Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nowa oferta craftserve, co myslicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę, że 0.1%. MPC ma ich 0%, ewentualnie 0.0001% który jest HeadAdminem xD

Tylko co to ma do tematu o ofercie csrv?

CSRV jest niestety drogi, ale chyba lepiej je poświęcić i otrzymać serwer bez lagującego serwera MySQL, niż jakiś fiberhost, który daje dobrą ilość RAM, a procki z lat '90.

Kiedys byl drogi, ale teraz ceny pospadaly (naprawde tanio).

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Cześć. Poziom dyskusji w tym temacie jest tak niski, że dorzucę też swoję trzy grosze, bo już niższy być nie może. :D

To tak, po pierwsze:

Zostaw Craftserve.. Oni mają maszyny we Francji co źle wpływa na serwer, drogo, duże lagi. Polecam ci enderchest.pl tańszy lepszy cały czas  się rozwija.

Wyjdź i nie wracaj. Maszyny we Francji źle wpływają na serwer Minecraft? Gdzie Ci tak powiedzieli? Może lepiej wziąć drogie, nieekonomiczne maszyny w Polsce, które nie mają sensownej ochrony sprzętowej przed DDoS danego serwera. Jedyne co chronią, to ich infrastrukturę. Każdy, kto siedzi w temacie wie o jakim hostingu mówię. Tym z Olsztyna, który firewalli nie może instalować ze względu na śmieszne zasady umowy z Unią Europejską.
Ping przy Minecraft nie ma żadnego znaczenia. To, czy czas pingu do serwera będzie wynosił 40 ms czy 250 ms nie wpłynie w ogóle na jakość rozgrywki, a maszyny we Francji są po prostu ekonomiczniejsze i lepiej chronione.

Po drugie:

optymalizacji ... ktorej nie ma

na 1 serwie da sie spokojnie wyciagnac 300 slotow nie pierdolcie ze nie

to ze wasz c*****y pseudo hardkor tyle nie moze to widac jakie z*******e maszyny macie

Zdenerwowany 13-latek, bo komuś się udaję, a on musi siedzieć w gimbazie, gdy inni pracują. Idź lepiej spać, bo już późno.

Podaj jaki serwer, przy 20 TPS-ach podobnego typu utrzymał ponad 300 graczy. Z sensownymi dowodami, że tak było.

Albo nie, sam otwórz taki serwer i zoptymalizuj go tak skoro taki dobry jesteś.

Wszyscy jesteście do przodu, ale uważajcie, bo Was z tyłu zabraknie. Najpierw zdobądźcie doświadczenie, otwórzcie projekty + 300 graczy z zarobkami na poziomie 3000 zł, potem pierdolcie głupoty. 

Każdemu się łatwo mówi.

Craftserve to dno.Lepszy fiberhost i enderchest.Lvlup też jest super.Csrv to już przeżytek.Wszystko zablokowane, nic nie dziala, serwer sie samoczynnie wylacza co kilka godzin, co to z serwerownia?

Jest coś takiego jak support. Jak Ci coś nie działa, serwer się wyłącza, napisz do nich, na pewno pomogą. A może najpierw poszukaj problemu w Twojej konfiguracji serwera? Bo to jest najczęstszym problemem.

Zawsze, gdy coś się psuje posądzacie wszem i wobec, że hosting jest słaby. To, że na serwerze jest 50 pluginów i 20 światów, to nie. Oczywiście, że nie, przecież to nie może powodować crashy!

P.S. EnderChest to ten hosting, który kiedyś pytał CSRV jak ustawić czas procesora per serwer, stosując jakieś śmieszne podchody na ich supporcie? To oni? 

@filippop1: Paysafe będzie w poniedziałek. Dorośli ludzie mają konta i karty płatnicze, i nie muszą się bawić w jakieś karty prepaid  ;)

@Craftserve : dorośli, dorośli... Musicie dostować ofertę pod społeczność Minecraft, a wiadomo jaka jest średnia wieku w Minecraft. Podstawy sprzedaży usług. Na pewno po wprowadzeniu PaySafeCard zyski Wam wzrosną, bo po prostu jest to prostsze dla osób w wieku 12, 13 lat itd. Biorą kieszonkowe, idą do pierwszego lepszego kiosku, kupują sobie taką kartę, wklepują kodzik i mają serwer.

Dostosujcie się do potrzeb rynku, a nie wmawiajcie sobie, że rynek się dostosuje do Was. To tak nie działa.

Pozdrawiam, 

Opublikowano

P.S. EnderChest to ten hosting, który kiedyś pytał CSRV jak ustawić czas procesora per serwer, stosując jakieś śmieszne podchody na ich supporcie? To oni? 

@Craftserve : dorośli, dorośli... Musicie dostować ofertę pod społeczność Minecraft, a wiadomo jaka jest średnia wieku w Minecraft. Podstawy sprzedaży usług. Na pewno po wprowadzeniu PaySafeCard zyski Wam wzrosną, bo po prostu jest to prostsze dla osób w wieku 12, 13 lat itd. Biorą kieszonkowe, idą do pierwszego lepszego kiosku, kupują sobie taką kartę, wklepują kodzik i mają serwer.

Dostosujcie się do potrzeb rynku, a nie wmawiajcie sobie, że rynek się dostosuje do Was. To tak nie działa.

Tak, to oni. Podobno nadal szatkują procesor cpulimitem, który nie limituje procesora na poziomie jądra systemu (algorytmu szeregowania/schedulera) tak jak powinno być to robione, tylko kilkadziesiąt razy na sekundę zabiera i oddaje dostęp do procesora. Przypominamy, że jeśli napisali by do nas normalnie o pomoc to nie byłoby problemu, ale udawali zainteresowanych klientów pytając o szczegóły implementacji naszego oprogramowania.

Wbrew pozorom w Minecrafta gra bardzo dużo dorosłych ludzi, a także osób które mają dzieci i ogarniają internet na tyle, aby zapłacić w jakiś normalny sposób, bez dziwnych prowizji > 10%.

Mimo wszystko masz rację, czas dostosować się do potrzeb rynku - naszą odpowiedzią jest nowa oferta i integracja paysafecard, która jest na finalnym etapie.

Oficjalny profil Craftserve.pl

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Opublikowano

Tak, to oni. Podobno nadal szatkują procesor cpulimitem, który nie limituje procesora na poziomie jądra systemu (algorytmu szeregowania/schedulera) tak jak powinno być to robione, tylko kilkadziesiąt razy na sekundę zabiera i oddaje dostęp do procesora. Przypominamy, że jeśli napisali by do nas normalnie o pomoc to nie byłoby problemu, ale udawali zainteresowanych klientów pytając o szczegóły implementacji naszego oprogramowania.

Wbrew pozorom w Minecrafta gra bardzo dużo dorosłych ludzi, a także osób które mają dzieci i ogarniają internet na tyle, aby zapłacić w jakiś normalny sposób, bez dziwnych prowizji > 10%.

Mimo wszystko masz rację, czas dostosować się do potrzeb rynku - naszą odpowiedzią jest nowa oferta i integracja paysafecard, która jest na finalnym etapie.

Ale to nie jest tylko EnderChest. Przecież wychodzi mnóstwo tych krzaków, które się zwijają po kilku tygodniach. W wakacje taki wysyp tego był, że miałem ochotę zbiorowy donos do skarbówki zanieść.

Firmy porejestrowane nie wiadomo gdzie, albo w ogóle brak NIP-ów, REGON-ów, zwinęli się po paru tygodniach np. FireHosting i te inne śmieciowe hostingi. 

Zwróćcie uwagę na to, że w CSRV płacicie nie tylko za sam serwer, ale również całą otoczkę, ich profesjonalne podejście i wieloletnie doświadczenie. Macie pewność, że hosting jest stabilny i pracują tam ludzie, którzy mają łeb na karku.

Widać te Wasze zmiany gołym okiem - nowy panel, PaySafe, nowa oferta. Bardzo dobrze to wszystko wygląda. Najlepszy przykład na to, że nie trzeba stosować dziwnych sztuczek, żeby przyciągnąć klientów, tylko po prostu oferować dobry poziom usług. Powodzenia! ;)

Opublikowano

Dobrze by bylo gdybyscie dodali tez inne oferty typu 1 gb ramu 2 gb. Dla osoby ktora testuje swoje pluginy, badz robi paczke serwerowa to 512 mb ramu za malo a 8 gb to za duzo.

Opublikowano

Craftserve Najważniejszego pytania nikt nie zadał.
Jaki jest limit procesora?

No i dla czego JVM potrzebuje limitu? Bo moim zdaniem to jest niepotrzebne.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Nie rozumiem tylko jednego, wiem że to i tak chwyt marketingowy, i to po prostu lepiej brzmi, ale pierwsza lepsza osoba rozumie że nie ma czegoś takiego jak brak limitu RAM'u. I ciągle nie otrzymaliśmy dość odpowiedzi na pytanie co z limitem na CPU ;) Bo ten chwyt z "brakiem limitu RAM'u" można sobie wsadzić gdzieś gdy procek będzie miał mały limit.

Pozdrawiam.

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

Najlepiej jest sobie kupić VPS.

Lecz jeżeli nie zna się Linuxa to korzystajcie dalej z tych hostingów minecraft...

@top CraftServ - najlepszy hosting minecraft.

Nie polecam Enderchest, mam tam maszynę, i mi ją wywala co godzinę/dwie. Co gorsze server stoi tam bez żadnych plików.

Wybierz jakość... Zapłać więcej, a nie będzie lagów, przez co zarobisz i będziesz miał kasę na opłatę.

Jak nie chcesz płacić i znasz linuxa to polecam VPS na ovh.pl

Opublikowano

Hostingi typu enderchest.pl to małe,młode firmy, z małym doświadczeniem, hostingi typu craftserve to duże firmy z wieloletnim stażem, jeżeli chcemy otworzyć "prawdziwy" server, to nie radzę się bawić w śmieciowe hostingi, niepotrzebna strata nerwów i czasu. Dla mnie śmieszne jest to, że szukacie dziury w całym, pamiętacie stare przysłowie "darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda" ?. To polecam się do niego zastosować. Pozdrawiam.

Opublikowano

Tak jak koledzy wyżej, craftserve upada i chce nas podejść przez chwyty marketingowe, ja polecam enderchest.pl

To mialo byc smieszne z tym enderchestem?

Enderchest:

Procesor jak na fiberhoscie (z lat 90)

Konsoli przewynac sie nie da.

MySQL jest woolne.

Silniki mozna na palcach policzyc. (nie da sie wgrac swojego)

Nie rozumiem tylko jednego, wiem że to i tak chwyt marketingowy, i to po prostu lepiej brzmi, ale pierwsza lepsza osoba rozumie że nie ma czegoś takiego jak brak limitu RAM'u. I ciągle nie otrzymaliśmy dość odpowiedzi na pytanie co z limitem na CPU ;) Bo ten chwyt z "brakiem limitu RAM'u" można sobie wsadzić gdzieś gdy procek będzie miał mały limit.

Pozdrawiam.

Zawsze mozesz przetestowac na 24h za free i zobaczyc jak to jest...

Opublikowano

@Craftserve

Ja osobiscie mialem zawsze o was zdanie dobre , ale po jakims czasie gdy zerwaliscie umowe z youtuberem bo ( cubix) mial swoje fochy , nie wiem czy tam cubix siedzi czy nie , ale to co zrobil to szczyt debilizmu i skurwysynstwa , ten youtuber dostal lepsza oferte od hostingu , a wy jebneliscie "FOCHA" :( i go wyrzuciliscie z wiecie czego :)... 

Craftserve upada to ejst wlasnie dlaczego wprowadzili taka oferte , co jest z deczka przykre nic do tego nie mam , no ale coz ;)

Sam jestem developerem i niestety skreslam ten hosting z powodu ze sam robie patche do spigota i dostep do niego jest mi strasznie potrzebny.

30 zl za 8 gb ramu i jakis tam vcpu , nawet jest ok ale mnie tam nie zobaczycie :)

@.avaterys_

I co do serwera 300/300 da sie to osiagnac bez wiekszych problemow , lecz to juz jest raczej "GRANICA" wydajnosci :)

Opublikowano

jak dla mnie to opłacalne, miałem u nich już serwery, szybki kontakt, brak lagów 

Polecam

Może i opłacalne... ale skąd wiesz , że nie upada i po miesiącu zamkną działalność ? A hajsy poszły się ... ;3

Opublikowano

Wszystko faajnie, cudownie się czyta Wasze, opinie, głupoty, ból dupy, konkurencji jak i dzieci, którzy nie mają pieniążków na jakość, i stawiają dalej serwery na serwerach z drewna c;

Już wiele razy było mówione w temacie: Cena = Jakość (Chodź nie zawsze, bo niekiedy po prostu idioci robią drogo -_-).

Tak samo jak i było mówione że coś takiego jak support istnieje, zamiast zamęczania się że serwer nie działa, pieprzenia głupot że całość to ściema, lepiej wysilić móżdżki, które mam nadzieje POSIADACIE i poprosić o pomoc, osób którzy 100 raz lepiej wiedzą co jest przyczyną i na pewno Wam powiedzą, jak to osiągnąć najlepsze efekty.

Nie ma wątpliwości że ta nowa oferta jest niewyobrażalnie konkurencyjna dla innych hostingów, lecz też powielam pytanie o CPU ;) + Czy będzie możliwość łączenie BC kilku waszych serwerów, prawie automatycznie z Waszego panelu ;) ? Skoro wspominacie o kupnie paru serwerów, do łączenia ich w jedną wielką wydajną całość, to lepiej dodać do tego ułatwienie ;) Tak, wbrew pozorom na pewno ludzi to zachęci ;) Wczoraj sam przetestowałem serwer, jest naprawdę okej ;) Jedyne do czego się mogłem doczepić to do wydajności strony, ale to raczej z mojej winy, bo strasznie Mi ją zawieszało gdy siedziałem w panelu + panel jedna z belek panelu do teraz jest zbugowana i ilość graczy/slotów, naklada się na boczne panele (nieznacznie, ale to pewnie też błąd mojej przeglądarki ;) ). To chyba tyle c;

Może i opłacalne... ale skąd wiesz , że nie upada i po miesiącu zamkną działalność ? A hajsy poszły się ... ;3

Dlatego że zbyt długo są na rynku, i wciąż pewnie mają ogromne zwroty z serwery ;) + Nie mają problem z rozreklamowaniem swoich usług ;)

Powielam pytanie o CPU c;

Ps. Skoro już dodajecie tak konkurencyjne oferty, polecam dodać też VPS'y ;)

Ps2. Enderchest.pl < --- Jak to można nazwać hostingiem ;o

Opublikowano

Heh, tak jak to kolega powyżej ujął, "cudownie się czyta wasze opinie (bóle d*py), które są pisane przez konkurencję, bądź przez dzieci, które nie odróżniają podstaw serwera..." 

Według mnie Craftserve to obecnie jeden z najlepszych hostingów serwerów Minecraft. Do niedawna był dosyć drogi, jednak na szczęście cena spadła. Jednak większosc osób nie brała (i nie bierze) pod uwagę tego, że kupując serwer na Craftserve otrzymujemy po 1. bardzo stabilny i wytrzymały serwer, po 2. jedną z najlepszych, najwydajniejszych i najbardziej przejrzystych konsol, i milion innych, fajnych rzeczy, czego inne hostingi nie oferują. Każdy się czepia tego, że ta "nieograniczona pamięć i nieograniczone sloty są ograniczone"... Ku*wa mać, 30 zł za 8GB RAM'u + 300 graczy to naprawdę niewiele. Za tą samą cenę, na innych "hostingach" (np. często wspominanym tutaj enderchescie) jest mniej RAM'u, slotów itp. 

Rozwalają mnie też posty typu "serwery na csrv wyłączają się co 1 godzinę" - autorzy tych postów (czyli konkurencja) opisuje chyba swoje serwery - chodzi mi tu przede wszystkim o Fiberhost. Miałem na Craftserve kilka serwerów, i ani razu serwer nie wyłączył się sam z siebie. Co ciekawe na Fiberhost mając 3 serwery, 2 wyłączały się co 3 godziny... Pisało "restart", ale restart to nie był, raczej wyłączanie... Pisało, żeby zwiększyć RAM... Po zwiększeniu było to samo - ale serwer wyłączał się nie co 3 godziny, ale co 5 - 6. 

Również większosc postów pod tym tematem, to "csrv to g*wno, lepszy enderchest". HAHA, to tak jak porównywać Fiata do Ferrari... Enderchest nie dorównuje Craftserve, co więcej, podobno to Craftserve pomagało im się rozwinąć :* 

Jak dla mnie Craftserve jest lepszy od tych pseudo-hostingów...

Pozdrawiam.

Opublikowano

Heh, tak jak to kolega powyżej ujął, "cudownie się czyta wasze opinie (bóle d*py), które są pisane przez konkurencję, bądź przez dzieci, które nie odróżniają podstaw serwera..." 

Według mnie Craftserve to obecnie jeden z najlepszych hostingów serwerów Minecraft. Do niedawna był dosyć drogi, jednak na szczęście cena spadła. Jednak większosc osób nie brała (i nie bierze) pod uwagę tego, że kupując serwer na Craftserve otrzymujemy po 1. bardzo stabilny i wytrzymały serwer, po 2. jedną z najlepszych, najwydajniejszych i najbardziej przejrzystych konsol, i milion innych, fajnych rzeczy, czego inne hostingi nie oferują. Każdy się czepia tego, że ta "nieograniczona pamięć i nieograniczone sloty są ograniczone"... Ku*wa mać, 30 zł za 8GB RAM'u + 300 graczy to naprawdę niewiele. Za tą samą cenę, na innych "hostingach" (np. często wspominanym tutaj enderchescie) jest mniej RAM'u, slotów itp. 

Rozwalają mnie też posty typu "serwery na csrv wyłączają się co 1 godzinę" - autorzy tych postów (czyli konkurencja) opisuje chyba swoje serwery - chodzi mi tu przede wszystkim o Fiberhost. Miałem na Craftserve kilka serwerów, i ani razu serwer nie wyłączył się sam z siebie. Co ciekawe na Fiberhost mając 3 serwery, 2 wyłączały się co 3 godziny... Pisało "restart", ale restart to nie był, raczej wyłączanie... Pisało, żeby zwiększyć RAM... Po zwiększeniu było to samo - ale serwer wyłączał się nie co 3 godziny, ale co 5 - 6. 

Również większosc postów pod tym tematem, to "csrv to g*wno, lepszy enderchest". HAHA, to tak jak porównywać Fiata do Ferrari... Enderchest nie dorównuje Craftserve, co więcej, podobno to Craftserve pomagało im się rozwinąć :* 

Jak dla mnie Craftserve jest lepszy od tych pseudo-hostingów...

Pozdrawiam.

Nie pomagali Im się rozwinąć, enderchest cwaniacko napisał do csrv udając strasznie zainteresowanych klientów o jakieś ograniczenia CPU ;) Zamiast zapytac wprost czy pomogą ;) I nie był oto chyba tak dawno, bo pamietam jeszcze wpis csrv na fb z tym wydarzeniem c; (Oczywiście csrv w świetny sposób zamaskował o kogo chodziło haha;) )

Opublikowano

Limit CPU w tej chwili to 100% jednego rdzenia CPU + dynamiczny, dodatkowy limit zależny od liczby graczy online (nie bierzemy tego z motd, tylko firewalla).

Dokładny limit może się zmienić, jednak zapewniamy, że wszystko będzie działać dobrze na poprawnie skonfigurowanych serwerach. 

Właśnie dodaliśmy płatność paysafecard -> można już używać :)

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Opublikowano

Myślę, że 0.1%. MPC ma ich 0%, ewentualnie 0.0001% który jest HeadAdminem xD

Tylko co to ma do tematu o ofercie csrv?

CSRV jest niestety drogi, ale chyba lepiej je poświęcić i otrzymać serwer bez lagującego serwera MySQL, niż jakiś fiberhost, który daje dobrą ilość RAM, a procki z lat '90.

Co z tego ,że CSRV jest drogi jak są na nim lagi. Miałem na nim serwer i nie jestem zadowolony. Miałem na cubehost też tak sobie, ale teraz mam crafthost.pl i nie ma lagów w ogóle nawet jak zmienisz 10k klocków  w WE, chyba ,ze to jakis 5slotowy serwer.

Opublikowano

Co z tego ,że CSRV jest drogi jak są na nim lagi. Miałem na nim serwer i nie jestem zadowolony. Miałem na cubehost też tak sobie, ale teraz mam crafthost.pl i nie ma lagów w ogóle nawet jak zmienisz 10k klocków  w WE, chyba ,ze to jakis 5slotowy serwer.

Przypadek ? Źle wypowiadają się osoby, które mają poniżej 50 postów ?

CraftServer, posiada wieloletnią doświadczoną ekipę. Każdy problem rozwiązują szybko, starają się i dbają o swoich klientów.

Może ich ta oferta brzmi jak...chwyt marketingowy, ale polecam tam serwer ;)

PS.Crafthost ? ojej, nigdy o tym nie słyszałem bo to jakieś gunfo ;)...zazdrosna konkurencja.

Opublikowano

Dzis testowalem ten pakiet i za pomoca WE setowalem 250k TNT, przy 38 plauginach TPS spadly tylko o 7 woec pieknie. Jak najbardziej polecam.

Opublikowano

@MrCiski: Pamiętaj, że serwer ma lepszą wydajność kiedy są na nim prawdziwi gracze. Testy na pustym serwerze będą pokazywać gorszą wydajność niż ta, którą da się faktycznie osiągnąć.

Opublikowano

Nielimitowany ram? To jest nie możliwe, aby ktoś dał Ci taki. To są tylko chwyty marketingowe, a tak naprawdę otrzymujesz gó**o.

Craftserve do niczego, zamiast niego polecam enderchest.pl.

Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak bardzo im się taki zabieg opłacał. @HardStyl3r_PL

Teraz Craftserve nie ma sobie niczego do zarzucenia, jakość jak zwykle na najwyższym poziomie, a ceny o niebo lepsze nic w poprzedniej wersji panelu.

@Craftserve Świętna robota ;)

Opublikowano

Oferta jest naprawdę swietna. Ale czy tylko na chwilę ją dali, aż wszystkie inne hostingi upadną?
I jeszcze płatności PSC, która nie pobiera prowizji. Można go już nazwać mianem, najlepszego hostingu Minecraft.
@Craftserve

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...