Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana ręki trzymania myszki

gra0986

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólnie przez całe moje życie trzymałem myszke lewą ręką. Myślałem, że jest to naturalne u ludzi leworęcznych. Wielu ludzi jednak (nawet leworęcznych) trzyma myszkę prawą ręką. Postanowiłem więc zacząć używać myszki prawą ręką (jest to o wiele bardziej wygodne ze względu np. na gry, ponieważ jest ustawienie WASD). Jednak dla mnie nie jest to takie proste. W FPS-sie jakim jest CS:GO liczy się dokładność jeśli chodzi o strzelanie headshot-ów. Zmiana ręki znacznie obniżyło mi dokładność i zmniejszyło skilla. I teraz mam pytanie. Jak szybciej przyzwyczaić się do trzymania myszki prawą ręką ? Są jakieś ćwiczenia ? Są wgl ludzie którzy zmnienili rękę trzymania myszki ?

Legenda
Opublikowano

Ja do 15 roku życia wszystkie czynności robiłem lewą ręką. Dziś na tablicy napiszę Ci prawą, a lewą już nie w szkole. Tak samo mam teraz z grami. Dawniej miałem myszkę typowo dla leworęcznych, ale przeniosłem się na prawą. Musisz ćwiczyć refleks dla tej ręki, ćwiczyć nadgarstek i palce. Jakieś ćwiczenia na ręce np macaj coś tą dłonią. Są takie zgniotki dla dzieci. A co do cs'a to łap

http://aim400kg.ru/en/

Nie tylko do zmiany ręki, ale też do skilla pomoże Ci.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Strata skilla to jest normalne po takim przejściu na prawą ręke musisz ćwiczyć żeby tą rekę jakby rozruszać są mapy aimowe gdzie ćwiczysz refleks i pamięć umysłową .

Wpisz w necie aim mapy 

Ex Lider Counter-Strike

Legenda
Opublikowano

Ja piszę do dziś lewą ręką i nie przeniosę się akurat z tym na prawą nigdy. Sprawności fizyczne np rzut piłką wyłącznie prawą, większa siła w prawej ręce. Gram prawą i większość spraw robię już prawą ręką, ale pisać będę zawsze lewą.

Teraz nasuwa Ci się pytanie. Przecież on może być noobem w grach. Mimo problemów wbiłem top200 dota2 eu.

Opublikowano

Jestem leworęczny - Gram prawą ręką.

Mocniejsza jest lewa i normalnie używam do zwykłych spraw lewej - Tak pisze nią.

Z przyzwyczajenia gram prawą i mimo tego, że jestem leworęczny to nie dałbym rady grać lewą.

Jedyne co musisz zrobić i nie ma na to innej rady to po prostu ćwiczyć. 

Samo z siebie nigdy nic nie przyjdzie.

N3aQbHb.jpg

Opublikowano

Trochę przesrane tak sobie zmienić nagle bo jak próbowałem sobie na dm w cs'ie to mój refleks był nieziemsko gówniany xD

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

Legenda
Opublikowano

Żadnej. W momencie gdy zaczniesz ćwiczyć prawą to będziesz miał obcykane obie dłonie.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...