Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa gra, pomysły ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, bo ty jesteś k***a ekspertem. Dobrze powiedziałeś, "twoim zdaniem". A to twoje zdanie możesz sobie w d*** wsadzić bo nie jest podparte żadną wiedzą ani doświadczeniem.

Jeszcze jakieś genialne rady masz dla nas?

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Przejebane. Skasuj konto i załóż nowe.

Co do roguelików... Ja po prostu uwielbiam ludzi, którzy myślą, że dadzą radę ze wszystkim. Zagadnienie, którego pewnie nawet nie przeanalizowali jest dla nich za proste...

Gra to nie jest jeden element. ErPeGie to mechanika współczynników i walki (oraz buffów/debuffów, skilli i wszelkiego innego dziadostwa). Potem masz świat (questy, npc, moby z ich AI) i zapewne losowo generowane podziemia (i na tym pewnie utkniesz na długo). Grafika jest na samym, samym końcu. I nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś najpierw robił to w ascii, potem przerobił na pixelowe 2d, a na końcu na izometryczny diablo-like wygląd renderowany z użyciem modeli 3d.

Ale ten pan dużo wie.

@OT

Nie ważne ile wiesz, czy sie oklamujesz z wiedzą, sam sie przekonasz jak to jest, na złe nie wyjdzie ci nigdy bo nauczysz się podstawy wszystkiego czyli:

rozwiązywania problemów.

Co sie zapamięta tego sie nie odpamięta.

I pamietaj, posiadasz jedna cholernie ważną rzecz już na samym początku: motywację, z nią wszystko zapierdala ;D

o8HfXuR.png

CAPSLOCK TEAM - LEPIEJ WIDOCZNI WIDOCZNIE LEPSI

Cała prawda o LittleBlack

Opublikowano

Nie rozumiem po co tyle "jadu" w wypowiedziach innych użytkowników. Nie patrz na to co piszą inni tylko rób swoje. Oczywiście ich rady mogą Ci pomóc, ale nie zrobią niczego za Ciebie :D 

DM2O42N.png

Opublikowano

Ja tam bym zrobił (jak bym) dał radę jakiś FPS :D

Chyba kredkami w zeszyciku, to jeszcze może byś dał radę...

Ludzie, k***a, czy MPC aż tak odmóżdża? Czy jak chcecie nauczyć się jeździć samochodem to od razu wsiadacie do F1 z zamiarem wyjechania na tor? Czy może lepiej zacząć od ruszania z miejsca samochodem ojca/kolegi na parkingu pod blokiem?

Połowa tutejszych 'geniuszy' zesrała by się przy pisaniu głupiego ping-ponga.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Większość myśli ze tworzenie gier jest łatwe. 

Ja tam bym zrobił (jak bym) dał radę jakiś FPS :D

Pewnie... Założę się, ze przy tworzeniu klasy zarządzającą upływającym czasem pomiędzy klatkami byś się już poddał. No ale musiałbyś wiedzieć ze jest to zalecane do płynnej animacji, a żeby to wiedzieć to musiałbyś poznać budowę gier, lub sam dojść do wniosku ze jest takie coś potrzebne. Nie wspomnę już o buforach głębokości, shaderach i całym procesie renderowania.

Na start polecamy gry tekstowe, bo programowanie trzeba zrozumieć, a nie znać. Logiczne myślenie i wiedza to podstawa w tworzeniu gier.

Opublikowano

Większość myśli ze tworzenie gier jest łatwe. 

Pewnie... Założę się, ze przy tworzeniu klasy zarządzającą upływającym czasem pomiędzy klatkami byś się już poddał. No ale musiałbyś wiedzieć ze jest to zalecane do płynnej animacji, a żeby to wiedzieć to musiałbyś poznać budowę gier, lub sam dojść do wniosku ze jest takie coś potrzebne. Nie wspomnę już o buforach głębokości, shaderach i całym procesie renderowania.

Na start polecamy gry tekstowe, bo programowanie trzeba zrozumieć, a nie znać. Logiczne myślenie i wiedza to podstawa w tworzeniu gier.

Nie zapomnij dodać o umiejętności szukania informacji w google, bo 3/4 osóbek już odpada przez ten punkcik :-)

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Ludzie!
Jak chłopak, chce robić grę to niech robi, zobaczy jaki trud,

poszuka kodu w necie, douczy się, zobaczy że sam nie da rady

znajdzie sobie ekipe i może zrobią jakąś gierke.

Ja tak samo miałem, próbowałem robić grę i tylko programowanie

mi szło, znalazłem grupkę kupujemy server i robimy ja programuje,

a reszta robi resztę.

Dajcie mu spróbować, a możę okaże się kiedyś, że będzie lepszy od was/nas

i wtedy zrozumiecie, że każdemu trzeba dać szansę.

"a reszta robi resztę" - tak wiem f**k logic!

@topic
Zrób mini wyścigówke(taki sprint)

Opublikowano

Nie zapomnij dodać o umiejętności szukania informacji w google, bo 3/4 osóbek już odpada przez ten punkcik :-)

To jest chyba najważniejsze xD

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Panie Tiesto, jeżeli ja dostałem warna za SPAM, to tak samo powinien go dostać @skprime, który nie wiadomo po jakiego c***a odkopuje takie stare tematy!!!!!!!!!!!!!!!! Forum gimbazjanów i Gimbazjański moderatorek zamiast nagrodzić odkopowicza, żebym zaraz nie dostał warna za pisanie wykopowicza, pod pretekstem reklamy forum www.wykop.pl !!!!, to nagradza mnie!!!! Ten pan powinien dostać warna i temat powinien zostać zamknięty. Gimbazjanie tego nie ogarniają!!!! Zwróciłem na to uwagę, pisząc, że jest to odkop, to moderatorek w końcu dojrzał temat, ale nie postąpił zgodnie z regulaminem forum!!!!!! Idioci rządzą tym zjebanym forum!!!!!!!!!!! Postępujcie tak dalej debile, a to forum będziecie prowadzić dla podstawówki!!!!!!!!!!! Piszę skargę na tego gimbozjeba do Admina, ktoś musi tą hołotę za mordę trzymać!!!!!!!!!!

//Od tego jest PW !!!

//Tis

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...