Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zostałem oszukany?

Kavadro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, niedawno sprzedałem kolesiowi konto na lastivi s2 za 80zł, zrobił zdjęcie potwierdzenia przelewu, więc mu dałem yangi i eq.. i tutaj mam pytanie, czy zostałem oszukany?

post-735813-0-86827800-1418420602_thumb.jpg

post-735813-0-20387400-1418420605_thumb.jpg

Manchester United jest jak Rolling Stonesi, świetni, ale zawsze pozostaną w cieniu zespołu z Liverpoolu.

Opublikowano

Dlaczego?

Manchester United jest jak Rolling Stonesi, świetni, ale zawsze pozostaną w cieniu zespołu z Liverpoolu.

Opublikowano

Jezus, zapomniałem dodać innego screena gdzie jest to 20zl.

Opublikowano

A więc?

Sory, ze dwa posty pod rzad, ale chce znac czy to oszustwo.

Opublikowano

Przecież masz na screenie że kwota operacji to 60 zł więc nie ma nic tu mowy o tej kwocie której napisałeś, tyle ile na papierze tyle dostałeś, więc kupujący wysłał ci mniejszą pulę pieniężną, inną niż była przez ciebie planowana, czyli zostałeś oszukany  o 20zł. On zrobił ci zdjęcie przelewu, trzeba było zwrócić uwagę czy wszystko się zgadza, wina jest tez po twojej stronie bo tego nie dopilnowałeś.

Opublikowano

A dlaczego tak sądzisz? Póki co czekaj, różne banki między sobą ksieguja pieniądze do 5 dni roboczych.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

@Majkel, słusznie też prawdopodobne, ale dlaczego kupujący nie przelał jednorazowo całej gotówki. Powinieneś w tej kwestii zwrócić się z pytaniem do kupującego.

Opublikowano

Nie, nie on mnie nie oszukał o 20 zł..

Pierw sprzedalem mu EQ za 60zł co widać na screenach. A potem mu sprzedalem konto za 20 zł- nie dodalem screena bo zapomnialem, a teraz jestem na telefonie.

Mam nadzieje, że w poniedziałek pieniadze beda na koncie.

Edit; czyli mam być spokojny, że pieniadze przyjda?

Opublikowano

Nie, nie on mnie nie oszukał o 20 zł..

Pierw sprzedalem mu EQ za 60zł co widać na screenach. A potem mu sprzedalem konto za 20 zł- nie dodalem screena bo zapomnialem, a teraz jestem na telefonie.

Mam nadzieje, że w poniedziałek pieniadze beda na koncie.

Edit; czyli mam być spokojny, że pieniadze przyjda?

Czemu nie sprzedałeś poprzez znany portal aukcyjny? Pieniądze miałbyś po 15 minutach. A za pare groszy prowizji uniknął byś "stresu" 

Opublikowano

nie każdy ma konto na portalach aukcyjnych a w dodatku jeżeli transakcja przebiegła by dzisiaj, to i tak dopiero pieniądze zostały by zaksięgowane w poniedziałek.

Aby pieniądze trafiły bezpośrednio na konto, musiał by kupujący i sprzedający mieć takie samo konto bankowe, a sprzedający musiał by zrobić przelew Online.

Opublikowano

A jaki przelew Ci zrobił, na poczcie...?
Z resztą na znanym portalu aukcyjnym istnieje coś takiego jak PayU, które przesyła natychmiastowo kasę, więc na nic byś nie czekał. Później tylko przelał byś  kase z konta aukcyjnego na swój rachunek. Ot taka magia 21 wieku. 

Opublikowano

A jaki przelew Ci zrobił, na poczcie...?

Z resztą na znanym portalu aukcyjnym istnieje coś takiego jak PayU, które przesyła natychmiastowo kasę, więc na nic byś nie czekał. Później tylko przelał byś kase z konta aukcyjnego na swój rachunek. Ot taka magia 21 wieku.

Przelew robił przez internet.

Nastepnym razem skorzystam z tego PayU.

Dobra dzieki, chcialem tylko wiedzic, czy to nie jest jakies podrobione.

Odezwe sie w poniedziałek.

Opublikowano

Dziś wtorek, a pieniędzy nie ma.

Zostałem oszukany, ale płakać nie będę.

Opublikowano

Nie znam się, ale dlaczego w 1 screenie u góry są takie rzeczy tzn/ przybliżenie, oddalenie itd.

Ps., przy screenie mógł specjalnie dla Cb nie zamazywać twojej nazwy, wtedy byś miał 100%.

Uważam, że w 50% zostałeś oszukany.

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

postrasz lepka

wiesz ze istnieje takie cos jak umowa slowna, i jest ona tak samo wiazaca jak umowa podpisana na papierku.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Nie znam się, ale dlaczego w 1 screenie u góry są takie rzeczy tzn/ przybliżenie, oddalenie itd.

Ps., przy screenie mógł specjalnie dla Cb nie zamazywać twojej nazwy, wtedy byś miał 100%.

Uważam, że w 50% zostałeś oszukany.

Bo to PDF. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...