Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dziwni gracze na serwerze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z graczami. Chodzi o to, że część z nich wchodzi, rejestruje się i po ok. 9 sekundach wychodzi (serio 10 sekund wystarczy na ocenienie serwera?!), a niektórzy wchodzą, chcą givnąć sobie itemek. Oczywiście nie mają uprawnień, więc od razu wychodzą. Oczywiście są też tacy, co po odmówieniu prośby o opa wychodzą. W związku z tym mam do Was 2 pytania:

1. Czy naprawdę poziom graczy upadł aż tak bardzo nisko?

2. Czy gracze na serwerach zagranicznych (chodzi mi o kraje, w których posługują się językiem angielskim) też są... "tacy"?

Opublikowano

Witam. Mam problem z graczami. Chodzi o to, że część z nich wchodzi, rejestruje się i po ok. 9 sekundach wychodzi (serio 10 sekund wystarczy na ocenienie serwera?!), a niektórzy wchodzą, chcą givnąć sobie itemek. Oczywiście nie mają uprawnień, więc od razu wychodzą. Oczywiście są też tacy, co po odmówieniu prośby o opa wychodzą. W związku z tym mam do Was 2 pytania:

2. Czy gracze na serwerach zagranicznych (chodzi mi o kraje, w których posługują się językiem angielskim) też są... "tacy"?

Hahahahahha, rozwaliłeś mnie tym postem :D chyba tylko ty masz takich graczy. Podaj ip na pw, zobaczę. Poziom upadł nisko, ponieważ większość graczy mc nie skończyła 12 roku życia. Przykład: zawsze jak gram na jakimś serwerze pvp, to wypytuję diaxowych o skype (żeby dostać jakieś itemy itp). Jak już tego skype dostanę, to 95% tych "koxów pvp" jest w przedziale wiekowym 7-13. Na zagranicznych w 99,99% tak nie jest, to tylko u nas taka cebula :>

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Polskie gimby najgorsze :)

W polsce, to każdy serwer musi być autorski ,bo taka nasza mentalność ew. większość serwerów i tak robi skrypty i mówi ,że to pluginy.

Anglojęzyczne serwery są tak do dupy(są wyjatki),że nieważne jaki server i tak tam pełno ludzi.

Gdyby zrobić taki porządny hardcore i dac im tam grać, to by mogło wyjść coś pięknego. I na zagranicznych serwerach gracze tacy nie są. Z przynajmniej z takimi miałem doczynienią.

Opublikowano

Pytam się bo mam zamiar skończyć z serwerami dla cebul ;_; wolę zrobić coś dla takich np. Anglików, przynajmniej uszanują, a i spalszczać nie będzie trzeba. Może najpierw lekka przerwa od tworzenia serwerów, pogram trochę na zagranicznych, potem coś zrobię. Nie mam zamiaru urabiać się z... 9 latkami.

Opublikowano

to normalne :D

Wchodzą, patrzą i wychodzą. Najczęściej chodzi o to że np brakuje im /warp darmowyOp czy coś w tym stylu, albo czity im nie działają, więc nie ma po co grać :P

Ale to nie wszystko, są lepsi!

Wchodzą na serwer pierwszy raz, rejestrują się, i zaczynają klnąć, wyzywać że serwer do dupy, itd :D

Zaraz po wejściu już wiedzą że ujowe ;3 Nawet nie robią kroku z miejsca spawnu :D

To są po prsotu trolle.

Ale debile są wszędzie, kraj nie ważny, co najwyżej w polsce jest więcej oszustów :P

EDIT: a, jest jeszcze 1 (a nawet 2) typ graczy, wchodzą, i patrzą czy serwer wygląda ujowo, i tu dzielą się na 2 grupy:

A) Jak spawn wygląda brzydko, to zostają by poszukać błędów, powku...(i tak lipną) administrację itd. A jak ładny to idą, bo słabe miejsce do trolowania.

B) Jak spawn wygląda brzydko to wychodzą. Jak ładny to zostają.

Każdy ma jakiś cel wchodząc na serwer, jeden chce pograć, inny poprzeklinać, inny poszukać błędów.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Jeszcze w te wakacje miałem dobry serwer, pełno osób i nie było aż tylu dzieci (więcej- wcale nie było dzieci!) a teraz... 5 osób na serwerze, w porywach do 10, bo reszta co wchodzi to albo reklamuje albo są takimi osobami, jak wyżej opisane. Naprawdę nie wiem co zrobić żeby zdobyć graczy ;_; reklama prawie wszędzie a i tak tego typu osoby wbijają...

Opublikowano

Jak miałem serwer zdarzali się tacy gracze lecz nie często.

Ba co zrobić internet dla wszystkich. Ale na takich ciołkach można nie źle zarobić. Raz miałem takiego co co miesiąc wykupował dosłownie wszystko z itemshopu. A siedział na serwie o 6 do 23.

A co do zagranicznych... to zdarza się, ale nie tak często jak na polskich.

4462514400953061278225.png

Opublikowano

Na zagranicznych podobny do naszych jest dość rzadki (u nich, nie u nas :D) flame od razu po zrespieniu się, przykładem mój serwer: gościu wchodzi, powiedział (nawet się nie ruszył) że do niczego serwer, zaczął reklamować i poszedł sobie. (nawet na bana nie zaczekał...)

sygnatura.png

Opublikowano

U mnie na serwerze również wbijają dzieci które wbija i odrazu reklamują lub wbija ej dasz opa lub diaxy? albo wbij i jest admin odpowiem Tak jest rekru Nie to odrazu wychodzą jak się opa nie da tez wychodzą czasami się zdążają dzieci które szukają serwera gdzie dostana range.

| 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 450 | 500 | 550 | 600 | 650 | 700 | 750 | 800 | 850 | 900 | 950 | 1000 |

Serwer Na Modach

http://www.mpcforum.pl/topic/1409866-highmod-serwer-na-modach

Opublikowano

Założe się, że prawie na każdym serwerze PL tak jest. Jak grałem na Hiszpańskim było inaczej :).

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

[TuT] Jak pozbyc sie atakow bota tzw. "DZIECI"?
1. Wejdz w server.properties.

2. Ustaw online-mode na true

3. Zapisz

4. Zresetuj serwer

5. Gotowe!

@topic

1. graczy non premium tak

2. na serwerach non premium czy premium? 

@Staku wejdz na hiplay, fakt sa tam stevy, ale musza placic 11zl i odrazu widac i nie pisza "admin daj opa", "admin daj itemy" itp...

Opublikowano

[TuT] Jak pozbyc sie atakow bota tzw. "DZIECI"?

1. Wejdz w server.properties.

2. Ustaw online-mode na true

3. Zapisz

4. Zresetuj serwer

5. Gotowe!

@topic

1. graczy non premium tak

2. na serwerach non premium czy premium? 

@Staku wejdz na hiplay, fakt sa tam stevy, ale musza placic 11zl i odrazu widac i nie pisza "admin daj opa", "admin daj itemy" itp...

Dobry pomysł jednak wnioskuje, że dzieci pójdą do rodziców i będą błagać o wysłanie sms. (Na przykładzie młodszego brata rodzice się zgodzili bo nie chcieli już go słuchać)

@filippop1 Ja tylko wyraziłem opinie jak by to było :D.

reklama.png

Opublikowano

Dobry pomysł jednak wnioskuje, że dzieci pójdą do rodziców i będą błagać o wysłanie sms. (Na przykładzie młodszego brata rodzice się zgodzili bo nie chcieli już go słuchać)

Kto powiedzial, ze non premium musi byc za sms? 

Opublikowano

Chciałem zrobić serwer premium ale znając życie byłoby tam max 5 osób ;_;. A z płaceniem za wejście non premium to sam nie wiem...

Opublikowano

U mnie na serwerze również wbijają dzieci które wbija i odrazu reklamują lub wbija ej dasz opa lub diaxy? albo wbij i jest admin odpowiem Tak jest rekru Nie to odrazu wychodzą jak się opa nie da tez wychodzą czasami się zdążają dzieci które szukają serwera gdzie dostana range.

Skoro takich serwerów szukają to oznacza że takie serwery istnieją(tu nie wiem czy dać znak zapytania czy wykrzyknik)

Jeśli istnieją to kto je zakłada?I kurcze pieczone przede wszystkim po co?

Myślę że trzeba ich banować :angry:  tylko co zrobić z dziećmi NEO?

Wydaje mi się że ten temat mocno się rozwinie :)

Opublikowano

Myślę, że te serwery gdzie dostają opa na wejściu trzeba zgłaszać do Mojangu! Coś się znajdzie na nich, jak nie EULA to coś innego. A jak nie to DDoS zostaje. Naprawdę nie da się ich w żaden sposób pozbyć? ;_; może dobrym pomysłem jest zrobie mini-testu na początku (w formie GUI), dopieru po przejściu można się ruszać i pisać na chacie. To by większość dzieci odstraszyło ;_;

Opublikowano

To ja poradę wam dam aby zmniejszyć reklamujących swoje serwery o 50% ;)

Jeżeli macie survival: zróbcie poziomy kopania, np. Od 5 poziomu można pisać na czacie.

Jeżeli pvp: zróbcie to samo ale z zabójstwami.

Jeżeli inne: zróbcie np. Questy albo czas online :>

B-)

Opublikowano

Zacznijmy od tego że za granicą nie ma czegoś takiego jak non-premium. Praktycznie 99% serwerów z niemiec i anglii to serwery premium.

No i zagranicą serwery nie są stawiane maksymalnie na hajs tylko na grywalność. Bo jak będzie grać dużo osób to wiadomo że ktoś coś kupi.

Opublikowano

Zacznijmy od tego że za granicą nie ma czegoś takiego jak non-premium. Praktycznie 99% serwerów z niemiec i anglii to serwery premium.

No i zagranicą serwery nie są stawiane maksymalnie na hajs tylko na grywalność. Bo jak będzie grać dużo osób to wiadomo że ktoś coś kupi.

nie zmyślaj... 

Wszędzie są servery no-premium i wszędzie jest ich masa, no chyba że polska sama wyrabia ponad 50% serverów w offlinemode w Metrics, a te masy reklam serwerów "cracked" na angielskich stronach, to chodzi tylko o tryb gry lub też są zrobione przez polaków.

Wszystko zależy od konkretnego przypadku.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Po 9 sekundach wychodzą z serwera może na pierwszy rzut oka im się nie podobać lub możesz mieć problemy z pluginem od logowania i po zalogowaniu ich wyrzuca i pewnie większość z nich nie chce wracać. Chcą sobie givnąć itemek i nie mają uprawnień - pewnie myślą że serwer ma praktycznie 0 zabezpieczeń i myślą że mają do tego dostęp ale się rozczarowują i wychodzą. Takich co chcieli by op za free jest cała masa a większość z nich to zdesperowane dzieci to wychodzą z gry.

1. Musi coś być nie tak 

2. Wszędzie tacy są jak reklamowałem swój serwer na zagranicznych listach i tam przychodziły takie zdesperowane osoby które chciały mi niby zareklamować serwer ale chcieli w zamian za to op... Zrozum że ludzie tacy są w każdym kraju :D

Opublikowano

Możliwe, że poziom społeczeństwa Minecraft jest już bardzo nisko, ale ja mam na serwerze coś takiego, że na kilka sekund wykrywa mi NPC z Citizens jako gracza i pokazuje na liście. Jeśli masz ten sam problem, to może być przyczyną. Ale nie pokazuje, że na serwerze jest więcej graczy.

Opublikowano

Poprostu jak zyjecie w otoczebiu malych dzieci to nie dziwcie sie ze beda tacy wchodzili i admin daj opa admin daj opa. Jak zapraszasz dzieci na server to je masz a potem sie dziwisz ze dziwni gracze... Wkoncu sam ich sobie zalatwiles

Opublikowano

U mnie takiego czegoś nie ma, może dlatego, że trzymam się sztywno regulaminu. Rzadko mi się trafia jakiś młody Gracz który na prawdę utrudnia rozgrywkę, a jeśli już to na starcie otrzymuje upomnienie.

Opublikowano

To ja poradę wam dam aby zmniejszyć reklamujących swoje serwery o 50% ;)

Jeżeli macie survival: zróbcie poziomy kopania, np. Od 5 poziomu można pisać na czacie.

Jeżeli pvp: zróbcie to samo ale z zabójstwami.

Jeżeli inne: zróbcie np. Questy albo czas online :>

B-)

To jest dobry pomysł.

Też myślałem nad czymś takim, a mianowicie, żeby gracze mieli czat obszarowy, a svip i vip ogólny.

Zmniejszyło by sie spamu przez graczy reklamy itp. + oczywiscie możliwy zarobek z vipów i svipów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...