Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry DPS - waszym zdaniem.

Damn.♥

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ludki. Piszę do was z ważnym pytaniem... Jaka postać jest według was dobrym DPSem pod pvpve? Pomijając gunnera... Bo jest to nudna postać. Zrobiłam kleryka pod instancje i raczej nie mam zamiaru zbierać eq na dps i pvp, dlatego planuję zrobić sobie do tego osobną postać a kleryka zostawić pod instancje.

W legionie odradzano mi grę assasinem i łowcą, sinem ze względu na drogość tej postaci i problem z ogarnięciem, łowce mi odradzono, bo wiedzą, że bym rzucała słowa na "k" i "ch" bo ponoć łatwo pada xD

Więc przedstawcie mi SWOJE zdanie nt danych postaci, opiszcie co mają w sobie dobrego i złego. Bo nie mogę się zdecydować :c

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Pisanie, ze sin to droga postac to zdanie jakiegos no life. Owszem jak kazda postac moze miec 5 setow i 5 rodzai broni ale po co skoro w jednym secie da sie wszystko zrobic tak jak zreszta postaci? Skile to fakt masa bufow i atakow ale tak jak u kazdego jedynie gunner stanowi wyjatek.

Z tego co widze to top dps - Assassin, Gladiator DW (2 bronie) i Sorc. Z czego wydaje mi sie ze gladem i sorcem najlatwiej wyciagniesz dps (chociaz sorc ma bursta i kluczowe slowo dps mija sie z celem)

Opublikowano

Ludzie uwazaja, ze sin jest drogi...Mozna by tak rzec, poniewaz wiadomo potrzeba D+S na co ptorzeba 2x wiecej hajsu by wbic obie bronie na +15 no i 2x GS, no i jesli ktos jak ja sie uprze na gold GS to jest przerypane :D.Chyba, ze nie ma  problemu ze zbieraniem kasy, to inna bajka.Sin, zeby wyciagnac top dps na inscie musi spelniac warunki mniej wiecej takie warunki jak:

-EQ

-ping

-Dobry PC, chociaz... nie jest to konieczne, albo tak, albo nie...

Nwm jak tam u cb z ogarem w aionie. hajsem czy pingiem, wiec bardziej polecam sorca.Zwlaszcza, ze jest brany z gory na insty a sin to jednak sin musisz juz cos na nim miec.

Nie czaruj.

Opublikowano

A co do sorca... Czy castowanie u niego trwa długo? (mam dość castowania na kleryku ;_;) wiem, narzekam ale staram sie znaleźć coś dla mnie.

Glad mnie zainteresował.

W sumie oglądałam mase filmików pvp każdej klasy, ale jakoś nie potrafię znaleźć nic dla siebie nawet po takim czasie gry w tę grę.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Sorc to 3/4 skill castowalnych, wiec jesli cie to przytlacza to bierz glada.Jednak ten potrzebuje jako tako juz tez eq, aby moc jakikolwiek robic DPS.W pozniejszej fazie gry pod pve mysl o Dualach na gladzie.Dobry dps mozna wykrecic nim na instach switchujac pomiedzy GS czy Pole na Duale.

Nie czaruj.

Opublikowano

Pozatym nie ma co sie sugerowac tutaj angielskimi forami. Na barusie jest tylko kilka osob w end game secie. Wiec tak naprawde jak bedziesz z przecietniakami w bm secie +0 ac+0 itd to nawet klerem zrobisz topa bedac w +15. Tutaj wszystko zalezy od sprzetu. Jesli masz dosc wytrwalosci zeby zrobic ap set+15 albo hyperiona +15 to GL bo prawdopodobnie wtedy bedziesz miec zawsze top dps nawet kotletem czy ziemniakiem

Opublikowano

Pozatym nie ma co sie sugerowac tutaj angielskimi forami. Na barusie jest tylko kilka osob w end game secie. Wiec tak naprawde jak bedziesz z przecietniakami w bm secie +0 ac+0 itd to nawet klerem zrobisz topa bedac w +15. Tutaj wszystko zalezy od sprzetu. Jesli masz dosc wytrwalosci zeby zrobic ap set+15 albo hyperiona +15 to GL bo prawdopodobnie wtedy bedziesz miec zawsze top dps nawet kotletem czy ziemniakiem

O wlasnie poruszyles dobra kwestie, ktorym jest serwer Barus :D Tam to emmm no xDDD

Nie czaruj.

Opublikowano

Wszystko zależy od ogarnięcia i setu. Jestem w topowym legionie na Barusie i mówią, że mój kolega ranger jest najlepszym dpsem w legionie :P Ale on nawet templarem robi pierwszy dps na hyperionie ^^

Tak ogólnie to jeśli chcesz mieć dpsa, który nie potrzebuje jakiegoś super gearu, to bierz sorka.

Opublikowano

Trzeba umieć weavingować i wiedzieć w jakiej kolejności puszczać skille. Wyjątek tyczy się sorca, który może używać wszystkie skille po kolei i wyciągnie dobry dps.

Opublikowano

Trzeba umieć weavingować i wiedzieć w jakiej kolejności puszczać skille. Wyjątek tyczy się sorca, który może używać wszystkie skille po kolei i wyciągnie dobry dps.

Aha...

Nie czaruj.

Opublikowano

A sorc jaki nosi set do pve? Bm?

Dużo można nim wyciągnąć koncentracji? No wiecie, żeby mi nie przerywano tego castowania ;_;

k1hvCVp.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...