Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawko vs nowy pc :v

xPonury

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bierz prawko, plastik jest ważniejszy niż nowy pc..

"Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?"  

-  A.Einstein

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To zależy czy przyszłość planujesz bardziej normalna, czy taką na komputerze. Sam wiesz, co jest dla Ciebie ważniejsze - nikt nie będzie Ci narzucał żadnych racji ;)

Ja osobiście wybrałbym prawko, głównie dlatego, że jest baardzo przydatne w życiu i za kilka miesięcy sam startuje, a co do samochodu - zaraz wakacje, dwa miechy i zarobisz(no chyba, że Ci się nie chce).

52287137559562145640.png

Opublikowano

Eii, bierz prawo jazdy.

To jest chyba bardziej przydatne w życiu niż jakiś komputer :)

Rób póki czas bo może się nieźle pozmieniać.

:lenny: :lenny: Gracz Metin2 oraz YouTuber dla Fun'u :lenny: :lenny:

Nagrywam Serie / Zapowiedzi / GamePlay'e

Kanał -> KLIKNIJ TUTAJ

Opublikowano

A jakie auto mają rodzice?

Jeśli to jest jakiś złom to sobie daruj. Bierz od razu PC i dopiero po za kupie powiedz że chcesz prawko (a nóż się uda?) :D

Opublikowano

To zależy czy przyszłość planujesz bardziej normalna, czy taką na komputerze. Sam wiesz, co jest dla Ciebie ważniejsze - nikt nie będzie Ci narzucał żadnych racji ;)

Ja osobiście wybrałbym prawko, głównie dlatego, że jest baardzo przydatne w życiu i za kilka miesięcy sam startuje, a co do samochodu - zaraz wakacje, dwa miechy i zarobisz(no chyba, że Ci się nie chce).

Nawet jeśli miałby maniaczyć przez cale zycie to i tak prawko mu się przyda.

Nie wiem nad czym się zastanawiać. Nawet jeśli samochód będziesz miał za 10 lat to i tak lepiej wybrać prawko. Twoi rodzice mają samochód to pewnie nie raz Ci pożyczą.

Opublikowano

Prawko tylko i wyłącznie, nawet jak nie masz samochodu, z różnych źródeł wiem, że jeśli nie zrobisz go od razu po osiemnastce, to potem już będzie ci tylko pod górkę.

Bywalec
Opublikowano

Robisz prawko => podejmujesz prace jako kurier (2-3k miesięcznie) albo pizza boy ( 500 - bez własniej fury) Tak wiec lepiej robić prawko i zarobić na komputer + zostanie ci troche grosza na gry i reszte. Ja tak zrobiłem i uwierz że 

kurierzy czy poprostu osoby z prawkiem nie mają problemu ze znalezieniem pracy. 

.

Opublikowano

Ja tam bym robił prawko bo i tak zanim wszystkie kursy ukończysz i zdasz egzamin to Ci zleci z pół roku, mając prawko i własne auto (albo pożyczone od rodziców) zauważ ile masz samych +. Wozisz się po imprezach, jeździsz gdzie Ci sie podoba, wozisz sie z kumplami itd. A na pc to granie Ci sie znudzi na bank. Np. na wakacjach kumple Twoi beda imprezować, jeździć na róznę wypady a Ty masz zamiar siedzieć przed kompem? Daj spokój :D

Opublikowano

po co mu prawko jak nie bedzie mial samochodu? xD

po to ze moze isc do roboty i za chociazby 5 lat miec to auto nawet za 2 kola i sie nie musi niczym martwic dojechac do pracy czy gdzies a tu kupi gownania skrzynke w ktora i tak bedzie musial niedlugo wlozyc a i tak z tego wyrosnie i nie bedzie grac 

Opublikowano

Prawko tylko i wyłącznie, nawet jak nie masz samochodu, z różnych źródeł wiem, że jeśli nie zrobisz go od razu po osiemnastce, to potem już będzie ci tylko pod górkę.

Mogą się jeszcze zmienić przepisy na zdawanie prawa jazdy i będzie łatwiej.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

po co mu prawko jak nie bedzie mial samochodu? xD

po co zyjesz jak i tak umrzesz? c*****e podejście.

oczywiście, że prawko.

nawet jak nie kupisz od razu auta to bęziesz miał już z głowy egzamin i wszystkie te pierdoły, potem tylko kupisz auto i możesz śmigać.

pomijając już takie kwestie, że z czasem pewnie będziesz jeszcze trudniej niż jest teraz, żeby mniej idiotów zdawało i żeby częściej oblewali, bo to przecież kasa dla rządu :)

Opublikowano

prawko

Nie ma co się nawet zastanawiać (auto można pożyczyć a testy są coraz trudniejsze jak już wspominali wcześniej)

...

Opublikowano

Prawko!

Teraz i tak nie ma tragedii w porównaniu co ma być ;)

Jak ogarniesz to zdasz za pierwszym.

Co do auta zawsze można ogarnąć jakiegoś cienkola do 1000 z opłatami. Prawda , mocy mało , ale dojedziesz gdzie chcesz i nie pali jak czołg :D

1390831561-U140955.jpg

Opublikowano

wiesz to zalezy od sytuacji finansowej twojej rodziny,

jak jest u was spoko z kasa, zakladajac ze jeszcze sam nie zarabiasz bo sie pewnie uczysz.

to wez pierw kompa, a po jakis 3 miesiacach, powiedz rodzica ze sprzedasz kompa bo chcesz zrobic prawko, ktore jest jednak wazniejsze:) powinno przejsc. :)

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

wiesz to zalezy od sytuacji finansowej twojej rodziny,

jak jest u was spoko z kasa, zakladajac ze jeszcze sam nie zarabiasz bo sie pewnie uczysz.

to wez pierw kompa, a po jakis 3 miesiacach, powiedz rodzica ze sprzedasz kompa bo chcesz zrobic prawko, ktore jest jednak wazniejsze:) powinno przejsc. :)

Kup kompa za 2000 zł a po 3 miesiacach sprzedaj za 1500 zł bo na bank straci sporo na wartości... f**k logic

Opublikowano

@EasyDead

chodzilo mi o to zeby wziac rodzicow na litosc :P powiesz im ze chcesz sprzedac , a oni dobra zostaw se tego kompa za sponsorujemy ci prawko ;p

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

@EasyDead

chodzilo mi o to zeby wziac rodzicow na litosc :P powiesz im ze chcesz sprzedac , a oni dobra zostaw se tego kompa za sponsorujemy ci prawko ;p

aaa :D no o tym nie pomyślałem, ale wg mnie to nie przejdzie skoro mu dają albo na to albo na to. Powiedzą mu pewnie, nie zachowuj się jak dziecko, chciałeś kompa to masz, a na prawko sam sobie zrob

Opublikowano

Rób prawko póki nie będą nowe przepisy, poczytaj sobie co w 2015r. wprowadzają a co dopiero w 2016r. to jest porażka więc im szybciej zrobisz tym lepiej.

A na komputerze nigdzie nie pojedziesz :D

Opublikowano

Dużo pracodawców patrzy czy masz prawo jazdy, więc z tym dokumentem masz trochę większe pole do popisu. A ten PC to jak na pięcioletni komputer jest całkiem niezły.

Opublikowano

Ja mając kompa 8letniego bez karty graf. wole mieć prawko niż nowego kompa za 3k :))

Każdy woli co innego, moim hobby jest motoryzacja - skutery, motocykle, samochody. Każdą naprawę auta rodziców robię sam, silniki w motorowerach składam sam więc dlatego taki wybór. Lubię posiedzieć przy komputerze i pograć w coś nowego z fajną grafiką ale jednak nocki w garażu są lepsze:)

Jak siedzisz w domu całe życie i nie masz planów dziewczyna/samochód/znajomi to polecam kompa :v

201581433273810245187.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...