Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet

Bobson.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak wiecie kończy się rok 2014 za czym idą pewne zmiany, przynajmniej u mnie.

Otóż po 4 stycznia kończy mi się umowa o internet w orange 30 GB. Mam zamiar ją zmienić na jakiś internet w miarę szybki bez limitu, oczywiście w jakiejś rozsądnej cenie.

Myślałem o Netii ale ponoć trzeba mieć łącze telefoniczne a jeśli się go nie ma to trzeba dopłacić za "podtrzymanie łącza", nie wiem ile w tym prawdy.

Ale o co mi chodzi. 

Jakie koncerny oferujące szybkie łącze bez limitów polecacie a jakich odradzacie. Jakieś linki czy coś też będą mile widziane :)

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Dostaniesz w play :P Za 55zł miesięcznie :D

No limit w HSPA/LTE :D Sam posiadam

POLECAM

Ping 50ms 
W dzień do 8Mb down i 2Mb up

A w nocy do 10Mb donw i 2,5Mb up 

Bo u mnie niestety nadajnik HSPA :< 

Ale za nie dlugo lte

Opublikowano

ref.

Czy za 60 zł dostanę internet bez limitu danych ? 

Tak żebym mógł w miarę szybko pobierać pliki.

Vectra nie ma u mnie kabli :)

Tak. Sam taką umowę w Orange.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Bobson Nie LTE :D 

Wystarczy HSPA :D Mam zapis w umowie że nielimitowane połączenia są w sieci HSPA/LTE :D

Sam nie mam jeszcze LTE :D 

A jak bym jechał gdzieś gdzie nie mam nawet 3G to mam 55GB limitu :D hahaha

Opublikowano

Dostaniesz w play :P Za 55zł miesięcznie :D

No limit w HSPA/LTE :D Sam posiadam

POLECAM

Ping 50ms 

W dzień do 8Mb down i 2Mb up

A w nocy do 10Mb donw i 2,5Mb up 

Bo u mnie niestety nadajnik HSPA :< 

Ale za nie dlugo lte

Zapomniałeś dopisać, że nielimitowany internet w LTE masz tylko przez 6 miesięcy w 24 miesięcznej umowie.

Tak samo nielimitowany internet masz tylko w LTE a nie w HSDPA/LTE.

Weź przeczytaj jeszcze raz umowę bo ktoś Cię w konia zrobił. Play nie oferuję takiej usługi jaką opisałeś.

0LsM05U.png

Opublikowano

Zapomniałeś dopisać, że nielimitowany internet w LTE masz tylko przez 6 miesięcy w 24 miesięcznej umowie.

Tak samo nielimitowany internet masz tylko w LTE a nie w HSDPA/LTE.

Weź przeczytaj jeszcze raz umowę bo ktoś Cię w konia zrobił. Play nie oferuję takiej usługi jaką opisałeś.

A jak jest z plusem ?

I z tym, że jeśli przekroczysz transfer danych (25 gb) zmiejszają prędkość do 10 mb/s ? 

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

A jak jest z plusem ?

I z tym, że jeśli przekroczysz transfer danych (25 gb) zmiejszają prędkość do 10 mb/s ? 

Przecież w umowie zastrzegają sobie prawo, że mogą Ci zmniejszyć prędkość internetu do 32kb/s w każdej chwili. ;x

0LsM05U.png

Opublikowano

Przecież w umowie zastrzegają sobie prawo, że mogą Ci zmniejszyć prędkość internetu do 32kb/s w każdej chwili. ;x

Czyli jeśli brać internet tak żeby móc sobie pobierać spokojnie, to bez żadnego limitu ? 

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Czyli jeśli brać internet tak żeby móc sobie pobierać spokojnie, to bez żadnego limitu ? 

Jeżeli chcesz internet mobilny to szukaj po prostu z 25gb+ pakietem oraz opcją bezpiecznych godzin czyli np od 00:00 - 09:00 zużyty transfer nie jest pobierany z pakietu.

0LsM05U.png

Opublikowano

Jeżeli chcesz internet mobilny to szukaj po prostu z 25gb+ pakietem oraz opcją bezpiecznych godzin czyli np od 00:00 - 09:00 zużyty transfer nie jest pobierany z pakietu.

Co masz na myśli pisząc "pakietem", sorry za takie pytania no ale wolę się upewnić w moich domysłach :)

Przypuszczam, że jest to pakiet do pobierania ? 

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Co masz na myśli pisząc "pakietem", sorry za takie pytania no ale wolę się upewnić w moich domysłach :)

Przypuszczam, że jest to pakiet do pobierania ? 

25gb+ pakietu miesięcznego z którego byś korzystał w dzień a w nocy byś sobie pobierał wszystko do oporu z fajną prędkością.

0LsM05U.png

Opublikowano

w t mobile internet bez limitu, bez żadnych kruczków za 70 netto w ofercie firmowej.

Oferta firmowa :)

Internet radiowy od jakiegoś 'lepszego dostawcy' polecam:)

Dziękuję za radiówkę :)

Zostaję przy Plusie, ew. jaką największą prędkość wyciągnę w oragne bez LTE ?

2utq9g5.png b6u4qg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...