Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co chcecie zobaczyć na serwerze pvp?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Nie widzę nigdzie dobrego i dopracowanego serwera pvp, na którym administracja byłaby często na serwerze, więc chcę taki stworzyć. Wcześniej tworzyłem serwer na modach, jednak nie wypalił on, ponieważ ludzie nie ogarniali instalacji paczki. Teraz mam zamiar stworzyć duży serwer pvp, 1000 slotów na start. Co chcielibyście na takim serwerze zobaczyć? Myślałem nad mini questami typu zabij 100 osób czy coś. Dodatkowo mam pytanie co do killaury. Na serwerze gc2 widziałem cholernie dobrą ochronę przed tym, tzn co jakiś czas w trakcie pvp pojawia ci się ludzik nad głową na ułamek sekundy i jak go uderzysz to np masz bana na tydzień. Wiecie może jak zrobić to, lub znacie inny skuteczny system ochrony przed killaurą? Wypowiadajcie się, jeśli wszystko pójdzie dobrze, to serwer wystartuje za 2 miesiące, albo w wakacje.

@ edit

Strona serwera:

http://www.colourcraft.tk/index.php

Strona została przerobiona z serwera z modami pod serwer pvp. Na niej będzie większość nowości i zdjęcia z serwera. Proszę o zgłaszanie błędów :)

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co do serwera na modach , masz dużą racje , na tym świecie jest pełno dzieci które nie potrafią czegoś zainstalować.

Jeżeli jednak byś chciał wrócić do modyfikacji to zapraszam do mnie , znam sie na tym. Mam 4 letnie doświadczenie w prowadzeniu serwera na modach.

Powiem ci jedno. Nie jest to łatwe zadanie.

Co do serwera pvp moim zdaniem takie serwery się przejadły gdyż 90% serwerów to pvp.

Mógł byś zrobić modyfikacje + gildie to by na pewno zainteresowało ludzi.

logo.png

Opublikowano

Co do serwera na modach , masz dużą racje , na tym świecie jest pełno dzieci które nie potrafią czegoś zainstalować.

Jeżeli jednak byś chciał wrócić do modyfikacji to zapraszam do mnie , znam sie na tym. Mam 4 letnie doświadczenie w prowadzeniu serwera na modach.

Powiem ci jedno. Nie jest to łatwe zadanie.

Co do serwera pvp moim zdaniem takie serwery się przejadły gdyż 90% serwerów to pvp.

Mógł byś zrobić modyfikacje + gildie to by na pewno zainteresowało ludzi.

90% serwerów to surv + gildie, większość to s**t, tak samo jak pvp. Do modów nie wracam, bo jak patrzyłem na konsolę to myślałem, że se strzelę w łeb. Na starcie serwera ludzie próbowali wbijać, a nie mogli bo nie mieli modów. Paczka była gotowa, wystarczyło podmienić pliki, instrukcja była tak dokładna, że nwm jakim cudem ktoś mógł tego nie zrozumieć...

Zrób serwer czysty survival ;) Lub sv + frakcje -____-

Tego jest od groma, chcę zrobić coś bardziej konstruktywnego :)

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

@ ref

Opublikowano
  • autorskie tryby
  • kilka typów rozgrywki (nie tylko chestPvP)
  • ogarnięty chat
  • Jakiś oryginalny system ranku
  • nagrody za najlepsze osiągnięcia w rankingu (np 10 kox czy coś)

Jeżeli ci się spodobały pomysły daj like

Opublikowano

Siema. Nie widzę nigdzie dobrego i dopracowanego serwera pvp, na którym administracja byłaby często na serwerze, więc chcę taki stworzyć. Wcześniej tworzyłem serwer na modach, jednak nie wypalił on, ponieważ ludzie nie ogarniali instalacji paczki. Teraz mam zamiar stworzyć nieduży (z czasem się rozwinie) serwer pvp, ok. 50 slotów na start. Co chcielibyście na takim serwerze zobaczyć? Myślałem nad mini questami typu zabij 100 osób czy coś. Dodatkowo mam pytanie co do killaury. Na serwerze gc2 widziałem cholernie dobrą ochronę przed tym, tzn co jakiś czas w trakcie pvp pojawia ci się ludzik nad głową na ułamek sekundy i jak go uderzysz to np masz bana na tydzień. Wiecie może jak zrobić to, lub inny skuteczny system ochrony przed killaurą? Wypowiadajcie się, jeśli wszystko pójdzie dobrze, to serwer wystartuje za 2 miesiące, albo w wakacje.

Najbardziej na PvP chciałbym zobaczyć autorką mapę, specjal system na kille w sensie więcej killi dostaje się gdy zabije się osobę z wyższym lvl. Sklep SMS w którym nie byłoby VIPów tylko jakieś potki ewentualne zbrojki jako kity na tydzień (z czegoś serwer musi się utrzymywać). "Doskonałego" pluginy na wyłapywanie cheatów oraz " solidnej jak bedrock " (takie tam lokowanie ;D) maszyny z dużym RAM'em aby nie było lagów, bo to jest najgorsze. Jakieś magazyny gdzie można byłoby przechowywać epik Itemy serwera oraz miecze etc.

Lekko się rozpisałem... liczę na LIKE.

EDIT: @D4n100 jak to zobaczę.. to bd grał :)

4462514400953061278225.png

Opublikowano

• autorskie tryby
  • kilka typów rozgrywki (nie tylko chestPvP)
  • ogarnięty chat
  • Jakiś oryginalny system ranku
  • nagrody za najlepsze osiągnięcia w rankingu (np 10 kox czy coś)

Co masz na myśli mówiąc "kilka typów rozgrywki"? Rozwiń proszę swoją wypowiedź :) jeśli chodzi o np 1vs1 to będzie. Mam w planach:

1vs1, 2vs2... 5vs5, tdm (do 3 wygranych), ffa

Chat jest już ładnie ogarnięty, można pisać co 3 sekundy (nie dotyczy "najlepszego vipa" i administracji). Cały serwer jest robiony od 0 (z wyjątkiem niektórych skryptów).

Mapa będzie tylko 1, ponieważ nie trawię kilku map pvp (będą osobne pokoje do 1vs1 itp), cała mapa robiona od 0 przez 2 osoby, 75% ręcznie). Co do blokowania cheatów to chcę zgapić anty-killaurę z serwera gc2 (nwm jak D: ) + coś od siebie. Magazyny będą na zasadzie działek plotme 15x15 do kupienia za pieniądze z gry (da się uzbierać w 3 dni) lub zł. VIP'y niestety będą, ponieważ serwer musi się z czegoś utrzymywać. Zapewniam jednak, że nie będą dawały dużej przewagi :) co do maszyny, to najprawdopodobniej wezmę pakiet ice z fiberhostu. Będą mini questy, achievementy i duuużo więcej. Wszystko będzie dopięte na ostatni guzik!

UWAGA!!! Poszukujemy moderatora. Wymagania:

- 14-15 lat

- znajomość ortografi, interpunkcji

- znajomość komend

- umiejętność ogarniania graczy i serwera

- dużo czasu wolnego

- uprzejmość

- bycie ogarniętym

- pracowitość

Poszukujemy również sponsora serwera ts.

Opublikowano

Fajnie byłoby, gdyby co X zabić / śmierci byłby awans lub degradacja do danej rangi. Co awans dostaje się 3 diamenty, a 6 diamentów to 1000$. Coś w tym stylu. :P

Opublikowano

Fajnie byłoby, gdyby co X zabić / śmierci byłby awans lub degradacja do danej rangi. Co awans dostaje się 3 diamenty, a 6 diamentów to 1000$. Coś w tym stylu. :P

Dobry pomysł :) piszcie ludziska, serwer robiony przez graczy dla graczy, więc wykorzystamy tyle waszych pomysłów, ile tylko będziemy mogli!

Opublikowano

ja myślę, że dobrze byłoby dodać handel GUI między graczami, bo wymieniarki to trochę lipa xD Do tego nowe craftingi na jakieś epickie zbroje. Najgorszym problemem jest właśnie kill-aura, ponieważ ciężko sobie z tym poradzić. Jest masa poradników jak zainstalować cheata, a nie widziałem jeszcze jak temu zapobiec xD 

Pozdrawiam

Opublikowano

ja myślę, że dobrze byłoby dodać handel GUI między graczami, bo wymieniarki to trochę lipa xD Do tego nowe craftingi na jakieś epickie zbroje. Najgorszym problemem jest właśnie kill-aura, ponieważ ciężko sobie z tym poradzić. Jest masa poradników jak zainstalować cheata, a nie widziałem jeszcze jak temu zapobiec xD

Pozdrawiam

Handel gui jest straaaaasznie pobugowany (kopiowanie itemów itp.), raczej będą zwykłe wymieniarki. Nowych craftingów nie będzie, ale epickie zbroje na 100% będą do wygrania na eventach i w sklepie sms. Dodatkowo raz w miesiącu będzie event z takimi nagrodami:

1 miejsce - supervip na 2 tygodnie

2 miejsce - vip na 2 tygodnie

3 miejsce - vip na 5 dni

reszta (oprócz ostatniego miejsca) po 10 koxów

Arenę z mobami

To pvp, nie freebuild.

Opublikowano

@D4n100 walcz mistrzu xD Byle być się uporał z kill aurą to osobiście robię wjazd na serwer xD Oczywiście nie zapomnij o super hiper ultra mapie z ukrytymi skrzyniami. Właśnie, skrzynie, to oczywiście będą? xD

Opublikowano

@D4n100 walcz mistrzu xD Byle być się uporał z kill aurą to osobiście robię wjazd na serwer xD Oczywiście nie zapomnij o super hiper ultra mapie z ukrytymi skrzyniami. Właśnie, skrzynie, to oczywiście będą? xD

Mapa nie jest robiona przeze mnie. Mam od tego budowniczych. Jak na razie mamy tylko szkielet spawnu (chyba że zrobili coś więcej w czasie mojej nieobecności), może dam ss'a jak bd na kompie. Ogólnie jak już wcześniej wspominałem mapa jest robiona od 0, postaramy się w to upchnąć wszystkie biomy (łącznie z endem i netherem), całość będzie w wielkiej szklanej kuli. Zdradzę, że gdzieś w tej kuli będzie celowo zrobiona dziura :) oczywiście skrzyneczki będą :)

@ edit

Mam anty-killaurę :D

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/antiaura/

+ coś ode mnie  B)

Opublikowano

Cześć, jestem budowniczym serwera. Mam do was pytania odnośnie budowli na serwerze. Możecie śmiało pisać co chcecie abyśmy zbudowali na serwerze, a my postaramy się to spełnić. Mamy też dla was różne niespodzianki które mamy nadzieje że się wam spodobają ;)

Opublikowano

Co masz na myśli mówiąc "kilka typów rozgrywki"? Rozwiń proszę swoją wypowiedź :) jeśli chodzi o np 1vs1 to będzie. Mam w planach:

1vs1, 2vs2... 5vs5, tdm (do 3 wygranych), ffa

Chat jest już ładnie ogarnięty, można pisać co 3 sekundy (nie dotyczy "najlepszego vipa" i administracji). Cały serwer jest robiony od 0 (z wyjątkiem niektórych skryptów).

Mapa będzie tylko 1, ponieważ nie trawię kilku map pvp (będą osobne pokoje do 1vs1 itp), cała mapa robiona od 0 przez 2 osoby, 75% ręcznie). Co do blokowania cheatów to chcę zgapić anty-killaurę z serwera gc2 (nwm jak D: ) + coś od siebie. Magazyny będą na zasadzie działek plotme 15x15 do kupienia za pieniądze z gry (da się uzbierać w 3 dni) lub zł. VIP'y niestety będą, ponieważ serwer musi się z czegoś utrzymywać. Zapewniam jednak, że nie będą dawały dużej przewagi :) co do maszyny, to najprawdopodobniej wezmę pakiet ice z fiberhostu. Będą mini questy, achievementy i duuużo więcej. Wszystko będzie dopięte na ostatni guzik!

UWAGA!!! Poszukujemy moderatora. Wymagania:

- 14-15 lat

- znajomość ortografi, interpunkcji

- znajomość komend

- umiejętność ogarniania graczy i serwera

- dużo czasu wolnego

- uprzejmość

- bycie ogarniętym

Poszukujemy również sponsora serwera ts

Chodziło mi np o jakiś nowy tryb ,,Super Sniper'' czy coś takiego a nie tylko wielka mapa i wszędzie skryzznki

Zgłaszam się na Moderatora

Opublikowano

Chodziło mi np o jakiś nowy tryb ,,Super Sniper'' czy coś takiego a nie tylko wielka mapa i wszędzie skryzznki

Zgłaszam się na Moderatora

Przemyśleliśmy wszystko, mapy będą 3. Normal (teren przedstawiony na poniższym ss'ie, NIE GOTOWY), end i nether. Ss robiony przez naszego administratora @1361622928-U485574.pngSzpacior626

zv51yv.png

Chcę zobaczyć tą mapkę xD Więc może mnie też weźmiecie jako kogoś tam. Pozdro

Wszyscy chętni zgłaszajcie się na PW. Wybiorę 3 osoby, 2 na KidHelpera, 1 osoba, która wypadnie najlepiej, otrzyma KidModeratora. Oczywiście wszyscy mają możliwość awansu, degradu i obowiązek pomóc w budowie. Przypominam, że ci którzy nie spełniają wymagań napisanych kilka postów wyżej, niech oszczędzą czasu sobie i nam, i nawet nie piszą.

Opublikowano

@ ref

Opublikowano

Uwaga! Niestety pomyliliśmy się przy budowie, cały spawn jest nierówny o 1 kratkę. Macie tu ss, jak to wygląda, napiszcie czy wam to przeszkadza :)

945711419888395991869.png

+ link do ankiety na ten temat

http://strawpoll.me/3282574

@ edit

Już poprawione :)

Opublikowano

@ ref

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...