Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dodawanie drugiej rangi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Otóż chciałby założyć serwer typy prison, ale jest taki problem, że nie bardzo wiem jak zrobić, by jeden gracz miał dwie

rangi. Wymyśliłem, że za pomocą pluginu PrisonRankup będą przyznawane sektory za kase (i to jest tak pierwsza, główna ranga(w permissionsex będą rangi: a,b,c,d,e,f,g,h itp., a prefixy do tych grup będą ustawione w essentials chat. )). Druga ranga byłaby gracz lub vip, jeśli gracz nie miałby vip'a wyświetlałby się tylko sektor, (i do tej pory nie mam problemów) natomiast, gdy gracz kupiłby vip'a... no właśnie.

Chciałem zrobić to w ten sposób, że dodaje graczowi drugą grupę,(vip, a dodatkowy prefix dostawałby z pluginu permissionsEx) niestety komenda /pex user <nick_gracza> group add vip <nazwa_świata> <czas w sekundach>, nie działa więc niech mi ktoś powie jak inaczej zrobić dwie grupy, poda inną  (działającą) komendę lub powie co robię źle, bądź podeśle plugin, który rozwiąże mój problem. Z góry bardzo dziękuję.

Opublikowano

Wydaję mi się, że przy użyciu permissionsex nie ma możliwości dać rangi na czas i na konkretny świat. 

A komenda brzmi chyba /pex user (nazwa gracza) group set (ranga)

P.S. Genialny pomysł na serwer, brawo xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...