Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Enderchest - wybór opcji.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zamiar wykupić serwer na Enderchest. Lecz nie wiem którą opcje wybrać czy pomoże mi ktoś? Planuje wykupić serwer na około 50-100graczy mam do wyboru 2 opcje:

1. Bukkit oraz Spigot

2. Universal (Chicken, Pig, Sheep,Vilager)

Nie zbyt jestem w tym ogarnięty dlatego też liczę na waszą pomoc.

Proszę mi powiedzieć którą opcje wybrać.

Hosting: Enderchest.pl

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja posiadam pakiet "Bukkit oraz Spigot", wg mnie jest wydajny. Co do "Universal" został wprowadzony niedawno. Ram bez limitu to nie do końca prawda. Możesz zaryzykować jak chcesz.

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

Universal chicken ciekawe. RAM jest limit, pewnie 8gb z mozliwoscia zwiekszenia. Też nwm czy sie oplaca, mam csrv premium i konsola nie ma łącznośći z serwerem od paru godzin, do jutra tak bedzie to zmieniam hosting na ench.

bannergif.gif

Opublikowano

Nie kupuj serwera na enderchest toć to nie jest hosting a BOK to nie wie czasem o co chodzi tacy pomocni. 

Ale jeśli chcesz to Bukkit/Spigot.

@Up.

csrv napewno lepszy niż enderchest.

Opublikowano

@UP

Może bok nie jest, na najwyższym poziomie, ale czego ty oczekujesz od Boku? Aby ci pomagał pisać pluginy? Jeśli chodzi o bok, jest chyba mimo wszystko na dużo wyższym poziomie, niż csrv. Czas na odpowiedz 2/5h.

@Topic

Posiadają wydajne serwery, nie wiem jak jest z tą ofertą "bez limitu ram", chociaż limit zawsze jest, to odradzam, pewnie dużo ramu, a CPU wysiada... Myślę, że jak kupisz ok 60 slot 100 graczy ci uciągnie (8 GB RAM), o ile nie będziesz używać skript.

logo-mpc.png

Opublikowano

@Kresrek007

Może bok nie jest, na najwyższym poziomie, ale czego ty oczekujesz od Boku? Aby ci pomagał pisać pluginy? Jeśli chodzi o bok, jest chyba mimo wszystko na dużo wyższym poziomie, niż csrv. Czas na odpowiedz 2/5h.

@topic

Posiadają wydajne serwery, nie wiem jak jest z tą ofertą "bez limitu ram", chociaż limit zawsze jest, to odradzam, pewnie dużo ramu, a CPU wysiada... Myślę, że jak kupisz ok 60 slot 100 graczy ci uciągnie (8 GB RAM), o ile nie będziesz używać skript.

Według mnie csrv ma lepsze BOK i lepiej pomogą. Napisałem do nich ponieważ często wywalało serwer a były tylko 4 pluginy a serwer powinien więcej utrzymać a ich odpowiedź "zakup lepszy serwer" więc takich prostych rzeczy nie mogli pomóc więc...

@down

Ja oczekiwałem pomocy dot. maszyny nie pluginów pozatym powinni powiedzieć co zmienić/wywalić. 

Ja tam szybko dostałem odpowiedź w csrv.

Opublikowano

Bok, nie jest od tego aby pomagać z pluginami.

Na csrv na odpowiedz, czekałem (nie wiem czy jest tak nadal) 4 dni.

Z boku na enderchest, używałem tylko gdy na maszynę na której znajdował się mój serwer były ddosy, natychmiast zrobili z tym porządek na wszystkich ich maszynach :)

logo-mpc.png

Opublikowano

Ja chce kupić serwer na 50-100 graczy to jaki najlepiej hosting wybrać?

Mam 3 wytypowane:

1. Enderchest

2. Craftserve

3. FiberHost

Który najlepszy? A jak jest jakiś jeszcze lepszy od tych to proszę napisać.

Opublikowano

@DoriiSuperPies pisałeś do supportu? Wszystkie nasze maszyny działają poprawnie, możliwe, że masz jakiś indywidualny problem.

@michalp1011 Jeżeli nie jesteś pewny naszej oferty, to możesz ją potestować przez 24h za darmo, bez żadnych kombinacji i zobowiązać. Wystarczy się zarejestrować i utworzyć serwer. W tej chwili ofertę Premium testuje ponad 100 osób.

Przy okazji chcielibyśmy zauważyć, że oferujemy 10x tyle CPU w ofercie Premium (30zł/mc) co Enderchest w ofercie Universal (29zł/mc, chicken).

Nie zabieramy też prowizji z Paysafecard - 100% leci do portfela serwera ;)

EDIT:

https://imgur.com/m4xS9O

Screen zrobiony dosłownie przed chwilą, na temat czasów odpowiedzi supportu.
Oczywiście jest jakiś odsetek spraw, które sa załatwiane trochę dłużej, ale 92% załatwiamy w 24h.

Oficjalny profil Craftserve.pl

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Opublikowano

@michalp1011 Możesz testować wszystko, tak jakby to był normalnie zakupiony serwer.

Powinien bez problemu uciągnąć 100 graczy, niektóre serwery z tego pakietu mają w szczycie po 170 graczy i działają bez lagów

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Opublikowano

@michalp1011 Z jakim konkretnie pluginem masz problem? Możliwe, że jest jakiś zbugowany. Pluginy są pobierane z dev.bukkit.org.

@Kreserek007 Nie jesteśmy operatorem płatności internetowych - nie planujemy API do tego. Możesz korzystać z wbudowanego Itemshopu, jest całkiem fajny.

Opublikowano

@Craftserve

Chwalilem, chwalilem, ale nie doczytalem...5000 plikow max to troche malo, nie? Szczegolnie, ze z kazdym graczem tworzy sie plik w folderze world'a + jakis commandbook/essentials + atak botow i juz nie ma miejsca na dysku.

Opublikowano

@michalp1011 Z jakim konkretnie pluginem masz problem? Możliwe, że jest jakiś zbugowany. Pluginy są pobierane z dev.bukkit.org.

@Kreserek007 Nie jesteśmy operatorem płatności internetowych - nie planujemy API do tego. Możesz korzystać z wbudowanego Itemshopu, jest całkiem fajny.

@Offtopic

Kreserek :blink: xD

@topic

@Craftserve

Co jeśli, mam serwer tymczasowo np. na dedyku i chce zebrać pieniądze na start serwera u was, aby zaczął działać. Gdyż mam opłacony na 6 miesięcy i a wolałbym np. u was mieć $ z tego serwera aby mieć na przyszłość.

@Edit

@1361622928-U485574.pngautor - nie pamiętam nicku (tapatalk :/)

Jeśli nie potrafisz skonfigurować, zapraszam na pw wyślę Ci gotowca, lub NAJLEPIEJ skorzystaj z poradnika aby skonfigurować pod siebie.

Jestem tego samego zdania co pan wyżej, powinien być limit wagi plików a nie liczby.

logo-mpc.png

Opublikowano

@Kresrek007

W tej chwili jest mały problem z gotowcem, gdyż znajduje się na IPhone..

Konfiguracja jest banalna o ile pamięta się wzór, pobierz paczkę z forum, o ile pamiętam widziałem niedawno tu jakaś paczkę, chyba by @1373230489-U611928.pngBR3ND czy jakoś tak :)

(W niej znajduje się chyba permissionsex)

Nwm, dlaczego nie możesz pisać na pw, ale lepiej by było abyś tam pisał, aby nie robić zbędnego spamu na forum.

~Pozdrawiam

logo-mpc.png

Opublikowano

Chodzi ci o hosting?

Według mnie to enderchest, lecz csrv ma bardzo korzystna ta ofertę, ale nie zdradza jej parametrów. Jeśli zależy Ci na $ to csrv, serwer na rok za 360 zł, ja kiedyś płaciłem 500 PLN za 1 ms serwera :)

@Craftserve

Gdyby csrv, podało parametry maszyn oraz te serwery po 170 os to myślę, że również bym się tam przeniósł :).

logo-mpc.png

Opublikowano

@Up

Nie, puki co przy dużych projektach enderchest na przewagę, lecz jeśli na serwerze nie dobije nawet do 70 graczy bierz craftserve, o ile były by podane serwery craftserve (170 graczy), myślę, że korzystał bym z ich usług. :)

logo-mpc.png

Opublikowano

@michalp1011 na enderchescie możesz kupić 20 slotów i ustawić ~ 100. Nie zapomnij o pluginie "World Border" najlepiej na początku ustaw 3000x3000 z zainteresowaniem graczy serwerem zwiększaj i patrz na wydajność. W razie czego dokup sloty.

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...