Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Minecraft Jaki tryb polecacie

MisterMisiU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym stworzyć serwer minecraft ale nie jestem pewien które tryby są popularne hardcore/survival games/sky wars.Jakie jest wasze zdanie na jakim typie serwera wy byście grali ? Gdybym mógłbym spytać to na jakiej wersji mc zrobic serwer i jakie ciekawe pluginy tam dodac ?.Taki wasz wymarzony serwer xD

Opublikowano

Na pewno nie rób serwera typu Survival+Gildie bo tego jest pełno i w większości takie serwery upadają po kilku dniach/miesiącu z powodu braku graczy/pieniędzy. Najlepszym rozwiązaniem jest posiadanie autorskiego pomysłu. Minigamesy są najpopularniejszymi serwerami w polsce, ale tu będzie lepiej jak będziesz miał pomysł na swoją minigierkę. Dalej są serwery hardcore, tutaj jak sama nazwa wskazuje ma być "hard...", czyli nie może być drop na diament 5%, w tym wypadku proponuje coś między 0,2% a 0,5%. W przypadku hardcora trzeba zrobić ban za śmierć na np. kilka dni, jak już wcześniej wspomniałem przemyślany drop, proponuje zrobić, tak jak to jest na skkfie, brak komend /spawn, /sethome, /tpa itp. Do teleportacji na spawn używana by była jakaś różdżka którą scraftujesz np. blok złota i patyk. Ja chętnie zagrał bym na jakichś nowych minigamesach. Wersja to oczywiście 1.7.x. W kwestii pluginów, najlepiej jak będziesz posiadał autorskie, nie może ich być jednak za dużo bo serwer będzie lagował. Nie kupuj też serwerów z 512MB lub 1GB ramu, bo na takich serwerach bez lagów może grać max. 10 osób. Proponuje coś ponad 10GB. Reklama jest najważniejsza, spróbuj załatwić jakiegoś youtubera który zareklamuje twój serwer. Poświęć chwile i zrób ładne grafiki, dopracuj publikacje itp. Postaraj się, żeby każdy gracz jaki zobaczy tą reklamę, chciał wejść na twój serwer i zobaczyć jak się gra.

Myślę że w choć małym stopniu pomogłem Ci ;)

sseekj.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...