Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nostale - Czcionka ;/

Omnitron

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spróbuj w ustawieniach graficznych.

Jeśli nie zadziała,to zmień rozdzielczość w opcjach Nostale na większą lub mniejszą (nie wiem dokładnie).

Opublikowano

Opcje graficzne nie mają tu nic do rzeczy, tutaj liczy się jaki język mamy ustawiony w komputerze, na japońskim języku czcionka jest na 100% inna, jest taka trochę bardziej pogrubiona.

Opublikowano

panel sterowania -> zmień format daty, godziny lub liczb -> zakładka administracyjne -> "zmień ustawienia regionalne systemu" -> wybierasz język i uruchamiasz ponownie.

@1373230489-U611928.pngCargo. to nie ma nic wspólnego ze zmianą czcionki, nie wprowadzaj w błąd.

Opublikowano

Tak czysto teoretycznie, bo nie sprawdzałem.

Folder z NosTale -> NostaleData -> Fonts

Sprawdzasz która czcionka odpowiada za tekst na czacie i pobierasz inną, po czym wklejasz ją do tego folderu z taką samą nazwą jak poprzednia (tj. dla przykładu - podmieniasz oryginalną nazwę pobranej czcionki "Bebas" na podstawową z NosTale "tahoma").

Czcionek jest miliony, na pewno znajdziesz jakąś grubszą.

QtiV6xY.gif

Uczeń
Opublikowano

@Klaus

Twój sposób nie działa. Sprawdziłem podmieniłem oba pliki w tym folderze i zmieniłem nazwy jak pisałeś, a czcionka nadal ta sama.

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...