Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] BungeeCord - ile potrzebnego ram?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam pytanie: Czy 512 mb lub 1 gb ram na bungeecord wytrzyma 300/400 graczy ?. Jak nie to ile ramu potrzeba aby nie było lagów przy tej ilości graczy ?

Pisze pluginy na zamówienie ! Skype: elfusion200

Opublikowano

Autor BungeeCorda zaleca 512MB ramu na 500 graczy.

Oczywiście MOGĘ się mylić ale ja czytałem że na gracza potrzeba tyle samo ramu co na normalnym serwerze.

reklama.png

Opublikowano

Oczywiście MOGĘ się mylić ale ja czytałem że na gracza potrzeba tyle samo ramu co na normalnym serwerze.

gdzie niby to czytales ???

512 spokojnie wystarczy 

do bc jest potrzebny dobry procek a nie ram

Dlaczego blezur broni non premium ? 

bo sam nim jest

Opublikowano

To źle czytałeś.

Autor tematu mówi o samym proxy, czyli tym co przerzuca graczy między serwerami, a nie serwerze lobby. Bungee nie żre dużo pamięci, za to jeździ po procesorze do takiego stopnia, że najlepiej Bungee przerzucić na osobnego VPS'a, bo przy 300-400 graczy potrafi wygenerować 200% CPU na serwerowym Xeonie. 

Jeśli chodzi o RAM, to spokojnie wystarczy 1GB. Z 512MB bym nie ryzykował. Powinno wystarczyć nawet to 512, ale różnie to bywa. Java jest dość nieprzewidywalna.

Pozdrawiam.

­

5465845486.png

Opublikowano

Co to za brednie, Bungee nie musi przechowywać map, eq, ani nic, on się zajmuje tylko przekazywaniem packetów na odpowiednie serwery.

http://www.spigotmc.org/wiki/bungeecord-installation/#general-installation-advice

To źle czytałeś.

Autor tematu mówi o samym proxy, czyli tym co przerzuca graczy między serwerami, a nie serwerze lobby. Bungee nie żre dużo pamięci, za to jeździ po procesorze do takiego stopnia, że najlepiej Bungee przerzucić na osobnego VPS'a, bo przy 300-400 graczy potrafi wygenerować 200% CPU na serwerowym Xeonie. 

Jeśli chodzi o RAM, to spokojnie wystarczy 1GB. Z 512MB bym nie ryzykował. Powinno wystarczyć nawet to 512, ale różnie to bywa. Java jest dość nieprzewidywalna.

Pozdrawiam.

­

Przepraszam, nie tak agresywnie; wyraźnie podkreśliłem że "MOGĘ" się mylić ...

Macie + w ramach przeprosin.

Pukawka.pl oberwie ;p.

reklama.png

Opublikowano

Bungeecordowi wystarczy około 1gb pamięci ram na 200slotów, jeżeli masz więcej proponuje zwiększyć gdyż może to spowolnić jego działanie. Lecz suma sumarum 1gb też da sobie rade :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...