Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Który hosting będzie lepszy pod średni serwer?

Który hosting będzie lepszy ?  

25 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który hosting będzie lepszy ?

• Craftserve (Pakiet bez limitu a raczej - 8GB ramu i sloty 0-300)
      14
    • Pukawka (Pakiet 35 slotów - prawie 5,5GB)
      11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MineNexos on chciał powiedzieć, że każdy plugin generuje nowy plik wraz z każdym graczem. Weźmy m.i.n "Essentials", każdy nowy gracz na serwerze dostaje plik w:

/plugins/Essentials/userdata/nickname.yml

Powiedzmy masz ok. 2000 graczy, którzy cię odwiedzili, czyli jest to 2 tys. plików plus dodaj sobie jeszcze inne pluginy, które robią tak samo jak essentials.. więc 5k pliczków przy większej ilości graczy to 1% tego co potrzebujesz u siebie na dysku... powiem ci na tym hostingu co ja mam mianowicie Crafthost.pl jest tylko limit dysku SSD.

Mogę więc dodawać, że pliki mnie nie obchodzą tylko dane :D, więc z góry nie polecam mi CraftServe

Pozdrawiam ten wasz craftserve, jeśli byście byli odrobinę sprytniejsi to zobaczyli byście to:

http://scr.hu/3p0/eyu34

Craftserve się wycwanił dając tylko 5gb ssd oraz maksymalnie 5tyś plików na serwerze :)

Więc za te 30zł spokojnie będziecie mogli grać na max 40/40 a jeśli chcecie 100/100 to przygotujcie się na cotygodniowy reset mapy lub innych plików :)

Co to jest 5tyś plików? NIC, tyle to w 1 dzień mi się robi xD

Tak jak @Trobol napisał, będziesz musiał się na to przygotować. Hosting, który jest lepszy zawsze musisz mieć to na uwadze, że jeżeli chcesz mieć coś lepszego musisz za to zapłacić.

Pomogłem ? Wiesz co zrobić :D

Opublikowano

Weź sobie CraftServe bo można się z nimi dogadać o wszystko. Pukawka się wybiła i zaczęła olewać wszystko równo. Pukawka może i mają dobre serwery lecz no najważniejsze jest kontakt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...