Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak doprowadzić tory z tnt 50 kratek dalej na claimie?

brokieb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mógłby mi ktoś rozjaśnić sposób jak doprowadzić tory na zablokowanym terenie innej gildi? jest jakaś możliwość żeby tłokami dopachać tory te 50 klocków dalej?

Opublikowano

można robić mosty z tłoków ale musisz ogarną parę poradników jak dojdą do celu przed cuboidem stawiasz 1 tor i na nim wózek z tnt a potem pchasz ten wózek do końca pomostu aż spadnie i trafi w wybrany cel ;)

671411485514457941894.png

Opublikowano

Z moich obserwacji wynika, że jak na zakończeniu torów jest śnieg to wagonik jedzie dalej po tym śniegu aż się z czymś zderzy. To chyba taki bug, bo jak nie ma tego śniegu to się zatrzymuje. Możesz spróbować na singlu czy wystarczy dać jeden "śnieg" na końcu to pojedzie dalej. Ale to taki mały śnieg, jak dywan a nie blok śniegu.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Postaw tor potem wagonik z tnt pchnij go z garda jesli jest 1 kratkowa dziura to eagonik przejdzie czasami staraj sie trzymac garde jesli go pchasz.a jesli jest snieg to go omijaj

BIHC.PL PIĄTEK 17:00 ZAPRASZAM

Opublikowano

Dobra, już wiem jak to zrobić. Będziesz potrzebował:

-Najlepiej 11-13 TNT (Przy 12 sprawdzone, że działa)

-10 wagoników

-czerwoną pochodnię

-3 bloki czegokolwiek (budulec)

-1x tor aktywacyjny

-zapalniczkę

Z wagoników i tnt zrób 10 wagoników z tnt. Znajdujesz takie miejsce, w którym masz prostą drogę do murów, bez żadnych wyżyn, gór. Stawiasz te dwa bloki tak, aby były prostopadle skierowane to murów (przeczytaj na wiki co to znaczy prostopadle jak nie wiesz). Na tym bardziej oddalonym stawiasz tor, a następnie obok tego bloku z torem postaw ostatni blok. Teraz na tym najbliżej postaw 1 TNT, lub jak masz więcej to wieżę z 2-3, a następnie na torze postaw te 10 wagoników z tnt. Jak odejdziesz na odpowiednią odległość lub kucniesz to zobaczysz ramkę torów i będziesz mógł stawiać kilka.

Tyle przygotowań. Teraz postaw pochodnię na wolnym bloku, wagoniki powinny się zaświecić i zacząć odliczać wybuch. Szybkim ruchem odpal za pomocą krzesiwa TNT, które postawiłeś na najbliższym bloku do murów i uciekaj! Ogromna siła 10 TNT skoncentrowana w jednym miejscu wyrzuci niemal po linii prostej twoje TNT prosto w mury wroga. Najlepiej jest mieć kilka TNT do wyrzucenia, ponieważ czasem przy odpalaniu TNT skręca na bok, więc może minąć cel.

Jakbyś nie załapał to jutro mogę wstawić screena jak to ma wyglądać.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Zrób tak :

Zrob wagonik zeby zjehal z torow to tej gildi

Ale jak chcesz rozwalic po prostu gidie to zrob karapulte

Pomogłem ? Daj like ;)

Opublikowano

Zrób zegarek (z resdtone) to tego dispenser zwrócony w stronę gildi przed niem postaw napędzający tor.Następnie połóż zwykły tor i na nim stań włuż 10 wagoników z TNT do dispensera i włącz zegarek stojąc 2 klocki od dispensera (na zwykłym torze) .Kiedy dispenser wypluje wszystkie wagniki z TNT to się odsuń w prawo lub lewo. Wagoniki powinny wybuchnąć przy zderzeniu ze ścianą. Nie testowałem jak nie działa/działa pisz na priv

YouTube Klik

Opublikowano

Zrób zegarek (z resdtone) to tego dispenser zwrócony w stronę gildi przed niem postaw napędzający tor.Następnie połóż zwykły tor i na nim stań włuż 10 wagoników z TNT do dispensera i włącz zegarek stojąc 2 klocki od dispensera (na zwykłym torze) .Kiedy dispenser wypluje wszystkie wagniki z TNT to się odsuń w prawo lub lewo. Wagoniki powinny wybuchnąć przy zderzeniu ze ścianą. Nie testowałem jak nie działa/działa pisz na priv

Nie działa ale mam lepszy sposób postaw 2 zwykłe tory naprzeciwko gildi następnie na torze dalej od gildi postaw 10 wagoników z TNT i popchnij . Całość poleci na prawo lub lewo więc ustaw tory na środku. wybuch będzie duży.

YouTube Klik

Opublikowano

Most wieczny.

Użycie budulca, tłoka i redstone bloku.

Rób go nad gildią około 6-7 kratek ( tak samo od żółwia )

Następnie pchaj na nim wagoniki i zrzuć je na cuba, cała magia ^^

ARIONE-MINI.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...