Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blue Ashe - nowość S5

Radi ;3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heh aż sprawdzę jak działa i dam Ci znać, czy serio to dobra sprawa :p.
@offtop

Pod koniec postu napisałeś że fajnie byłoby dostać -5% z okazji świąt a tu następny warn :D Jesteś rudy czy coś?

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Sprawdziłem taką Aszkę na kilku normalach. Szału nie ma, ale na pewno lepsze od zwykłej Ashe. Plusik. :)

Opublikowano

Skończyłem gre prawie wystackowanym manamune, botrkiem, spellbladem i butkami (enemy surr+double adc więc lipa z farmą) i już z takim zestawikiem szedł spory damage, plusik dla autora poradnika.

Opublikowano

Heh aż sprawdzę jak działa i dam Ci znać, czy serio to dobra sprawa :p.

@offtop

Pod koniec postu napisałeś że fajnie byłoby dostać -5% z okazji świąt a tu następny warn :D Jesteś rudy czy coś?

Wiesz że jak Zarax odjął mi 5%, to zalicza się że Ci dodał +5, pomysł.

Sprawdziłem taką Aszkę na kilku normalach. Szału nie ma, ale na pewno lepsze od zwykłej Ashe. Plusik. :)

Takie urozmaicenie :D

Skończyłem gre prawie wystackowanym manamune, botrkiem, spellbladem i butkami (enemy surr+double adc więc lipa z farmą) i już z takim zestawikiem szedł spory damage, plusik dla autora poradnika.

^

Kocham Renissance.

Opublikowano

Ghostbalde raczej się nie kupuje sam slow z q wystarcza, co do samego buildu to spoko tylko ciężko w early przeżyć, a potem już z górki :)

x

Opublikowano

Taka  ashe to na topa jako maszyna do slowowania z zerowym dpsem.
I troche z innym buildem.

Essence reaver / frozen heart, gauntlet, merce, omen, frozen malet, banshee

Jako adc sie nie sprawdzi. Ezreal sie sprawdza ze wzgledu na hard poke, cc i duzy range (q) i co chwile escape (e), a taka ashe? maly dps, maly range, latwo ja zlapac i zabic.

Zwykla ashe z statikiem + infinity bedzie robila taki sam dps jak twoja ashe z full buildem wiec.. ;p

@Edit : top ashe sprawdzona specjalnie dla mpc
40520177757384285514.jpg

(plat 2 elo)

Obawialem sie o dipsy przy takim buildzie ale jest ok
47156424887594616782.png

rYD9JSA.png

Opublikowano

Zagrałem rundkę z tym buildem, i powiem, że w early to wiadomo stackuje się tą kropelke i farmi tylko, w mid gamie jest mocna, slow, poke, niski cd na ulcie = cudo. Ale w late game strasznie słabnie, byłem nafeedowany Ashką i nienafeedowana jinx mnie solowała miałą chyba 6/11 a ja wtedy 13/3 i mnie bez problemu rozwalała ;/ 

Opublikowano

Moim zdaniem standardowa jest dużo lepsza. Sprawdzone w grze.

Popieram, ashe full pod kryty będzie lepsza , nawet jeśli brakuje many to zostają op hity :)

07b0pe452q46_t.jpg

Pozdro dla wszystkich junglerów :*

Opublikowano

Popieram, ashe full pod kryty będzie lepsza , nawet jeśli brakuje many to zostają op hity :)

Takie OP, że aż "op".  Op hity to ma Draven. 

Opublikowano

Jak ja się patrzę na to co ludzie wypisują jako "poradniki", to się nie dziwię, że w naszym pięknym kraju tak mało ludzi potrafi grać.

build osiąga 1/3 DPS-u standardowego buildu ashe. 

Najbardziej mnie rozśmieszyły te buty... Myślałem, że wszystko zniosę... Ale kur*a - żeby ashe pod CD robić? 

Mam pytanie do autora: Dobiłeś już przynajmniej 30lvl? 

PS:// taka mała rada - zanim zaczniecie pisać poradniki, to sami nauczcie się grać. Co jak co, ale do LOL-a poradników nie brakuje, a takie ścierwo tylko przeszkadza nowym w uczeniu się gry...

Opublikowano

Jak ja się patrzę na to co ludzie wypisują jako "poradniki", to się nie dziwię, że w naszym pięknym kraju tak mało ludzi potrafi grać.

build osiąga 1/3 DPS-u standardowego buildu ashe. 

Najbardziej mnie rozśmieszyły te buty... Myślałem, że wszystko zniosę... Ale kur*a - żeby ashe pod CD robić? 

Mam pytanie do autora: Dobiłeś już przynajmniej 30lvl? 

PS:// taka mała rada - zanim zaczniecie pisać poradniki, to sami nauczcie się grać. Co jak co, ale do LOL-a poradników nie brakuje, a takie ścierwo tylko przeszkadza nowym w uczeniu się gry...

Pewnie jestes w silverze 4 nasluchales sie zeby pickowac championow z mety zeby wygrywac gry.

Uswiadomie Cie wiec.

1. Do diamentu 5 mozesz kerowac gry soraką pod ad albo renektonem pod ap, nie ma to wiekszego znaczenia.

2. Niestandardowe picki/buildy nie zawsze musza byc op, czasami moga poprostu sprawiac frajde ale zeby cokolwiek takim pickiem robic warto przeczytac poradnik osoby ktora go przetestowala zeby poznac mocne/slabe strony itp.

3. Wyjdziesz z silvera to wtedy bedziesz mogl sie mądrować.

4. Malo ludzi w tym kraju potrafi grac? Wytlumacz mi wiec dlaczego polska liczy najwiecej zawodnikow w EU LCS'ie? (razem z danią ktora rowniez posiada 7 zawodnikow)

5. Do tego nietypowe picki/buildy pozytywnie działają na nasze skupienie, grajac czyms nietypowym nie skupiamy sie tak bardzo na tym zeby wygrac przez co mamy swieższe myslenie oraz bardziej chcemy udowodnic ze potrafimy grac czyms wiecej niz swoimi mainami itp, co sprawia ze zwyczajnie gramy lepiej.

rYD9JSA.png

Opublikowano

Nie działa to najlepiej, standardowa więcej bije. Poza tym Ashe nie potrzebuje za dużo many, ani żadnyh skilli on-hit nie ma.

Opublikowano

Pewnie jestes w silverze 4 nasluchales sie zeby pickowac championow z mety zeby wygrywac gry.

Uswiadomie Cie wiec.

1. Do diamentu 5 mozesz kerowac gry soraką pod ad albo renektonem pod ap, nie ma to wiekszego znaczenia.

2. Niestandardowe picki/buildy nie zawsze musza byc op, czasami moga poprostu sprawiac frajde ale zeby cokolwiek takim pickiem robic warto przeczytac poradnik osoby ktora go przetestowala zeby poznac mocne/slabe strony itp.

3. Wyjdziesz z silvera to wtedy bedziesz mogl sie mądrować.

4. Malo ludzi w tym kraju potrafi grac? Wytlumacz mi wiec dlaczego polska liczy najwiecej zawodnikow w EU LCS'ie? (razem z danią ktora rowniez posiada 7 zawodnikow)

5. Do tego nietypowe picki/buildy pozytywnie działają na nasze skupienie, grajac czyms nietypowym nie skupiamy sie tak bardzo na tym zeby wygrac przez co mamy swieższe myslenie oraz bardziej chcemy udowodnic ze potrafimy grac czyms wiecej niz swoimi mainami itp, co sprawia ze zwyczajnie gramy lepiej.

No cóż. Skoro masz mnie za silvera możesz npisać na PW i zagramy mój team na Twój team ;) 

Z silvera wyszedłem na początku s3, po jakiś 3 mc-ach gry.

1)Nie, nie możesz. Możesz przypadkowo wygrać grę, bo ktoś inny wycarruje. Ludzie powyżej gold III są już na tyle ogarnięci, że trollpicki nie przechodzą.

2)Tak... Ale jak ktoś wmawia, że tym buildem w każdej fazie gry zbiera się kille, to się płakać chce. Miesza w głowie nowym graczom.

3)O tym już wspomniałem

4)To nie zmienia faktu, że przeciętni Polacy grają poniżej średniej.

5)Tutaj się zgodzę, ale jak już wspomniałem: niech autor nie pieprzy bzdur jaki to ten build nie jest dobry.

Opublikowano

MID (jeżeli nie wyznajesz tej części gry, przejdź do late)

Tutaj staramy się lasthitować i nie padać w tf'ie. Jeżeli nasz team bije się na midzie, idziemy na inną linię i farmimy. Kropelke stackujemy.

W KAŻDEJ FAZIE GRY ZBIERAMY KILLE GDZIE SIĘ DA - NIE JESTEŚMY PASYWNI!

Dam to tak obok siebie coby autor się zastanowił co pisze następnym razem.

"Jeżeli chcesz uniknąć krytyki, nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim"

Elberd Hubbard

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...