Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nowa oferta craftserve, co myslicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Biter102 zawsze byl najlepszy, ale drogi

Enderchest?
@HardStyl3r_PL

Konsoli sie nie da przewinac (jak cos sypnie sporego w pluginie to wchodzic na ftp i do folderu logs).
Zeby cos z niej skopiowac to naprawde trzeba miec cierpliwosc.
Pod konsola mozna wlaczyc whiteliste. Klikam "wlacz" wylacza mi whiteliste ss: 
http://scr.hu/1792/vbxh6
Jak widac, wszedlem na serwer bez opa - nie ma whitelist. Klikam "wlacz" - "whitelist wylaczona".

Dodaje do okna operatorzy (na dole wpisz nick gracza > dodaj OP)
2 razy mi dodaje.
Skiny (glow) tez jakies przestarzale pobiera.

Procesor przy starcie (na czystym serwerze) wykorzystuje 6% przy wlaczaniu (z czego 10% to jest limit, a jak jest wiecej to daje jakiegos warna).

O Mysql nie wspominam.
Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Gdy zobaczyłem nową ofertę CraftServe byłem bardzo zadziwiony.. Wy wychodzcie z tym na plus?

Ale jezeli jest taka oferta to chyba tak :D

CraftServe bez porównania najlepszy Polski hosting serwerów minecraft.

Konkurencja poupada ,tylko rozgłosu o tej nowej ofercie Wam potrzeba, bo większość skreśliła wasz hosting ze względu na ceny ,lecz teraz rozbój w biały dzień 8gb = 30 zł ,w porównaniu VPS 8gb = 74 zł (ovh.pl)

Powinniście zainwestować w listę serwerów minecraft(mclista.pl) na którą dostawałby się tylko wasz serwer :)

Opublikowano

Przypadek ? Źle wypowiadają się osoby, które mają poniżej 50 postów ?

CraftServer, posiada wieloletnią doświadczoną ekipę. Każdy problem rozwiązują szybko, starają się i dbają o swoich klientów.

Może ich ta oferta brzmi jak...chwyt marketingowy, ale polecam tam serwer ;)

PS.Crafthost ? ojej, nigdy o tym nie słyszałem bo to jakieś gunfo ;)...zazdrosna konkurencja.

@TheEasyPeasy Zostałem zablokowany na starym koncie, będę go używał jak skończy się kara... Sam masz posta mniej ode mnie.

Opublikowano

Przypadek ? Źle wypowiadają się osoby, które mają poniżej 50 postów ?

CraftServer, posiada wieloletnią doświadczoną ekipę. Każdy problem rozwiązują szybko, starają się i dbają o swoich klientów.

Może ich ta oferta brzmi jak...chwyt marketingowy, ale polecam tam serwer ;)

PS.Crafthost ? ojej, nigdy o tym nie słyszałem bo to jakieś gunfo ;)...zazdrosna konkurencja.

konkurencja juz dawno przebila wydajnoscia shitserve 

a ze teraz dali jakas gowniana super pro elo oferte dla napalonych 10 latkow to tylko znaczy ze hajsy sie konczyly bo nikt normalny tam nie kupowal 

Opublikowano

Właśnie zacząłem testować nową ofertę craftserve. Przy rejestracji nie otrzymałem serwera testowego lecz wystarczyło zgłoszenie do supportu i po 10 minutach serwer już był aktywny. Jak na razie jestem bardzo zadowolony. Zobaczymy jak będzie później biorąc pod uwagę, że chcę postawić na tym hostingu serwer na paczce modów (około 250 modyfikacji).

Opublikowano

konkurencja juz dawno przebila wydajnoscia shitserve 

a ze teraz dali jakas gowniana super pro elo oferte dla napalonych 10 latkow to tylko znaczy ze hajsy sie konczyly bo nikt normalny tam nie kupowal 

Porownywac konkurencje do craftserve to tak jak androida do ios'a.

Nikt tam nie kupowal, bo konkurencja duzo taniej miala.

Co do wydajnosci:

MySQL - enderchest woolny. Craftserve - widac golym okiem roznice (jeszcze jak stara oferta byla).

Fiberhost procek z lat 90

Jak masz porownywac wydajnosc to podaj jakies argumenty, ss'y, co kolwiek...

Czepiles sie tej wydajnosci, a zadnych dowodow ani nic...

Opublikowano

Porownywac konkurencje do craftserve to tak jak androida do ios'a.

Nikt tam nie kupowal, bo konkurencja duzo taniej miala.

Co do wydajnosci:

MySQL - enderchest woolny. Craftserve - widac golym okiem roznice (jeszcze jak stara oferta byla).

Fiberhost procek z lat 90

Jak masz porownywac wydajnosc to podaj jakies argumenty, ss'y, co kolwiek...

Czepiles sie tej wydajnosci, a zadnych dowodow ani nic...

bo nie mam zamiaru kupowac serwerow na 20 hostingach zeby jakiemus idiocie screeny dac ...

mialem serwery na mineserv

chujowym shitserve

pukawce

i nawet na jebanym mine24

i przy takich samych pluginach lagowalo tylko na craftseve i mine24 

Opublikowano

@HardStyl3r_PL kto płaci Ci za reklamę? :)
Ludzie, pomyślcie. Za jakość się płaci, Craftserve jako pierwszy powstały hosting w Polsce zasługuje na miano najlepszego.
Craftserve stoi na potężnych maszynach, nie ma się do czego przyczepić :)

Opublikowano

bo nie mam zamiaru kupowac serwerow na 20 hostingach zeby jakiemus idiocie screeny dac ...

mialem serwery na mineserv

chujowym shitserve

pukawce

i nawet na jebanym mine24

i przy takich samych pluginach lagowalo tylko na craftseve i mine24 

@Aexirr: Kiedy to było? Napisałeś do supportu mając problemy wydajnościowe?

Wysłaliśmy Ci na PW kod na testowy serwer. Mamy nadzieję, że przetestujesz nową ofertę i zmienisz zdanie na nasz temat.

Oficjalny profil Craftserve.pl

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Opublikowano

Gdy zobaczyłem tą oferte to mi wyskoczyły gałki oczne. Normalnie 30 zł za serwer Nielimitowany ram (8gb). Później jeszcze dodano płatność Paysafecardem BEZ PROWIZJI! Prosze mi powiedziec ze Craftserve to nie jest najlepszy hosting serwerów Minecraft, jak ktos mi tak powie to bede mial z niego beke do 2015r. :D
Wielki + dla craftserve!

ODCHODZE!

Opublikowano

Opcje skopiowali od disconnect oni 1 to wymyslili :]

BIHC.PL PIĄTEK 17:00 ZAPRASZAM

Opublikowano

Pamiętam jak miałem tam serwer z rok temu :D

Same problemy z dedyk'ami, łącze, niedziałające panele itp.

Teraz nie wiem jak jest, ale pewnie nic się nie zmieniło.

8lo262.jpg

Jeśli ktoś chce zrobić coś dużego to wiadomo, że kupi sobie dedyka z OVH a nie będzie korzystać z marnych hostingów.

Wszędzie są limity.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

oferta jako taka prezentuje sie ładnie ale i nie mam jej nic do zarzucenia, posiadałem serwer na tym Host'ingu i działał bardzo dobrze(niewielki bo 20 slotów ale nie było z nim żadnych problemów przy pełnym serwerze),

według mnie craftserve jest najlepszym rozwiązaniem dla osób które poszukują prostego w obsłudze host'ingu dla swojego serwera minecraft (prosty interfejs** poprzez stronę www pozwala szybko i bez najmniejszego wysiłku postawić własny serwer na nogi ,)

Choć dalej nie mogę zrozumieć o co chodzi z tymi nielimitowanymi zasobami maszyny , z jednej strony piękna sprawa ale jak to się ma do rzeczywistości :? 

co jeśli dojdzie do sytuacji gdy na Jednym serwerze(masyznie) będzie otwarte (4/8) serwerów(tym razem minecraft) do których graczę będą dobijać się drzwiami i oknami '' ,tzn .do sytuacji kiedy zostaną wykorzystane wszystkie zasoby maszyny , czy wtedy nasz serwer(minecraft jeden z tych 4/8)  będzie posiadał dodatkowe ograniczenia <trochę bez ładu i skladu ale taka pora>

bądź co bądź trochę martwi mnie brak tej pewności że masz gwarantowane jakieś tam zasoby maszyny , ale nix pozostaje jedynie przetestować na własnej skórze niż spekulować

Opublikowano

Nielimitowany ram? To jest nie możliwe, aby ktoś dał Ci taki. To są tylko chwyty marketingowe, a tak naprawdę otrzymujesz gó**o.

Craftserve do niczego, zamiast niego polecam enderchest.pl.

gó**o sie znasz rudy plemniku c***a wiesz a sie odzywasz na enderchest administracja sie + na enderchest są lagi niczym twoja pralka :)

________________________________________________________________________________________________________________________

WELCOME!!

_________________________________________________________________________________________________________________________

• 1 rok później...
Opublikowano

Ja polecam fiberhost.pl
Tam jest teraz promocja.
Kupujesz serwer 20 slotów (200MB lub 250MB (nie pamietam) RAM na slot).
Cena takiego 10 slotowego serwera na 1 miesiąc to 11,9zł.

Plusem też jest to, że możesz wypłacać hajs z tej stronki :D
Ja z niej wypłaciłem już 200zł z VIP'ów z mojego serwera :P

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja polecam fiberhost.pl

Tam jest teraz promocja.

Kupujesz serwer 20 slotów (200MB lub 250MB (nie pamietam) RAM na slot).

Cena takiego 10 slotowego serwera na 1 miesiąc to 11,9zł.

Plusem też jest to, że możesz wypłacać hajs z tej stronki :D

Ja z niej wypłaciłem już 200zł z VIP'ów z mojego serwera :P

FiberHost to jedno z najgorszych gówien jakie mogło powstać.

Zrobili taki trik zeby zachecic nowych klientow a i tak daja malo polecam takie hostingi jak pukawka czy fiberhost naprawde dobre maszyny

Każdy hosting już tak robi. Jak dla mnie nabijanie postów.

@AntyWarn Ja uważam że @Craftserve mogło by dopracować jeszcze swój panel. Chociaż dawno mnie tam nie było chętnie bym coś przetestował.

Jak uda mi się zakupić albo dostać od nich serwer to zrobię dużą recenzję gdzieś tutaj na forum. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...