Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet

Bobson.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

The naid Nie pieprz głupot jak się nie znasz :D 

Hahaha :P Ten wspaniały nie limit mam za dodatkowe 10zł 

A u mnie nie ma lte tylko hsdpa :3 I jakość mi limitu nie ubywa, mam wyraźny zapis w umowie że w zasięgu hspa/lte mam nie limit :P 

Opublikowano

Jeżeli nie potrzebujesz internetu mobilnego to NIGDY go nie bierz. Internet mobilny szaleje, sam mam LTE, prędkości się wachały od 10/15 do 70/10 (down/up), zazwyczaj było to coś ok 30-50mb/s, chociaż mam antene na dachu podłączoną do modemu. Pingi różne, no i niestety często się rozłączał, to wszystko złożyło się w to, że zmieniłem dostawce.. Jeżeli internetu używasz w domu - bierz kabel. Polecam Netie, oferta jest dość korzystna np. do 50mb/s 49,90, pół roku za darmo. Na mojej ulicy kable pozwalają na prędkość gdzieś do 40mb/s(rozmawiałem z technikiem. Dzwoniąc do netii powiedzą Ci to w mniejszym przybliżeniu, jeżeli zapytasz się o maks przepustowość, Twoje kable obsłużą 30, a oferty to np. 20 i 50, to zaproponują Ci te 50mb/s) i faktycznie tyle mam, po kilkunastu testach down wacha się od 37.19mb do 37.23mb a ping cały czas 23, w mobilnym nigdy nie uzyskiwałem tak przybliżonego wyniku, w ciągu 2 minut uzyskiwałem dwa skrajne wyniki. 

Co do płatności - płacisz tyle ile w umowie. Te 49,90 jest jeżeli korzystasz z e-faktury (chyba wszędzie doliczają 5-10 zł, za papierową wersje), masz też chmure DO 20gb(jeżeli przekroczysz, płacisz bodajże 14.90zł), przez miesiąc możesz korzystać z hbo go za 1zł, ale jak później nie zrezygnujesz to 19,90, no i bezpieczny internet (tj. antywirus) 2 miesiące za darmo, później 9,90zł. U mnie najlepsza opcja to było zignorowanie tych ich bzdetów - nie mam pamięci do takich rzeczy, zapomniałbym zrezygnować, a później bym za to płacił  ;) 

No i same podłączenie, to żaden kłopot. Dzwonisz do nich, wybierasz oferte,po kilku dniach pojawia się technik(uprzednio dzwoniąc) z umową, podpisujesz, on podłącza, aktywuje na miescu(całość ok 2h), podpisujesz odebranie sprzętu i tyle.

Pozdrawiam, mam nadzieje że troszkę pomogłem :) 

52287137559562145640.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...