Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dodawanie drugiej rangi

Adam3757

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Otóż chciałbym stworzyć serwer minecraft prison, ale mam problem z nadaniem graczowi drugiej rangi.

Pierwsza ranga to nazwa najdalszego sektora do którego gracz ma dostęp (sektory sprzedawane za kase serwerową pluginem PrisonRankUP, a w permissionsEx byłyby odpowiednie rangi: a,b,c,d,e itp.(prefixu w tym wypadku zapewniane pluginem essentials chat)). Druga ranga to gracz/vip. Na początku gracz ma tylko rangę sektora, ale gdy kupi vip'a, dostaje drugą rangę z uprawnieniami vip'a (i prefix dodany z pluginu permissionsEx)). Problem jest taki, że nie działa komenda /pex  user <NICK> group add vip <NAZWA_ŚWIATA> <CZAS_W_SEKUNDACH> np. /pex user randomowygracz group add vip "" 10

Z tego co się orientuję po 3 dniach szperania w internetach to nie tylko u mnie występuje ten problem. Próbowałem już wgrywać różne wersje pex'a, ale bez skutku. Nie satysfakcjonuje mnie komenda group set, ponieważ wtedy wlazłaby na rangi sektorów i mogłoby być... dość średnio ciekawie :D. Jeżeli ktoś zna rozwiązanie mojego problemu, to prozę niech śmiało pisze. Prosze również podsyłać jakieś inne komendy, pluginy, czy pomusły na zrobienie dwóch rang. Z góry dziękuję. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...