Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja na temat serwera Sunwell

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 
Dawno mnie tu nie było :(

Dzisiaj chciałbym rozpocząć dyskusje na temat serwera Sunwell . A więc jak wiadomo na sunwellu jest otwarte 12 bossów włącznie z gunshipem . Chodzą pogłoski że na święta wyjdzie Ruby Sanctrum . Moim zdaniem na tym serwerze już sie nie opłaca expić nowych postaci , ponieważ exp już nie jest ten sam co kiedyś . Z wejściem icc jest exp z questów x1 - kiedyś było x3 . Teraz wyexpienie w porównaniu do tamtych czasów jest wielką męczarnią . Jest to najlepszy serwer wotlka jaki powstał , ale trzeba sobie zadać pytanie co dalej ... A więc aktualnie pare gildii już farmi lk heroic 25man i połowa dala pomyka w mountach z licz konga . Jak myślicie , jaką przyszłość ma ten serwer ? Ma być podobno cata , ale doczytałem także na forum , że będą przeniesione postacie , ale tyłko lvl + achievy + profki + mounty + pewnie repa ( żadnych itemów ) . Zapraszam do dyskusji ! Btw. jeżeli ktoś będzie chciał porozmawiać w grze to zapraszam /w Betros , Betroz , Scorbi

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Jeżeli bedzię Cata to super , wielu może się już znudziło WOTLK , a jeżeli cata to prawda spodziewam się pełnych serwerów , bo Sunwell to najlepszy polski serwer 

Opublikowano

Era WOTLK dobiega powoli końca, ale z drugiej strony może też mieć jakieś grono, bo od wczoraj Atlantiss jest na 4.3.4 i co mamy? Jeszcze większy bugland + niestabilny mocno serwer jest. Do tego brak transmoga etc bo niby. "Pre-Patch"

Sunwell jeszcze długo popularny będzie, bo brakuje konkretów wśród polskich privów.

Opublikowano

Serwer moim zdaniem sam w sobie jest bardzo dobry, ale za dużo bydła tam jest moim zdaniem. Przemądrzałych gimbów, którzy na globalu nie dali by rady po wbiciu 90 :) Najgorsze jest to, że bardzo dużo polaków, którzy chcą zacząć grę idą na ten serwer i rezygnują z tej gry.  

simply.4557.gif

Opublikowano

UP dobrze to ująłeś. Jak na tym serwerze uda się zrobić jednego dfa albo bg bez napotkania na wyzywających się gimbów i obrażających swoich rodziców, to jest cud. Żenada po prostu odechciewa się grać. Serwer też jest jak to ktoś napisał już nie pamiętam gdzie "niesprzyjający nowym graczom" gospodarka, gildie, pvp i pve wszystko już jest wyczerpane. Problem w tym, że wow po wotlku to jest syf, cata, mop? rly? jakby mi płacili to bym chyba na tych dodatkach nie grał bo kompletnie wowa nie przypominają. Jedyna opcja poczekać aż wyjdzie dobry i sprawny serwer wod to może za rok/dwa albo cofnąć się na tbc lub classic. Ja sam gram na zagranicznym i jestem bardzo zadowolony, jeszcze ani jednej osoby nie wpisałem na ignore, gdzie na sunwellu po kilku dniach miałem już limit. Fajni, rozmowni i pomocni gracze, chętni aby coś razem pograć, całkiem inny świat. Na sunwellu grałem jeszcze od czasów kiedy mieli serwer tbc, tzw. bugwell, ale jak tak teraz patrzę, to chyba się grało lepiej wtedy niż teraz..

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ja gram na moltenie tylko dlatego ze nie ma tylu polkaow :)

Co prawda sunwell jest lepiej oskryptowany, ale 1/2 społeczeństwa jest poniżej poziomu "c**j ci w dupe" lub po prostu to debile nie znajacy podstaw angielskego ;). Jakis tydzien temu wbilem na moje stare konto na sunwellu i zaraz po znalezieniu grupy na rdf weszedlem z gry i wrocilem na moltena xD

Czekam na hejty ludzi ktorzy beda mowic ze molten jest pay2win

Sory za ewentualne bledy pisalem z tableta

Feel the beat!

Opublikowano

Ostatnio miałem sytuacje że paladyn chyba zdenerwował się na to że robiłem większy dps i na ostatnim bosie Fosa zabił mnie specjalnie . Ludzie na sunwellu są naprawdę wredni i jeżeli patrzy sie na taką osobę samemu stajemy sie wrednymi bo nic na to nie poradzisz . Co do moltena to grałem tam na chyba cata to co 10 quest działał .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Ja gram na moltenie tylko dlatego ze nie ma tylu polkaow :)

Co prawda sunwell jest lepiej oskryptowany, ale 1/2 społeczeństwa jest poniżej poziomu "c**j ci w dupe" lub po prostu to debile nie znajacy podstaw angielskego ;). Jakis tydzien temu wbilem na moje stare konto na sunwellu i zaraz po znalezieniu grupy na rdf weszedlem z gry i wrocilem na moltena xD

Czekam na hejty ludzi ktorzy beda mowic ze molten jest pay2win

Sory za ewentualne bledy pisalem z tableta

Na Moltenie miał byś to samo ale nie każdy potrafi napisać "ch&^ ci w dup%$" po angielsku :D stąd brak czasami takich odzywek :P, jakbym miał wybierać między bugami i p2win(molten), a sunwellem gdzie od czasu do czasu trafisz na dziecko (ja mam łatwiej bo tankuje i zawsze mogę "wymusić" kicknięcie takiego osobnika :)) to wolę sunwell ! :)

Opublikowano

Na Moltenie miał byś to samo ale nie każdy potrafi napisać "ch&^ ci w dup%$" po angielsku :D stąd brak czasami takich odzywek :P, jakbym miał wybierać między bugami i p2win(molten), a sunwellem gdzie od czasu do czasu trafisz na dziecko (ja mam łatwiej bo tankuje i zawsze mogę "wymusić" kicknięcie takiego osobnika :)) to wolę sunwell ! :)

Molten to całkiem inna bajka :D Ale masz rację jeżeli miałbym wybierać to sunwell faktycznie :D

simply.4557.gif

Opublikowano

I co ciągle Wotlk ? Przecież chyba już 3ci sezon PvP jest a od 2giego już nikt z "gladów" nie gra . Nawet ja zabiłem lk , a zabicie teraz lk to jest naprawdę farma ... 

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Najlepszym rozwiązaniem z którego chyba każdy byłby zadowolony to cofnąć wszystko :D wrócić do początków wotlk-a i lecieć od nowa :) to było by coś pięknego !!!!!, bo niestety LK zabił już chyba każdy :D jak nie na normie to na hc co wraz z ograniem staje się coraz prostsze :/ (oczywiście nie dla puga xD)

Opublikowano

Tyle na temat Moltena można rzec. Włazisz administracji w tyłek, to nie ma problemu. Nie włazisz, masz problem.

Co do Sunwella... Ja tam przestałem też grać, bo dużo ludzi gapi się na Gearscore co jest irytujące to raz. Dwa to tak jak powiedziano już, zachowanie graczy tam. Gorzej niż w LoLu.

Opublikowano

Tyle na temat Moltena można rzec. Włazisz administracji w tyłek, to nie ma problemu. Nie włazisz, masz problem.

Co do Sunwella... Ja tam przestałem też grać, bo dużo ludzi gapi się na Gearscore co jest irytujące to raz. Dwa to tak jak powiedziano już, zachowanie graczy tam. Gorzej niż w LoLu.

Z tym bym polemizował .

Najlepszym rozwiązaniem z którego chyba każdy byłby zadowolony to cofnąć wszystko :D wrócić do początków wotlk-a i lecieć od nowa :) to było by coś pięknego !!!!!, bo niestety LK zabił już chyba każdy :D jak nie na normie to na hc co wraz z ograniem staje się coraz prostsze :/ (oczywiście nie dla puga xD)

No jasne , tylko 75%+ graczy przestałoby grać bo straciliby postacie .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Na forum zauważyłem (sunwell) że coraz wicej gildii zaczyna robić raidy od początku z eq tylko z tych raidów więc wydaje się to być całkiem dobrym pomysłem :P

Opublikowano

Wy serio myślicie? xD że ludzie zostana grac na wotlku? od poczatku? ;P +/- połowa serwera pojdzie na CATA, a wotlk xD to co wy nazywacie NAJLEPSZYM SERWEREM POLSKIM widać nikt z was nie grał na koncowych skryptach JG xD za czasów kiedy Risen był gm-em jak wszystkie bossy działały poprawnie łącznie z helionem na RS -_- uważacie że cata jest denne a graliscie? Fakt Wotlk był lepszy ale gram sobie na Cata teraz zaczynac bede z MoP i co? xD mam się czuć gorzej? xD Zagraj a dopiero gadaj jeden z drugim jakie to CATA i MoP jest chu.jowe nawet nie posiadając na dysku tych dodatków.  

Tak troche myśle i myśle Sunwell jest dobrym serwerem ale powiedzcie wy mi ;D gdzie był Sunwell kiedy JG miało tych wszystkich ludzi ;D ? 

z Sunwellem bedzie tak jak z ToD Apo kiedy wchodził Wotlk na polskie privy zniknie i to dzieje sie dużymi krokami...

Za Duzo SM-ów, z biss equipem i mózgiem facerolla biegajacych po bg xD wystarczy ze pograłem na sunwell troche ;) i widziałem goscia który w ten sam dzien expic zaczął co ja ;D a po tygodniu mial biss woja xD 

Opublikowano

Co do JarGamesa to polecam zapoznać sie

Btw. nie da sie w tydzień ubrać bisowo postaci . Nawet jeżeli przez ten tydzień grałbyś 24h na dobę .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Wy serio myślicie? xD że ludzie zostana grac na wotlku? od poczatku? ;P +/- połowa serwera pojdzie na CATA, a wotlk xD to co wy nazywacie NAJLEPSZYM SERWEREM POLSKIM widać nikt z was nie grał na koncowych skryptach JG xD za czasów kiedy Risen był gm-em jak wszystkie bossy działały poprawnie łącznie z helionem na RS -_- uważacie że cata jest denne a graliscie? Fakt Wotlk był lepszy ale gram sobie na Cata teraz zaczynac bede z MoP i co? xD mam się czuć gorzej? xD Zagraj a dopiero gadaj jeden z drugim jakie to CATA i MoP jest chu.jowe nawet nie posiadając na dysku tych dodatków.  

Tak troche myśle i myśle Sunwell jest dobrym serwerem ale powiedzcie wy mi ;D gdzie był Sunwell kiedy JG miało tych wszystkich ludzi ;D ? 

z Sunwellem bedzie tak jak z ToD Apo kiedy wchodził Wotlk na polskie privy zniknie i to dzieje sie dużymi krokami...

Za Duzo SM-ów, z biss equipem i mózgiem facerolla biegajacych po bg xD wystarczy ze pograłem na sunwell troche ;) i widziałem goscia który w ten sam dzien expic zaczął co ja ;D a po tygodniu mial biss woja xD

Pograj na globie to pogadamy :) privy MoP czy też Cata nie mają nic wspólnego z tym co jest na globie :) nawet na sunwellu gdzie mogło by się wydawać że ICC działa w 100% niestety tak nie jest :), a co do JG filmik wyżej podsumowuje wszystko na temat tego serwera :)

Opublikowano

Problem w tym, że na Sunwellu nie kupisz itemów jak to masz na Moltenie etc, a za coś serwer trzeba utrzymać więc stąd te premium choć kontrowersyjne według mnie.

Btw. JG to był bugland na amen, nawet questów dekacza nie naprawili tylko odrazu zaczynał po questach etc. No i kupowanie za realną gotówkę banów nie było fajne.

Opublikowano

I co ciągle Wotlk ? Przecież chyba już 3ci sezon PvP jest a od 2giego już nikt z "gladów" nie gra . Nawet ja zabiłem lk , a zabicie teraz lk to jest naprawdę farma ... 

Bardzo duzo gra Cahirr, Regenthrow, Partyzant, Remoh

Czasami mozna spotkac Druitza, Inssa i Gullaxa a nawet Futra

Troche tych gladow zostalo:P ale to nie to co przez pierwsze 2 sezony wrathfulla.

A to jest 4 sezon s8 tak btw.

http://www.tvdarek.republika.pl/world-of-warcraft.html

Co do moltena to bafrdziej zbugowanego servera nie ma. Np na realmach cata nie ma krainy z cataclysmu, w ktorej zrobisz chocby 60% questow, pelno bugow klasowych, za BG dostajesz jakos 5x honoru za malo

Opublikowano

A gdzie Szajna z tym swoim warkiem co potrafili mieć staty 140-0/1 ? Ogólnie chodzą pogłoski że RS ma być niedługo , ale moim zdaniem nie wystawią go do końca sezonu ze względu na nowe itemy .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Nie znałem człowieka . Sam pvp dużo nie grałem , ale jak patrzyłem w statystyki to robiło wrażenie ... Myślę że ludzie grający na sunwellu pvp mają jakąś głupią obsesję . Jak przegrywają to sami nie mają ochoty grać i po prostu robią sobie przerwę . W przypadku , gdy uda im się wygrać z dobrymi przeciwnikami z topki robią screeny i hejtują że ktoś przegrał i dodguje ....

1377430129-U769346.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...