Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Panel administratora SFGAME by Grucha Alfa V1.0

Gość Weeker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jako iż się uczę dopiero PHP ( poznaje wszystkie instrukcje itp. ) postanowiłem w ramach ćwiczeń napisać bardzo prosty panel do zarządzania serwerem Shakes & Fidget.

W panelu nie ma żadnych wodotrysków i nie jest też jakoś wybitnie zabezpieczony dlatego używacie go na własną odpowiedzialność. 

Wszystkie funkcje były testowane przeze mnie i działają.

Kilka screenów : 

797211419938042386792.jpg

565421419938042386792.jpg

394001419938042386792.jpg

125041419938042386792.jpg

Nie ma tam żadnych wodotrysków, panel ma być po prostu przejrzysty i użyteczny.

Jest to wersja alfa. W tej wersji nie ma jeszcze kontroli błędów itp. jednak w najbliższych wersjach się to pojawi.

Demo to panelu znajdziecie tutaj : http://www78.zippyshare.com/v/ABVUB0oW/file.html

Login do demo : test

Hasło do demo : testtest

W temacie proszę pisać co byście chcieli zobaczyć w następnych wersjach panelu oraz wszystkie wyłapane błędy.

Bardziej doświadczeni programiści na pewno znajdą tam miliardy linijek nie potrzebnego kodu ale tak jak pisałem wcześniej, uczę się i to jest pierwsza "rzecz" którą napisałem w PHP.

Gdy w funkcji jest np. 

Czy zresetowac wieże :

wtedy należy wpisać tak jeżeli nie ma zresetować wieży należy pozostawić pole puste.

Panel można pobrać z : 

http://188.68.238.4/panel.rar

Skan : 

https://www.virustotal.com/pl/url/945503d7109f26cb752ab6c7746df6e2fc26b035b71ecb5d54266d5172495628/analysis/1419937820/

Jak zainstalować panel?

Folder panel wrzuć do folderu z serwerem. 

Panel pobiera dane z dtoverride.php które powinno znajdować się w głównym folderze z serwerem.

Jak zmienić login i hasło do logowania ?

W index.php należy zmienić 

if($login == "test" and $haslo == "testtest") {[/color]

"test" - login

"testtest" - hasło 

Te wartości wystarczy zmienić.

Panel jest w 100% mój czyt. Weeker (Grucha to moja 2 ksywka)

Opublikowano

Wszystko w swoim czasie.

Zależało mi by panel był użyteczny a nie ładnie wyglądał.

W następnej wersji postaram się już "upiększyć" panel.

Opublikowano

Można dostać się do funkcji admina bez logowania

wystarczy wpisać w pasku adresu po /panel/ gracz.php czyli twojastrona.pl/panel/gracz.php

Radzę to naprawić :)

Opublikowano

wystarczy wpisać w pasku adresu po /panel/ gracz.php czyli twojastrona.pl/panel/gracz.php

Nie można:)

Opublikowano

Nie można.

Po zalogowaniu przez pewien czas trwa sesja która umożliwia wejście przez adres w pasku.

Gdy sesja wygaśnie po wejściu na np. /panel/gra.php użytkownik odrazu jest przenoszony na index.php

Opublikowano

No to dziwne, bo u mnie normalnie dostawałem się do funkcji bez logowania.

Teraz przenosi na index.php

Opublikowano

Tak jak pisałem wcześniej. Trwała sesja która umożliwiała Ci wejście przez ten adres.

Gdy sesja wygasa przenosi na index.php.

No właśnie i teraz wygasła i przenosi.

Opublikowano

a trzeba zainstalować jakiś skrypt na resetowanie lochów żeby użyć tego reset lochów ? czy już wszystko jest w tym zainstalowane i już nic nie potrzeba ściągać 

MLhIXmj.gif

Opublikowano

Nic nie trzeba ściągać.

Skrypt po prostu zmienia w bazie wartości dungeon_1 itd. na liczbę którą wpiszesz. 0 - potrzeba klucze  / 1 - wszystkie sa odblokowane.

Opublikowano

Nic wam z tych plików itp skoro nie macie licencji ja z matrixem uświadomiłem to sobie w starym projekcie a więc zaczelimy zmieniać grafike itd oraz próbowaliśmy dostać sie do timeline ( ułożenie opcji itd ) 

Planujemy stworzyć następny projekt dotyczący hero zero lub własnej gry z mechaniką SF. Panel jest dosyć łatwy do napisania + za staranie choć to żaden problem... 

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

graficznie nie powala ale liczy się funkcjonalnosć ;) 

super sprawa

Pomogłem w grach ? w czym kolwiek daj tego like motywuje do śledzenia forum ;] 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...