Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co sądzicie o serwerze FB+Działki?

Robić taki serwer?  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Robić taki serwer?

• Tak
      1
    • Nie, do bani
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno założyłem temat dotyczący właśnie takiego typu serwera, z tamtego pomysłu i z tego co mi pisali niektórzy postanowiłem złożyć całość i oto mój pomysł:

Na tym serwerze chciałbym stworzyć coś w stylu społeczności , czyli zaczynamy z niczym idziemy na mapę surowcową, wybieramy sobie prace i zaczynamy.Działki nie będą bardzo tanie,tak pomyślałem że 20x20 kosztowałaby 2000$, natomiast za 1 wykopany stone mamy 1$ w przypadku górnika itd cała reszta,dlatego na początek mamy dwa wyjścia na mapie surowcowej zrobić sobie kryjówkę która każdy może zniszczyć (oczywiście będzie blokada skrzyń) lub w mieście wynająć sobie pokój w hotelu lub kupićmieszkanie w mieście nie będzie ono jakieś super,natomiast będzie tańsze od działki na początku.Gdy już jednak kupimy sobie działkę (potem możemy większą) zdobędziemy dużo kasy ,będzie opcja kupienia sobie w mieście nie za małe pieniądze oczywiście wieżowca w którym właściciel będzie mógł mieszkać, zrobić sklep,hotel albo mieszkania(będzie opcja sprzedaży tych lokali).Również dla handlowców coś się znajdzie w galeri miejskiej lub na bazarze będzie opcja sprzedaży przedmiotów.Zarobione pieniądze można inwestować jak wcześniej wymieniłem w handel lub nieruchomości, ale zawsze można pobawić się w hazard u nas na serwerze.Co do spraw technicznych drop będzie z rud i ze stone(będzie dość mały poniżej 1% na pewno, to dla leniwych  xD)Dodamy na pewno jeszcze parę pomysłów, chce stworzyć takie nowoczesne miasto napiszcie co sądzicie co dodać jeszcze co usunąć co zmienić i jeżeli macie ochotę oddajcie swój głos w ankiecie:)

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To znaczy zamiast gildiu może daj "gangi" i mapa to wielkie miasto gdzie jest cały czas noc mroczne zakamarki okradaja cie i wgl. A w pietrowcach kupujesz działkę tak jakby

Opublikowano

Jeżeli chcesz rozkręcic pare serwerów to możesz je połączyć w jeden zrobić lobby na zasadzie, że gracze beda budowali za ciebie.

Piszesz, że bedzie konkurs czy coś. Najfajnijsza i pożyteczna budowla na lobby wygrywa. I kopiujesz wklejasz na lobby i gracze buduja za ciebie. Może to długo potrwa, ale efekt moze być dobry, szczególnie, że masz serwer FB.

Opublikowano

Na serwerze FB + działki pograł bym lecz musiał by być taki jak kiedyś. Działkę rozdaje mi jakiś gościu co ma specjalną rangę do tego i chce za to hajs. Hajs możemy zdobyć idąc do lasu i ścinając drzewa lub skoczyć na pustynie i kopać piasek. Jobs byłby wtedy pluginem obowiązkowym :)

Opublikowano

@ref serwer już w trakcie pracy:) Tylko teraz zastanawiam się na hostem nie wiem brać craftserve?

Kolejny trzyma stronę craftshit... Fiberhost, ew. lvlup, żaden inny!

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

@D4n100
Synu ty jeszcze mało wiesz o świecie, miałem 3 razy lepsze maszyny niż craftserve tylko nie opłaca się ich utrzymywać.
Hosting jest dla dzieci który nie mają konta bankowego lub google i trochę mózgu...

@topic­
Chciałbym zobaczyć serwer freebuild tylko z jobs, płatnymi działkami, prostymi mini game. Co za dużo to nie zdrowo!

Opublikowano

Pomysł jak każdy inny, moim zdaniem przy dobrych wiatrach może zdobędzie by popularność.
Co do hostingu ja osobiście polecam pukawka.pl, ale co wybierzesz to już twoja decyzja
;)

reklama.png

Opublikowano

@D4n100

Synu ty jeszcze mało wiesz o świecie, miałem 3 razy lepsze maszyny niż craftserve tylko nie opłaca się ich utrzymywać.

Hosting jest dla dzieci który nie mają konta bankowego lub google i trochę mózgu...

@topic­

Chciałbym zobaczyć serwer freebuild tylko z jobs, płatnymi działkami, prostymi mini game. Co za dużo to nie zdrowo! 

Po 1 nie jestem twoim synem (18 lat?) po 2 mam konto bankowe, potrafię korzystać z google i używam mózgu, i co mi powiesz? :P ale masz rację, mało wiem o świecie, bo nie wpycham się tam gdzie nie powinienem w przeciwieństwie do niektórych (nie mam tu na myśli cb, ale kilku konkretnych userów, których nicków nie wymienię).

D4n100 mam serwer na csrv juz 7 miestac i nie mam zastrzezen. Fiberhostu nie testowalem, ale z craftserve jestem zadowolony

Możliwe, ale ja swoje z craftshitem craftserve przeszedłem i więcej do tego hostingu nie wracam.

@ topic 

dobry rozgłos, sloty, administracja, konfiguracja, pewność że serwer nie padnie po 1-3 miechach i może wypalić :)

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Przyda się dobry serwer FreeBuild bo jak się wejdzie na "Publikacje serwerów" to same Survival-Gildie
chcesz żeby dużo ludzi grało? Zachęć ich dobrymi pluginami Np PlotMe, MobArene, Jobs, Drop
i wiele więcej żeby gracą się nie nudziło ;)
Sam bym zagrał na takim serwerze pozdrawiam i powodzenia ;)

Opublikowano

@ref racja gildie to zły pomysł co do działek jak ktoś tam wyżej napisał nie będzie auto będzie o tego specjalna osoba która będzie je dawać za parę dni myślę że wystartuje :) 

Opublikowano

Pomysł, może i zły nie jest, Lecz mógłby być lepszy. Dodaj jakieś autorskie rzeczy, Pluginy postaraj się. Trzymam kciuki. Pozdrawiam 

Oryginalny serwer PvP + Pety + Amulety + Działki + Epicka Autorska Mapa! Klimat Dzikiego Zachodu! 

Oficjalna zapowiedź: 

http://www.mpcforum.pl/topic/1352322-zapowied%C5%BA-waroflife/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...