Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy są dalej kolejki do serverów ?

Enduragom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skąd wogóle taki pomysl na temat?

Nie było kolejek i nie ma ;o Masz dużo serwerów do wyboru ^^

w takim razie nie grałaś w dniach premiery, kiedy przez około 2 tygodnie było po 4k ludzi w kolejce..

Opublikowano

w takim razie nie grałaś w dniach premiery, kiedy przez około 2 tygodnie było po 4k ludzi w kolejce..

Nie wspominając już o Headstarcie gdzie było po 1-2k ludzi na serwer w kolejce - samych graczy, którzy kupili jakiekolwiek Founder Packi (nie pamiętam ile to tam było: 30$ do 135$ chyba) myśląc, że wejdą wcześniej i zajmą sobie fajne lokacje pod domy lub farmy.

Opublikowano

ArcheAge nie jest zapomniany. Po prostu byłby lepszą grą w rękach innej firmy, która znała by się na tym co robi, nie miała graczy gdzieś i nie była łasa na pieniądze jak FailForge i AeriaGames razem wzięte. Masę ludzi to wszystko zraziło i zrezygnowali. Sam bardzo chętnie bym dalej grał w AA ale na pewno nie na serwerach Trionu.

Opublikowano

ArcheAge nie jest zapomniany. Po prostu byłby lepszą grą w rękach innej firmy, która znała by się na tym co robi, nie miała graczy gdzieś i nie była łasa na pieniądze jak FailForge i AeriaGames razem wzięte. Masę ludzi to wszystko zraziło i zrezygnowali. Sam bardzo chętnie bym dalej grał w AA ale na pewno nie na serwerach Trionu.

Właśnie dlatego tyle osób z niej odchodzi, bo nie ma czegoś co mogłoby zaskoczyć graczy. Cały czas jest moim zdaniem powtarzana, zapętlana monotonia.

ARIONE-MINI.png

Opublikowano

Właśnie dlatego tyle osób z niej odchodzi, bo nie ma czegoś co mogłoby zaskoczyć graczy. Cały czas jest moim zdaniem powtarzana, zapętlana monotonia.

Zaskoczyć graczy? A jaka gra MMORPG jest w stanie stale zaskakiwać graczy? Każda w pewnym momencie dochodzi do punktu "oto jest wszystko co mamy do zaoferowania, rób to teraz codziennie, albo parę razy dziennie aż zquitujesz". Trzeba jednak znaleźć coś co chociaż się powtarza lub jest schematyczne to sprawia frajdę. AA podobało mi się z paru powodów, zwłaszcza bitwy morskie i walki między domami przeciwnej rasy w zorganizowanym ally. Transportowanie paczek też miało dla mnie swój urok bo pakowałem wszystko na Merchanta i wypływałem przez PvP zonę mając obstawę paru ludzi na wypadek piratów. Jak coś atakowało to zwykle się odbijało... Chyba, że pojawiał się alliance ludzi bo ktoś komuś dał cynk, że wypływamy. Co zrobisz? Nic nie zrobisz - ryzyko "zawodowe" i 200 golda w plecy, następnym razem zorganizuj więcej ludzi. Questy daily mnie męczyły ale jestem przyzwyczajony do nich z AIONa i zajmowało to parę minut jako "rozgrzewka" przed normalną grą.

Zrezygnowałem jednak głównie dlatego, że taki model "F2P" widziałem już w Shaiyi by AeriaGames gdzie wrzucili ważny item dla PvP na serwerze do IS. Skoro ktoś jest w stanie wrzucić drop z end-game bossa to co stoi na przeszkodzie by wrzucić bronie/ekwipunek/GM enchanty? Patrząc na obecny IS tej gry - prawie 3 lata po tym jak zrezygnowałem - można tam kupić zasadniczo prawie wszystko, a jeśli coś nie jest dostępne w normalnej ofercie to napisz do odpowiednich osób w stylu "chcę wydać 3000 zł i dostać to to i to" - momentalnie pojawi się nowa oferta specjalnie dla ciebie. Tak też widzę przyszłość ArcheAge u Trionu i dlatego też nie ciągnie mnie na tyle by wydawać więcej pieniędzy. Skoro wrzucili TS drzewko do IS w postaci sadzonki z zwiększoną szansą na walnięcie piorunem (przy okazji zniszczyli gospodarkę wszystkich serwerów gdzie ten przedmiot był najcenniejszym możliwym i każdy kupował kawałek ziemi by sadzić drzewa, by walnął w któreś piorun) to co stoi na przeszkodzie by dorzucić coś jeszcze? Chcesz statek? End-game ekwipunek? Mounta szybszego niż jakikolwiek dostępny in-game? Poczekaj albo napisz im zlecenie, że masz DUŻO pieniędzy i chcesz je wydać na coś takiego.

Dlatego moim zdaniem większość ludzi odchodzi, tzn. ludzi, którzy to zauważają. Są ludzie, którzy quitowali bo nie mogli postawić domu, są ludzie, którym nie podobały się kłamstwa pokroju "miała być 10% (bodajże) zniżka w IS dla graczy z premium" - zamiast tego ponieważ się to nie kalkulowało to wprowadzili "zwrot części wydanej waluty Item Shopowej" i zapierali się, że nigdzie nigdy nie było mowy o zniżce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...