Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak się zwą efekty nakładane na starcie w intrach radiowych?

Pan Neoś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie i gdzie je mogę kupić (podejrzewam, że autorzy wymagają zapłaty)?

Chodzi mi o podobne do tych (najlepiej jak to się ogólnie zwie i nazwy paczek, w których je znajdę):

Za pomoc mnóstwo like. ;-)

zSCFQrN.png

Opublikowano

Ja wiem, że złożenie wszystkiego to jingiel, ale mi chodzi o pojedyńczy sampel, podobny do tego, co wysłałem (żebym mógł ładnie mix zacząć, bo takie "efekty" fajnie komponują się we wszystko).

zSCFQrN.png

Opublikowano

To są na pewno jingle.

Tutaj masz ich masę za darmo:

http://youaudio.pl/?go=darmowejingle#

To NIE SĄ jingle. To jakies sample, ktorych dokladnej nazwy nie znam. Jak sa np upfiltery, downfiltery, kicki, itd., to nie wiem, jak to sie nazzywa. Jingle skladalem juz nie raz i jest to polaczenie wokalu + muzyki, a mi tutaj chodzi o pojedynczy sampel (ta czesc, ktora wycialem). Sorry za znaki, ale pisze z telefonu.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Ten efekt to Scratch - dźwięk powstający poprzez drapanie płyty winylowej igłą znajdującą się w gramofonie konsoli DJ-a.
Możesz to zrobić na konsoli bez niej będzie ciężko :)

Coś podobnego można usłyszeć nawet na VDJ gdzie przesuwasz jednym deckiem do tyłu i do przodu :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dokładnie, to najbardziej klasyczny scratch+ wokal.

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...