Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konsola czy PC

ArTmol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprzedaj tego lapka (będziesz mieć już z 2300-2400) i bierz PC

1. Za 2400 zł złożysz już całkiem przyzwoitego PC'ta i pograsz w najnowsze tytuły.
  2. Dzięki nowemu pc będziesz mógł komfortowo grać w gry, nie będziesz musiał męczyć się z padem itd, będzie ci też służył do zwykłej pracy, słuchania muzyki, oglądania filmów.
  3. Kompa zawsze w razie potrzeby możesz udoskonalić, wymienić jakąś część.
  4. W porównaniu do konsoli dość tanie gry.
  • Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sprzedaj tego lapka (będziesz mieć już z 2300-2400) i bierz PC

1. Za 2400 zł złożysz już całkiem przyzwoitego PC'ta i pograsz w najnowsze tytuły.
  2. Dzięki nowemu pc będziesz mógł komfortowo grać w gry, nie będziesz musiał męczyć się z padem itd, będzie ci też służył do zwykłej pracy, słuchania muzyki, oglądania filmów.
  3. Kompa zawsze w razie potrzeby możesz udoskonalić, wymienić jakąś część.
  4. W porównaniu do konsoli dość tanie gry.

Nie chcę sprzedawać laptopa.

Opublikowano

Kupiłem 2 lata temu laptopa który miał służyć mi również pod gry komputerowe, tak więc zakup kosztował mnie dokładnie 2999zł ze sklepu RTV euro AGD.

Fakt faktem sprawował się pięknie i sprawuje dalej, w tamtym czasie wszystkie gry typu BF3 chodzily na Ultra byłem bardzoo  zadowolony.

Teraz mam problem włączyć nową grę typu far cry 4 czy call of duty AW. Tak samo będzie z twoim PC za te 2 tys. za rok już będziesz mial problem.

Z konsolą tak nie ma, mam ps3 zakupione juz dobre kilka lat temu i ciągle wydają na niego takie same gry jak na pc. I nie ma problemu że nie pójdzie mi gra.

PS4 to inwestycja też na kilka dobrych lat....

Opublikowano

Kupiłem 2 lata temu laptopa który miał służyć mi również pod gry komputerowe, tak więc zakup kosztował mnie dokładnie 2999zł ze sklepu RTV euro AGD.

Fakt faktem sprawował się pięknie i sprawuje dalej, w tamtym czasie wszystkie gry typu BF3 chodzily na Ultra byłem bardzoo zadowolony.

Teraz mam problem włączyć nową grę typu far cry 4 czy call of duty AW. Tak samo będzie z twoim PC za te 2 tys. za rok już będziesz mial problem.

Z konsolą tak nie ma, mam ps3 zakupione juz dobre kilka lat temu i ciągle wydają na niego takie same gry jak na pc. I nie ma problemu że nie pójdzie mi gra.

Wolę mieć gorszą grafike i 50 fps+ niż grać na 30 fps
Opublikowano

Fakt faktem sprawował się pięknie i sprawuje dalej, w tamtym czasie wszystkie gry typu BF3 chodzily na Ultra byłem bardzoo  zadowolony.

Jak kupiłeś szmelc ze sklepu nie dla idiotów, to nie ma się co dziwić. BF3 na Ultra, akurat...

Jeśli to byłby blaszaksz za 3 koła kupiony 2 lata temu to gwarantuję Ci, że nadal lepiej by działał niż konsole nowej generacji.

Opublikowano

nie można porównywać komputera do konsol

XDDD

ależ własnie jest, na pececie pograsz we wszystko, konsola ma niektore tytuly ktore na peceta nie wychodza, ale konsola o mmo moze pomarzyc

pc jest bardziej uniwersalnym narzędziem porownojac do konsoli, gry sa znacznie tansze

pc>konsola

dodajmy na tego ze na konsoli pograsz w 30 fps tylko w 720/1080, na pececie ile sprzet dal

za 2200 zl zlozysz peceta ktory pociagnie spokojnie wiekszosc dobrze zoptymalizowanych gierek na sredniej grafice w 60 fps w fhd

­

Opublikowano

Jeżeli chcesz używać tego sprzętu do gier, zdecydowanie wybrałbym konsole. 

Jedna wiara, jeden klub, Real Madryt aż po grób.

Opublikowano

Ja polecę ci xbox'a. Tzn polecam w ogóle nie kupować , ani kompa , ani konsoli. Powód? Znudzi Ci się po miesiącu... Chyba , że masz na oku jakiś konkretny tytuł w który grałbyś długo i szczęśliwie ( np BF ) i od czasu do czasu pograć w coś innego. 

Co do konsoli to xbox dlatego , że mi pasują gry ( forza ) i miałem 360, oraz kinect, który co prawda stoi nie używany , ale ciekawa rzecz jeśli chodzi o komendy głosowe.

Dlaczego nie PS4?

Nie mam pojęcia , ale mi się nie podoba ( nie pod względem wizualnym). 

1390831561-U140955.jpg

Opublikowano

Jeżeli miałbyś większy budżet to stanowczo PC, jednak z obecnym radziłbym kupić ps4 - zagrasz w więcej tytułów niż na PC za podobną kase ;p

Opublikowano

Ja polecę ci xbox'a. Tzn polecam w ogóle nie kupować , ani kompa , ani konsoli. Powód? Znudzi Ci się po miesiącu... Chyba , że masz na oku jakiś konkretny tytuł w który grałbyś długo i szczęśliwie ( np BF ) i od czasu do czasu pograć w coś innego. 

Co do konsoli to xbox dlatego , że mi pasują gry ( forza ) i miałem 360, oraz kinect, który co prawda stoi nie używany , ale ciekawa rzecz jeśli chodzi o komendy głosowe.

Dlaczego nie PS4?

Nie mam pojęcia , ale mi się nie podoba ( nie pod względem wizualnym). 

co jest fajnego w xone?

to że gry chodza w 720p i w 30 klatkach? ps4 jest to 1080p

to ze jedynym sensowną gra ktora tylko tutaj zagramy jest forza? na ps4 pewnie juz niedlugo gran turismo, o ile juz nie wyszla (nie siedze w temacie konsol az tak)

to ze jest drozszy?

to ze wymaga kinecta do dzialania, 24/7 inwigilacja?

to ze abonament nic fajnego nie daje w porownaniu do ps plus czy jakkolwiek to sie nazywa

jesli juz konsola to tylko ps4, xone nie ma przyszlosci

­

Opublikowano

ja mialem cale zycie pcta, kupilem pod wplywem emocji xboxa 360, wykupilem ten internet, zaczelem grac multi, i stwierdzilem, ze moja gra joysticikiem jest zalosna nie chce nic slyszec o konsolach, granie w fps na joysticku jest zalosne.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Ciężko mi jest wybrać między konsolą a pc bo z jednej strony konsola tańsza od pc, ale za to gry 2razy droższe tylko, że gry w które chcę zagrać na konsoli są w cenie 2000zł no może troszkę więcej. Tylko jak daję za konsolę te 1600zł to chyba wolałbym już płynniej pograć niż tylko w tych 30klatkach i grafice bodajże w porównaniu do pc na średniej. 

Nie wiem czy ktoś już o tym nie pisał, bo w temacie jest straszny chaos. Mianowicie w konsoli nie odczujesz tych 30 klatek one są tak zrobione, by rozgrywka była płynna. Gry są drogie to prawda, ale bardzo szybko tanieją w porównaniu do gier na PC. :P

Opublikowano

Nie wiem czy ktoś już o tym nie pisał, bo w temacie jest straszny chaos. Mianowicie w konsoli nie odczujesz tych 30 klatek one są tak zrobione, by rozgrywka była płynna. Gry są drogie to prawda, ale bardzo szybko tanieją w porównaniu do gier na PC. :P

Odczujesz 30FPS, bo różnica między 30 a 60FPS jest kolosalna.

Rozgrywka jest płynna, bo grasz na bardzo "precyzyjnym i szybkim" padzie.

Opublikowano

Odczujesz 30FPS, bo różnica między 30 a 60FPS jest kolosalna.

Rozgrywka jest płynna, bo grasz na bardzo "precyzyjnym i szybkim" padzie.

Jesteś zwolennikiem PC i potrafisz tylko wytykać wady konsolom. Po części masz rację, bo najmocniejsze one nie są, ale dla wielu są dużo wygodniejsze niż komputery. Co z tego, że grafika na nich jest średnia lub nawet kiepska? Większość osób nawet tego nie zauważy. Jeszcze oczywiście złośliwie musiałeś ująć w cudzysłowie swoją nieprawdziwą opinię. Pad od Playstation jest bardzo precyzyjny i to czy umiemy to wykorzystać zależy tylko i wyłącznie od przyzwyczajenia. ;) Dla wielu osób granie w przykładowo oczywiście Call of Duty na myszce to istna katorga, a dla innych granie z kolei na padzie jest męczarnią. Komputer może przeważa nad konsolą względem wnętrzności i ogólnej wydajności, ale na pewno konsola wygrywa swoją wygodą i łatwością obsługi która ogranicza się jedynie do włożenie płyty. ;)

Opublikowano

PC jest bardziej uniwersalny i więcej jest gier, bo nie wszystkie wychodzą tylko na konsole. Na konsolach chyba trudniej zcrackować grę, więc wchodzą w grę tylko oryginały co nie każdego stać. Jak ktoś nie lubi przepłacać to PC wydaje się być dobrym wyborem.

Opublikowano

komputery miażdzą konsole i taka jest prawda nie wiem czego tak je bronicie. do komputera tez moge podlaczyc pada a nawet kilkanascie jesli mam tyle portow w plycie glownej i obudowie. przykladowo moj kolega od zawsze gral na konsolach. ostatnimi czasy (moze nie ostatnimi, od wakacji) zdecydowal sie sprzedac konsole (xbox 360) i kupic komputer za 5k zl. i jest bardzo zadowolony. choc kupil od jakiegos informatyka a proponowalem mu zestaw ktory byl jeszcze wydajniejszy. ale wiadomo informatyk tez bierze %. moglbym jeszcze wiele wymienic, ale pewnie tego i tak nikt nie czyta

propsy dla @Sweet Jesus za to, ze zdrowo mysli na ten temat

no i jeszcze na komputerze jest cos takiego jak torrenty i nie trzeba placic za gry, programy, systemy - wszystko. a jak nie ma, to sobie samemu assemblerem przerobic program i masz

Opublikowano

Taka jest prawda ze komp wygrywa z konsola tylko ze za takiego wypasionego kompa kupie cztery konsole kilka gier i zostanie na jacka danielsa taka prawda. Jak ktos ma nieigraniczone pieniadze to wybral bym pc nawet jak bym mial robic upgrade co rok dla nowych gier

Uczeń
Opublikowano

Taka jest prawda ze komp wygrywa z konsola tylko ze za takiego wypasionego kompa kupie cztery konsole kilka gier i zostanie na jacka danielsa taka prawda. Jak ktos ma nieigraniczone pieniadze to wybral bym pc nawet jak bym mial robic upgrade co rok dla nowych gier

Przecież pc za 2500zł umozliwia FHD na wysokich 60+ fps w wiekszosci nowszych gier. W przeciwienstwie do konsol 720p/30fps, a i tak sa z nich wyciskane ostatnie soki iksde.

Jak dla konsolowcow dobry pc to wydatek rzedu 5000zł to pozdrawiam.

Do tego pc szybko sie zwroci bo cena gier na konsole to porażka + jeszcze dodac platne online - tragedia.

Zreszta i tak niektorzy zamiast kupywac gry to je sciagaja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...