Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się grać?

aresorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiście ;) Gra więcej Graczy którzy nie znają zbytnio ortografii i przeklinają na każdego. Minecraft to gra od 7 lat więc rodzicie kupują swoim dzieciom tą że grę aby mogły sobie pograć.

Opublikowano

Zależy co nazywasz "grą" bo minecraft nie ma 1 schematu. Znajdziesz serwer tworzony przez dojrzałe osoby to i tacy gracze beda. Chyba ze celuja w kase to przyjmą każdego.

Opublikowano

Zależy na jakich serwerach grasz jeżeli wbijasz na jakieś idiotyczne serwery to wiadomo że grają tam same dzieci.

"BO NIE MA GORSZEJ NĘDZY NIŻ BRAK PIENIĘDZY"

Opublikowano

Cały czas grają teraz same 9-11 latki, więc nwm. mi to tam nie przeszkadza ale najgorsze jest to, jak zamiast "mój" napiszą "muj" o.O

Ale opłaca się grać...

Opublikowano

Najwięcej dzieciarni gra na serwerach pvp, survival i dużych serwerowniach. Na mniejszych serwerach z trybami roleplay lub skyblock gra mało dzieciarni.

Pasjonat
Opublikowano

Zależy od serwera, niektóre serwery maja np. test przez który dzieciom bardzo trudno przejść i jeśli już jest to ich tam po prostu jest mniej ;p

lzJdkMd.png

Arcymistrz
Opublikowano

Jeśli grać, to proponuję anglojęzyczne serwery. Średnia wieku jest podobna, ale i tak trochę wyższa niż na Polskich serwerach. Źle się nie gra, ale z ekipą można denerwować młode osoby, jeśli ma się do nich uraz. :)

Opublikowano

Zależy od serwera, niektóre serwery maja np. test przez który dzieciom bardzo trudno przejść i jeśli już jest to ich tam po prostu jest mniej ;p

Kiedyś kiedy grałem w mc to nigdy nie znalazłem serwera na którym był taki "test" nigdy.
Opublikowano

Kiedyś kiedy grałem w mc to nigdy nie znalazłem serwera na którym był taki "test" nigdy.

Prosty test z regulaminu. Dziecko nigdy go nie przeczyta ;)

Dzieci jest dużo. Polecam serwer amerykańskie które są oczywiście premium, nie ma tylu cheaterów, Stevów, dzieci i nieogarów.

W Polsce nie ma szans ;)

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

@aresorek

To najwidoczniej, źle szukałeś :)

Faktycznie serwery są zdominowane przez osoby młodsze, ale nikt nie mówi, że musisz z nimi grać :P Sam też byłem przekonany o tym, że już starszych osób nie ma i się mile zaskoczyłem. Jest sporo osób starszych, ale te z reguły mniej piszą i są ogólnie mało widoczne (też czasem mi się nie chce odpisywać na ciągłe "jest admin?" "zrup ewent bo chcem wygrwac pszedmioty", ale ja akurat muszę).

Niedługo startuje całkiem dobrze zapowiadający się serwer hardcore (po testach jestem mile zaskoczony) i jeżeli zdecydujesz się na mc to mogę na PW podać Tobie ip. 

@TheMolkaPL

Szkoda, że nie wierzysz w Polskie serwery, bo są jeszcze takie, gdzie warto pograć.

"Największym szczęściem jest określić

wroga, przygotować wszystko, zemścić się, a

potem pójść spać." ~Josif Dżugaszwili

Opublikowano

@TheMolkaPL

Szkoda, że nie wierzysz w Polskie serwery, bo są jeszcze takie, gdzie warto pograć.

Przykro mi, ale w Polsce nie ma już ANI JEDNEGO serwera premium.

Te na których gram oraz je polecam to Mineplex i Overcast Network (Project Ares).

Właściciele serwerów gdzie są tzw. "płatne wejściówki" powinni iść siedzieć. Zarabiają na nie swojej grze. Podobnie jak launcher dla przykłady "by Zyczu". Nie dość, że rozpowszechnia piractwo to jeszcze zarabia na tym gruby hajs na reklamach.

Dla przykłady serwer 5kyeNa. "serwer hardcore"?

Hardcore? z VIPami, które nie dają bana za deda? Nie rozśmiejszajcie mnie...

Jeszcze lagi i pełno cheaterów...

Kiedyś napisał/powiedział na jakimś filmie "Zbieram na lepszą maszynkę"....

Śmiech na sali. Pod każdym filmem prośba o łapki, pełno reflinków...

W ostatnim filmie w którym żebrał o liki na Facebooku pokazał swój sprzęt. Nie stać go? 3 monitory, klawiatura Razer BlackWidow z podświetleniem, a więc Ultimate - najdroższa klawiatura Razera. Myszka Razera... Nie stać go na maszynę?

Tak jak wyżej.

Narazie nie polecam serwerów w Polsce.

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

Zdania mogą być podzielone - wiek graczy również. To, że grają dzieci nie oznacza, że nie spotkasz osoby, z którą rzeczywiście będziesz mógł/mogła dobrze porozmawiać. 

A co do samej gry - opiera się w sumie na jednym, a jej grafika nie powala. Mimo wszystko jest wciągająca i z dobrym towarzystwem poniesie Cie świat Twojej wyobraźni. Najlepiej samemu spróbować, zobaczyć czy to odpowiada, czy się w tym " wirtualnym świecie " odnajdziesz. 

~ ~

Opublikowano

Cały czas grają teraz same 9-11 latki, więc nwm. mi to tam nie przeszkadza ale najgorsze jest to, jak zamiast "mój" napiszą "muj" o.O

Ale opłaca się grać...

siedzie z 20 minut i nie widzialem zeby ktos napisal "muj" 

Wystarczy nie byc zlodziejem i wchodzic na oryginalne serwery np Project Ares (pvp minigames) HyPixel (minigames) Mineplex (minigames) kohi us (pvp)

Do zlodzieji:
Kolorek za 24 zl na skafie, vip na mchc i tym drugim gownie pseudo hardcore skyenie i inne gowna, a dziwnym sposobem na premium nie stac. Dupe trudno ruszyc do kiosku po PaySafeCard? Lepiej od rodzicow z telefonu hajs ciagnac...

@topic

Jak masz premium to tak, jezeli nie to kup i graj na serwerach premium ew. jak juz grasz na tych zjeb**ych serwerach non premium (oczywiscie majac premium) wylacz chat.
Opublikowano

Dzieci jest nawet wiecej, ja zaprzestałem od wakacji bo to był wylew tych dzieciaków..

Jak grasz na serwerach dla zlodzieji non premium to nie ma co sie dziwic...

Opublikowano

Zdania mogą być podzielone - wiek graczy również. To, że grają dzieci nie oznacza, że nie spotkasz osoby, z którą rzeczywiście będziesz mógł/mogła dobrze porozmawiać.

A co do samej gry - opiera się w sumie na jednym, a jej grafika nie powala. Mimo wszystko jest wciągająca i z dobrym towarzystwem poniesie Cie świat Twojej wyobraźni. Najlepiej samemu spróbować, zobaczyć czy to odpowiada, czy się w tym " wirtualnym świecie " odnajdziesz.

Sam już chciałem sprawdzić jak tam wygląda ale instalowanie modów i te inne to wolałem najpierw napisać na mpc.

Ja nie mam Premium ale mnie stać więc jeżeli mówicie ze opłaca się ale tylko na serwerach premium to mogę kupić. Ile teraz kosztuje te premium, nadal 90 zł ?

Opublikowano

Sam już chciałem sprawdzić jak tam wygląda ale instalowanie modów i te inne to wolałem najpierw napisać na mpc.

Ja nie mam Premium ale mnie stać więc jeżeli mówicie ze opłaca się ale tylko na serwerach premium to mogę kupić. Ile teraz kosztuje te premium, nadal 90 zł ?

Na oryginalnej stronie ok. 20 Euro, więc wyjdzie 85-90 zł. 

Wiadomo, można szukać taniej - nawet od 20zł na allegro, tylko nie masz pewności co do kupna. 

~ ~

Opublikowano

Zależy od servera i jego zasad :) jak mają zasady do dupy i dzieci robią co chcą to nie warto grać w Mc bo aż się odechciewa ... A jak ktoś dobrze zasady przemyśli i stworzy administrację która ogarnie to wszystko to nawet można pograć

Opublikowano

Zależy od servera i jego zasad :) jak mają zasady do dupy i dzieci robią co chcą to nie warto grać w Mc bo aż się odechciewa ... A jak ktoś dobrze zasady przemyśli i stworzy administrację która ogarnie to wszystko to nawet można pograć

Chyba napisałem do zamknięcia. Więc po co się wypowiadasz ?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Prowadze serwer i czasem nei wytrzymuję jak widze te dzieci w wieku 7-13 lat ;c Raczej sie nie opłaca

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...