Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer CS 1.6 w MC?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Autorska mapka czyli z cs'a wymyślona przez ciebie ;)

Co do preków zły pomysł. No bo ludzie sobie kupią na wyższy skok wejdą gdzieś i co nikt ich nie zabije. Albo na sprint będzie uciekał przed kulami :/ 

Będzie można umieścić na mapach w losowych miejscach bronie itp... Tylko tak schować żeby łatwo nie było ich znaleźć ;)

Co do klas hmmmm.... Można by było to zrobić ale wtedy kupowanie broni by nie miało sensu. Też można zrobić tak, że np. jak ma się nóż to biega się szybciej niż jak ma się broń. W CS:GO tak jest i myślę, że to fajny pomysł.

Co do modów można zrobić tak że wgra się mody które są potrzebne i zrobi się paczkę modów? Ja mogę zrobić coś takiego. Tylko trzeba mi powiedzieć jakie mody wgrać ;) Mogę pomóc w budowaniu autorskiej mapki/mapek. Oczywiście jeśli będziesz chciał. A możesz mi dać screena mapki dust 2? Chce zobaczyć jak zrobiłeś.

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Serwer CS 1.6, jak dla mnie nie wypał bez własnych pluginów/skryptów.

Ale, jak już to..

Mapy takie jak :

- Inferno.

- De_Dust2.

- Nuke.

- Mirage.

Muszą, być starannie tam zbudowane, plugin na ranking ( też nic trudnego ).

Żadnych perków.. najwieksze gówno.

Bez pluginu na Areny do których każdy dołącza i gra, lecz chyba lepiej by bylo żeby bylo to coś w stylu dobierania graczy, ktorzy zapisali się do kolejki.

Przed rozpoczęciem gry przenosi do lobby, w którym wybierasz broń. - Na start ileś tam kasy, za zabicia nabija Ci kase, masz możliwość powrotu do lobby i zakup lepszej broni.

Po wygraniej dodaje Ci ileś tam punktów do rankingu, po przegranej zabiera. 

Ogólnie plugin na to jest bardzo prosty i wszystko to co wypisałem można zrobić :3

20utztj.jpg

Opublikowano

Serwer bedzie wylacznie na moich pluginach (z wyjatkiem pexa, authme, z czasem takze essentials sprobuje zastapic)

Nie mam pomyslu na perki. Podacie jakies fajne przyklady...

Serwer bedzie wylacznie na moich pluginach (z wyjatkiem pexa, authme, z czasem takze essentials sprobuje zastapic)

Nie mam pomyslu na perki. Podacie jakies fajne przyklady..

Edit: Jezeli ktos chetny pomoc w budowie map lub wogole serwera to pw ;)

Opublikowano

Takie mapy to jasne, że powinny być ;) Lobby to byłby dobry pomysł jednak jak jakiś troll wejdzie na arene i zostanie tam? Nikt go nie zabije -_- Taki buyzone byłby lepszy bo jesteś na mapie mogą cię zabić i nie można trolować :3 Dzięki temu nie było by troli na servie :D Ale trzeba jeszcze pomyśleć co do tej sprawy i innych.

Opublikowano

Oczywiście TxT na pistolety itp. :)

Może system punktacji? Na przykład za zabicie masz 2pkt, a za wygraną rundę 15pkt.

I by był rangi np.

1pkt - 50pkt - Początkujący

51pkt - 150pkt - Amator

151pkt - 300pkt - Dobry

Power upy na mapce np. Szybkość, Nieśmiertelność na jakiś czas.

Albo klucze, jak runda się zakończyła to masz np. 3% szans, że dostaniesz klucz, a na spawnie byłaby skrzynka i za pomocą klucza mógłbyś ją otworzyć. W niej mogłyby być unikalne bronie, punkty czy ozdobne czapki lub zbroje.

Nawet sporo tych pomysłów :D

Kozak pomysły :D

Lepiej to zapisuj, bo to z kluczem zwróciło moją uwage ^^

ARIONE-MINI.png

Opublikowano

Jeżeli chcesz wyświetlać fragi i kille zrób to w ScoreBoardStats ;) możesz także nadać tam inne informacje jak team nazwa aktualnej mapy i sporo innych opcji tam było

TEMAT

Opublikowano

@pablos11

Nie rozumiem po co to piszecie jak już ktoś to napisał. Czyta się wszystko a nie od razu pisze.

@ERACON

Możesz mi wypisać co jest już zrobione? Bo nie wiem czy mam dawać takie sugestie czy nie.

@danieln

No to oczywiste że klucze będą ma być podobne do cs'a ale ja sam nie wiem którego xD GO czy 1.6. Moim zdaniem dodać ulepszenia a więc ulepszenia leciały by ze skrzynek a skrzynki = klucze więc klucze = zdobywanie kasy za mecze  było by lepsze ;)

Opublikowano

@EximiusSquare Klucze mają być poprostu kluczami, nie wiem jakie urozmaicenie chcesz dodać w postaci kluczy. Po prostu zrób nwm.

Klucz Nr.1 dawałby dostęp do skrzyni z brońmi gdzie bdą znajdować się bronie dla zwykłego gracza na określony czas, a dla VIPa możliwość zdobycia takiej broni na zawsze.

Klucz Nr 2. dawałby dostęp do skrzyni z ulepszeniami, gdzie bdą znajdować się ulepszenia np. Health Regeneration I na zawsze, a taki Health Regen II na określony czas + dla VIPa Health Regen II na zawsze, a Health Regen Ultra (III) na określony czas. Wiesz, żeby ten VIP też coś dawał, bo w końcu jakis pomysł zarobku ;d

ARIONE-MINI.png

Opublikowano

1 skrzynka i 2 klucze? Nie to raczej źle lepiej tak:

Za mecze szansa 5% na skrzynkę i losowe ilości pieniędzy (zależy od kili itp...).

Później za zdobytą kasę kupujesz klucz do skrzynki którą masz :)

Każdy miałby działkę czy coś w tym stylu gdzie może przechowywać skrzynki.

Można dodać oczywiście więcej skrzynek i każda ma ileś tam procent szans na wydropienie różnych przedmiotów.

Opublikowano

1 skrzynka i 2 klucze? Nie to raczej źle lepiej tak:

Za mecze szansa 5% na skrzynkę i losowe ilości pieniędzy (zależy od kili itp...).

Później za zdobytą kasę kupujesz klucz do skrzynki którą masz :)

Każdy miałby działkę czy coś w tym stylu gdzie może przechowywać skrzynki.

Można dodać oczywiście więcej skrzynek i każda ma ileś tam procent szans na wydropienie różnych przedmiotów.

Skrzynie to wyśmienity pomysł ale to ma byc 1.6 a nie global.

@Topic

Ja tam dodał tryb classic i dedmecz (nie wiem jak to się pisze). Albo każdy na każdego.

Opublikowano

Dość ciekawy pomysł na serwer, jeśli będzie dobrze wykonane i przede wszystkim będzie mieć dobrą reklamę to ma szansę na sukces! 

Co bym chciał zobaczyć na takim serwerze?

• Oryginalny Texture Pack,
  • Modyfikacje na bronie, nie tylko pistolety, również bomby, rozbrajanie ich itd.,
  • Launcher serwera również by się przydał,
  • Mapy, mile widziane nie tylko takie które są w CS,
  • No i Beta testy, żeby w trakcie nich zobaczyć wszystkie niedogodności, zwalczyć bugi, bo od tego właściwie będzie zależeć czy serwer wypali! 

Pozdrawiam! ;)

Opublikowano

@RaZH

Nikt już chyba nie wie czy to ma być cs 1.6 czy global xD

@1373230489-U611928.pngNeVdi

Pozwole odpowiedzieć za autora znejąc niektóre rzeczy :)

1. Prawdopodobnie texturepack a raczej resourcepack to już nie te czasy ;) Będzie.

2. No bez modyfikacji to jakoś słabo bym widział ten server :D

3. Autor już pisał, że launchera nie umie zrobić

4. Proponowałem już robienie własnych map ale podstawowe z cs'a muszą być ;)

5. Przecież Beta Testy to podstawa xD Tylko nie takie które trwają 2 lata jak było z MC :D (Mogłem się pomylić)

Opublikowano

Czekam na start :) Oczekuję świetnych map.Robiłem już taki serwer tylko nie korzystałem z pluginów tylko z commanbloków bo grałem tylko z kolegami :) Oczywiście nie było wszystkiego ale taki cod mod :) Jbc. pisz pw moge pomóc 

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

jeśli chodzi o serwer cs to teraz taki serwer zrobił mineplex.eu bardzo fajny.W polsce było dużo serwerów typu cs i żaden nie wypalił nawed kilku youtuberów miało serwery

nieregulaminowa sygna/eryk

Opublikowano

Dobra, widze ze wiele osob chce.sie zaanazowac w budowe tego serwera. Bardzo mnie to cieszy, wiec zrobimy tak. Jezeli ktos ma mozliwosc/chec pomoc w czyms na serwerze to zapraszam.

GaduGadu (jestem prawie 24h: 50775119

Skype (zagladam bardzo rzadko): misokoxd

Prosze nie pisac na pw bo mam straszne problemy z polaczeniem sie z mpcforum :(

Dobra, widze ze wiele osob chce.sie zaanazowac w budowe tego serwera. Bardzo mnie to cieszy, wiec zrobimy tak. Jezeli ktos ma mozliwosc/chec pomoc w czyms na serwerze to zapraszam.

GaduGadu (jestem prawie 24h: 50775119

Skype (zagladam bardzo rzadko): misokoxd

Prosze nie pisac na pw bo mam straszne problemy z polaczeniem sie z mpcforum :(

Opublikowano

Posiadamy mapy:

- dust2

- inferno

- snow

- i 3 autorskie spoza cs 1.6

Statystyki takze sa juz gotowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...