej 200 bitew bedzie miał downa w stosunku do reszty ;)

Imo. is6-prócz celności działa ma same zalety(penetracja to nie problem jak sie zna weakspoty).Jedynym jego przeciwnikiem jest e75 i ogarniety St1, tymczasem t34 prócz wierzy(która tez da sie przebić) i jako takiego działa jest totalnie c*****y.Dobra penetracja na t34 moim zdaniem nie jest kluczowa, na 10t i tak będziesz gówno robił bo schodzisz od byle td'ka na 2 hity bez szans na dinga.

Opublikowano

is-6 przyjemniej się gra ale do zarobku to t34. Ja jednak bardziej bym ci polecał fcma lub jagtigera 8.8 (szczególnie, że ten ostatni jest za 80 zł... i dodatkowo dostajesz 7 dni premium i 1250 golda). 

Z tego co wiem kody od intela przestały być ważne 2 dni temu. 

Opublikowano

właśnie mam pytanie do T34 bo chciałbym go w przyszłości kupić i chodzi mi o to że ten jego Weakspot na wieży trochę mnie przeraża 

Opublikowano

Z tego co wiem kody od intela przestały być ważne 2 dni temu. 

to masz jakieś nie takie info bo działają do 31.03.2015.

właśnie mam pytanie do T34 bo chciałbym go w przyszłości kupić i chodzi mi o to że ten jego Weakspot na wieży trochę mnie przeraża 

Oczywiście niestety w ten garnek wchodzi. Ale is-6... cała jego wieża jest weakspotem :P

"penetracja na Xt nie jest op"- Juri

penetracja isa-6 to nawet na 7 nie jest op a co dopiero na 9.

To nie o to chodzi... też uważam, is-6 za troszkę lepszy czołg ale do zarobku to t34 (sam nim nie gra bo nie lubie mułowatych czołgów ale po co mam pisać bzdury). t34 przebija isa6 bez celowania. Na górzystym terenie go zjada... isa-6 ratuje to, że w większości bitew gra przeciwko 6/7 które mu nic nie mogą zrobić nawet od boku a on bez problemu je przebije ale przeciwko 8/9 t34 jest lepszy (można grać na wieże która mimo wszystko sporo odbija i ma dobre opuszczanie działa i przebija każdy czołg bez problemu a wieża isa-6 od 9 łyka wszystko jak pelikan a od 8 większość) 

Opublikowano

Jak widzisz zdania są podzielone, każdy czołg na swój + i -. Wejdź na YT, obejrzysz jak ludzie grają, czy Ci się podoba, a jak masz jakiś znajomych co by Ci dali się przejechać z 2 razy danym czołgiem to już wgl ideał.
Dopiero był testowy, to mogłem coś przetestować, teraz za późno. :(

OFF - Cheatek - wieży. Nie mówimy o wierze np. w Boga.

6cluij.gif

Opublikowano

Mam IS-6, polecam. Czołg jak najbardziej do miasta i na bliskie dystanse :) Działko troche nie celne, ale jak przymierzysz to daje rade :)

Opublikowano

T34 jest strasznie niecelny.

Bo to miotacz kartofli, a jak jeszcze znerfią celność to zrobią na niego misję :D

Bierz IS-6. Jest to czołg mobilny,z dobrym pancerzem. 3 takie w plutku I przegrywasz raz na osiem bitew o ile kumple to ogary. Nie mam co prawda jego ale na teście ludzie na goldzie go nie przebijali :)

Opublikowano

to masz jakieś nie takie info bo działają do 31.03.2015.

Oczywiście niestety w ten garnek wchodzi. Ale is-6... cała jego wieża jest weakspotem :P

"penetracja na Xt nie jest op"- Juri

penetracja isa-6 to nawet na 7 nie jest op a co dopiero na 9.

To nie o to chodzi... też uważam, is-6 za troszkę lepszy czołg ale do zarobku to t34 (sam nim nie gra bo nie lubie mułowatych czołgów ale po co mam pisać bzdury). t34 przebija isa6 bez celowania. Na górzystym terenie go zjada... isa-6 ratuje to, że w większości bitew gra przeciwko 6/7 które mu nic nie mogą zrobić nawet od boku a on bez problemu je przebije ale przeciwko 8/9 t34 jest lepszy (można grać na wieże która mimo wszystko sporo odbija i ma dobre opuszczanie działa i przebija każdy czołg bez problemu a wieża isa-6 od 9 łyka wszystko jak pelikan a od 8 większość)

Przod wiezy jest miekki, ale skatowane boki rykoszetuja. Sama wieza jest mala i z wiekszej odleglosci mozna w nia nie trafic.

Z malej odleglosci zawsze celuje sie w gore wiezy na zasade 3 kalibrow.

Opublikowano

Kupiłem ISa-6. Zagrałem nim 13 bitew jak na razie. Z początku miałem zabić @Juri. i @kYRA. że mi taki crap polecili. Przyznaje - przez pierwsze bitwy nie jest przyjemnie, ale potem jest cud miód malina mimo wszystko. Sporo dingasz, działo mimo wszystko przyjemne. Szczególnie dla kogoś kto grał na IS-3 ze stock działem przez 70 bitew i nabił na nim 2x asa pancernego.
T34 nie ma wyraźnych zalet prócz osłony działa i penetracji - ni to mobilne, ni to opancerzone. Wieża jest luźna do przebicia, penetracja przeciwko dychom ci nic nie da. Celność - jak to kolega wspomniał - miotacz kartofli.

Opublikowano

Mam na IS-6 przegranych 2k bitew i ten czołg jest genialny (w tym, że teraz przesiadłem się na WZ'ete). Działa OP, ładuję 9 sekund, celne i czołg w miarę mobilny. Pancerz dinguje tylko trzeba uważać na wieże, bo za twarda nie jest. 
Czołg godny polecenia i jest najlepszy spośród VIIIt (nie licząć WZ-111, która również jest genialna).

Opublikowano

Działa OP, ładuję 9 sekund, celne

Od tego momentu wszystkie twoje wypowiedzi będę czytał z przymrużeniem oka :D celność 3,4 i czas celowania 4 sekundy... to jest celne działo + do tego penetracja 175... to jest op działo :D Ładuje 9 sekund... Na full konfiguracji 9,6 :) Oczywiście też mam ten czołg i jest super dzięki swojemu pancerzowi i dobremu dpm ale pisanie, że działo jest op... :D Tiger2, 110, is-3 czy jakikolwiek inny ht 8t by się chciał zamienić za działo to bym z pocałowaniem ręki się zamienił... czyli wszystkie ht 8t mają op działa :D

Opublikowano

Od tego momentu wszystkie twoje wypowiedzi będę czytał z przymrużeniem oka :D celność 3,4 i czas celowania 4 sekundy... to jest celne działo + do tego penetracja 175... to jest op działo :D Ładuje 9 sekund... Na full konfiguracji 9,6 :) Oczywiście też mam ten czołg i jest super dzięki swojemu pancerzowi i dobremu dpm ale pisanie, że działo jest op... :D Tiger2, 110, is-3 czy jakikolwiek inny ht 8t by się chciał zamienić za działo to bym z pocałowaniem ręki się zamienił... czyli wszystkie ht 8t mają op działa :D

Stabilizator + perki = dobra celność w jeździe, gra się nim w 1 linii, więc nie jest do snajpienia, a jest op ze względu na DPM w porównaniu do innych HT tego tieru.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...