Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Whisky z colą proporcje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w tym roku postanowiłem na sylwka kupić sobie whisky ilość wystarczająca nie martwcie się o to.

Wcześniej nie piłem jakoś whisky no może ze dwa razy, ale tylko jeden drink dla smaku. Teraz zamierzam wypić więcej i chcę kupić Ballantinesa + cola + lód jakie proporcje mniej więcej ? cytrynę też dać czy nie ? 

Opublikowano

zalezy, jak lubie np 50 gram lychy i jakies 20 30 g coli zeby tylko zmienic lekko smaczek.

Jak pracowalem w knajpie kilka lat temu to robilo sie proporcje 200ml coli i 40 whisky, tak mniej wiecej, nie czuc alkoholu i wchodzi dobrze, ja jak pije to lubie czuc smak alkoholu, ktory pije.

a jak masz zamiar kupic balantajnsa i bawic sie w drinki to lepiej kupic juz johny walkera czerwonego ktory jest tanszy, a z mieszanka coli w duzych proporacjach bd smakowal podobnie.

a jeszcze ineaczej doloz troszke ze 20 zl i kupic jacka danielsa, on jest zrobiony do picia z cola :) mozna mieszac w podobnych proporcjach i jest pyszny 

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Ballantines 30 za 0,5 więc bardzo się opłaca nie jest przeterminowany jeszcze pół roku >.< myślę, że naleje na oko 50 ml łychy i 100 ml coli + lód, a co z cytryną ? lepiej bez czy z ?

Opublikowano

Whisky można pić na różne sposoby, to że czysta z lodem to tylko wymysł kina HOLLYWOOD gdzie gangsterzy piją tak z cygarem.

Można pić z Fantą cytrynową, sprite po różnorodne dodatki typu likiery brzoskwiniowe. Odnośnie whisky proporcje są podane różne, zależności od drinka.

Tutaj jest strona o drinkach z Whisky i ich sposobem przygotowania. Ja preferuje ogólnie Jim Beam z Colą i lodem.

http://www.2drink.pl/tag/drinki-z-whisky/

Opublikowano

Znam ludzi, którzy piją w stosunku 3:1, gdzie 1 to sama cola. Jak dla mnie to przesada.

Osobiście polecam proporcja 2:2. Są najbardziej odpowiednie.

636451494245979649038.gif

Admin Cienia
Opublikowano

J**** proporcje piwo+wino+wóda+łyskacz = PARTY ALL NIGHT

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

J**** proporcje piwo+wino+wóda+łyskacz = PARTY ALL NIGHT

WC PARTY

normalnie to leje sobie zawsze dwa kieliszki 50 ml do szklanki 250ml i jest git

Admin Cienia
Opublikowano

WC PARTY

normalnie to leje sobie zawsze dwa kieliszki 50 ml do szklanki 250ml i jest git

Jakie WC party. po takiej akcji to ja do domu nie wchodziłem bo tak rakieta była że miejsca mi było trzeba..

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...