Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja na temat serwera Sunwell

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie dawno zacząłem grę na serwerze sunwell , gra mi się przyjemnie gracze służą pomocą i dobrą radą , sklep premium jest bardzo tani pierwszy raz się z takim czymś spotykam.

Mam wszystko czego potrzebuję a dla ludzi którzy narzekają jaki to sunwell jest do du*y polecam kupno i serwer globalny.

Ktoś wspominał że zbiera się tam dzieciarnia i chamstwo pewnie to prawda , ale takie są uroki darmowych gier a ludzi tego rodzaju należy ignorować.

RMCF

Opublikowano

Dorzuce swoje 2 grosze.

Zacząłem grać jakieś 4 miesiące temu na Sunwellu, wbiłem ten 20 poziom, ale uznałem, że wbijanie tak do 80 jest zbyt wolne. Nie każdy ma czas na granie i wbijanie, a chciałby zacząć szybko grę od 80. Z resztą, ktoś wcześniej pisał, że za questy był mnożnik x3, a teraz jest x1. Kto skorzystał ten ma. Nie fair co do nowych graczy, ale co zrobić. Kto grał, ten wie jakie tam czasami przypały grają (patrz: czat). Nie mogę się więcej wypowiedzieć, bo po prostu nie grałem zbyt długo.

Co do Moltena - nie wiem kto wam te bzdury opowiada, ale na CATA da się grać. Problemem jest tylko stan dungeonów i raidów z poprzednich dodatków, ale nie idzie się grać na CATA po to by farmić ICC, prawda? Gram na Sargerasie i co prawda nie wszystko działa tak jak trzeba, ale gracze służą pomocą. Każdemu, bez względu na to kim jesteś. Wystarczy odrobinę kultury i można poznać naprawdę fajnych ludzi.

Pisanie na forach, że "CATA NA MOLTENIE JEST ZBUGOWANE" bez zagrania nawet tam i dobicia tego 85, jest czystym frajerstwem - inaczej się tego nie da nazwać. To tak jakby mówić, że "seks jest głupi", bo szybko doszedłeś.

Dla mnie dalsze wałkowanie WOTLK jest po prostu bez sensu. To stanie w miejscu albo nawet cofanie się w rozwoju. Ile można robić ICC, FoS, PoS, RS, Onyxie i inne raidy i dungeony. Ludzie, nie bójcie się przejść na kolejny dodatek tylko dlatego, że ktoś na jakimś forum napisał, że "jest pełno bugów". Wejdź sam się przekonaj.

A JarGames to fajny serwer był do pewnego czasu. No, ale wiadomo - wszystko się kiedyś kończy.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Dorzuce swoje 2 grosze.

Zacząłem grać jakieś 4 miesiące temu na Sunwellu, wbiłem ten 20 poziom, ale uznałem, że wbijanie tak do 80 jest zbyt wolne. Nie każdy ma czas na granie i wbijanie, a chciałby zacząć szybko grę od 80. Z resztą, ktoś wcześniej pisał, że za questy był mnożnik x3, a teraz jest x1. Kto skorzystał ten ma. Nie fair co do nowych graczy, ale co zrobić. Kto grał, ten wie jakie tam czasami przypały grają (patrz: czat). Nie mogę się więcej wypowiedzieć, bo po prostu nie grałem zbyt długo.

Co do Moltena - nie wiem kto wam te bzdury opowiada, ale na CATA da się grać. Problemem jest tylko stan dungeonów i raidów z poprzednich dodatków, ale nie idzie się grać na CATA po to by farmić ICC, prawda? Gram na Sargerasie i co prawda nie wszystko działa tak jak trzeba, ale gracze służą pomocą. Każdemu, bez względu na to kim jesteś. Wystarczy odrobinę kultury i można poznać naprawdę fajnych ludzi.

Pisanie na forach, że "CATA NA MOLTENIE JEST ZBUGOWANE" bez zagrania nawet tam i dobicia tego 85, jest czystym frajerstwem - inaczej się tego nie da nazwać. To tak jakby mówić, że "seks jest głupi", bo szybko doszedłeś.

Dla mnie dalsze wałkowanie WOTLK jest po prostu bez sensu. To stanie w miejscu albo nawet cofanie się w rozwoju. Ile można robić ICC, FoS, PoS, RS, Onyxie i inne raidy i dungeony. Ludzie, nie bójcie się przejść na kolejny dodatek tylko dlatego, że ktoś na jakimś forum napisał, że "jest pełno bugów". Wejdź sam się przekonaj.

A JarGames to fajny serwer był do pewnego czasu. No, ale wiadomo - wszystko się kiedyś kończy.

o to to :D

Prawda jest taka że na moltenie można grać i nie jest pay2win ;) Osobiście gram na wotlku moltenowym ale wiem że cata ma się też dobrze ;)

Feel the beat!

Opublikowano

o to to :D

Prawda jest taka że na moltenie można grać i nie jest pay2win ;) Osobiście gram na wotlku moltenowym ale wiem że cata ma się też dobrze ;)

No tak w ogóle nie można kupić itemów za realną kasę. Molten jest p2w i najbardziej można to poczuć na pvp. 

Opublikowano

można kupić ale można też samodzielnie zdobyć, no chyba że nie znasz ani jednego słowa po angielsku to nie dostaniesz się do end gameowej gildii ;)

Feel the beat!

Opublikowano

Dorzuce swoje 2 grosze.

Argument odnośnie Moltena po prostu nie prawdziwy czemu?

+

Jakakolwiek krytyka na Moltenie nie ma racji bytu, inaczej skończysz jak DodgyKebab. (Który nie fer zbytnio zrecenzował Atlantissa w pewnych aspektach ale who cares) A inna sprawa, że na 4.3 patchu masz transmoga nie? To chodzenie na ICC etc ma sens, choćby po itemy do transmoga. Co do Sunwella, to idzie tam wbić LVL ale jest to mozolne niż na innych serwerach dla porównania. Na ToDzie są te same raty co na Sunwellu, ale tam szło szybciej wbić LVL. (Jest to opinia z ToDa przed tym, jak Kapooch narobił syfu bierzcie pod uwagę) Oba serwery mają podobne raty, z tym że chyba na Sunwellu dokonali chyba jakiejś modyfikacji w expie za questy, by nakłonić graczy na nisko LVL'owe dungeony, albo nawet na nisko LVL'owe BG.

Opublikowano

To prawda , że kiedyś był exp z questów x3 . Dlaczego wtedy było tak ? Ponieważ większość questów na north była zbugowana . Teraz idziesz i robisz wszystkie po kolei , wtedy musiałeś latać od wioski do wioski żeby wziąć pare q , który potem i tak okazywały się zbugowane .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

można kupić ale można też samodzielnie zdobyć, no chyba że nie znasz ani jednego słowa po angielsku to nie dostaniesz się do end gameowej gildii ;)

Proszę Cie, zacznij pisać jakiej bajki dla dzieci a nie udzielasz się na forum. 

Jeżeli można kupić itemy (i to dodatek bisowe) za realną kase to jest p2w, a to jak ty określiłeś MOŻNA też samodzielnie zdobyć(dziwne jak by nie można było ....) to podstawowa aspekt gry, zbierasz lepsze itemy aby pójść na lepsze raidy/ być "lepszym" 

Nie wiem jak jest teraz ale kiedy ja grałem na moltenie były POLSKIE progressowe gildie i nawet bez jednego słowa po angielsku biło się LK oraz Chogala zależnie od patchu.

Opublikowano

Era Wolta już dobiega końca. Jeśli sunwell  nie wprowadzi nowego dodatku to pewnie w krótkim czasie padnie. To kwestia czasu kiedy ludzie przejdą na Atlatiss lub serwer w nowszym dodatku który zapewne powstanie w najbliższym czasie.Ja aktualnie gram na globie. Kiedyś tam grałem zabiłem all na norm i hc i co dalej......stworzyć kolejna postać......czekać na ruby.Ten serwer po prostu nie ma perspektyw by coś zmienić. Umieją tylko ciągnąc kasę. Wystarczy zajrzeć na stronę główną i przeczytać Newsy:Poprawki do systemów aukcji i maili , Instance Lock Extension  itp. Na fanpage również możemy zaobserwować ze każdy ma już dość tego serwera.

Opublikowano

Era Wolta już dobiega końca. Jeśli sunwell  nie wprowadzi nowego dodatku to pewnie w krótkim czasie padnie. To kwestia czasu kiedy ludzie przejdą na Atlatiss lub serwer w nowszym dodatku który zapewne powstanie w najbliższym czasie.Ja aktualnie gram na globie. Kiedyś tam grałem zabiłem all na norm i hc i co dalej......stworzyć kolejna postać......czekać na ruby.Ten serwer po prostu nie ma perspektyw by coś zmienić. Umieją tylko ciągnąc kasę. Wystarczy zajrzeć na stronę główną i przeczytać Newsy:Poprawki do systemów aukcji i maili , Instance Lock Extension  itp. Na fanpage również możemy zaobserwować ze każdy ma już dość tego serwera.

Z tego co czytałem gdzieś, to podobno Xinef pracuje nad CATA ale ile w tym prawdy to nie wiem, bo o tym czytałem jakieś pół roku temu. Problem w tym, że WOTLK dalej będzie mieć swoje grono graczy, tak samo jak HG na TBC.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Zrobimy mały reflesh !

Co sądzicie o zbliżającym sie loocie z Haliona :) ?

Tak ! Jeżeli nie śledzicie forum sunwella to Ruby Sanctrum jest już od jakiegoś czasu w pełni oskryptowany i niedługo będzie loot ( nie ma jeszcze dokładnej daty ) . Dodatkowo w ostatni sezonu , który skończył sie bodajże w poprzednim tygodniu była jedna bardzo fajna nagroda . TRANSMOGI ... 

30 najaktywniejszych postaci na arenach w zeszłym sezonie otrzyma możliwość transmogu 3 wybranych przez siebie itemów (wybór nastąpi przez prywatną wiadomość na forum). W punktacji będą brane pod uwagę:
- liczba rozegranych aren
- procent wygranych
- regularność grania
- godziny grania / liczba graczy online w danym momencie
- liczba unikalnych przeciwników

Co sądzicie o tych zmianach na sunwellu :) ? Moim zdaniem jest to fajny krok do przodu . Sam mam cichą nadzieje że po następnym sezonie już wejdzie Cata ...

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Jeżeli na Sunwell.pl zostanie wprowadzony Cata to zrobią dla tego dodatku osobny realm. Najpewniej Feronis zostanie bez zmian a gracze bedą mogli bez problemu przenieść swoją postać na inny realm np ten z cata (ewentualnie postacie się zduplikują). Daje to bardzo dużo możliwości. Przypuśćmy że za parę lat znowu wypuszczą Pandarie, wystarczy znów zmienić realm na ten z Pandarią. Powstanie wtedy wielofunkcyjny serwer z wieloma realmami na których są inne dodatki. Wtedy Sunwell byłby serwerem który zaspokoiłby fana każdego dodatku. 

Pozdrawiam.  B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...