Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czułość myszki

Gość Mateusz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaka jest zalecana czułość myszki ?

ile DPI najlepiej dać , albo w jakich granicach czy coś takiego :v

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zalezy do czego jestes przyzwyczajony, oczywiscie RAW input musisz, MUSISZ miec wlaczony. Wiekszosc prosow gra na 400 dpi, FunOrange na okolo 800~, Doomsday na 1300, a np. Angelsim na 2000. Ja osobiscie mam (zeby nie sklamac sprawdze w sterownikach) 990 dpi.

Opublikowano

RAW input lepiej wyłączyć panie znawco, ten sam efekt ma wyłączenie akceleracji w windowsie, a raw input powoduje opóźnienia, i można wyczuć że kursor chodzi inaczej

image1.png?uid=3801346&m=3

Opublikowano

wlasnie gralem bez niego to mi tak dziwnie chodzilo wszystko, a dopiero jak go wlaczylem sobie to faktycznie czuje, ze jest jak byc powinno i automatycznie mi poziom gry podskoczyl :p

Opublikowano

Już po prostu się do tego przyzwyczaiłeś, już nie ma sensu ponownie się przestawiać. Ludzie są przyzwyczajeni ogólnie do gry bez raw inputu, nie tylko w osu, ale i w takim csie. Raczej nie ma to większego znaczenia skoro ten sam efekt uzyskamy ustawiając 6/11 w windowsie, 1,0x w osu i z odznaczonym polem "włącz precyzję wskaźnika". I nie będzie opóźnień, sam przecież zauważyłeś że osu pokazuję odchylenia w milisekundach. Niby zwykle jest 1-2, ale czasem działa niestabilnie i raz trzymało mi nawet 5 ms, a to jest wyczywalne i przeszkadza. Od tej pory grałem już bez RAW imputu

image1.png?uid=3801346&m=3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...