Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konsola czy PC

ArTmol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że to jest ciągła walka Pc'towców vs Konsolowców, ale po świętach mam zamiar kupić Konsolę lub PC ( budżet 2000zł z hakiem ). Internet mam mobilny ( z limitem ). Więc gry na obydwie platformy będą kupowane oryginalne. W gry które chciałbym zagrać są dostępne na obydwie platformy a mianowicie ( GTA V, BF4, FIFA15, Wiedźmin 3 ). Ciężko mi jest wybrać ze względu iż będzie to wydatek "jednorazowy".

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie prościej zobaczyć na czym grają znajomi? Jeżeli któryś ze znajomych ma konsolę to warto kupić konsolę. Ja osobiście gdybym miał na dzień dzisiejszy wybierać, kupiłbym konsole(PS4).

Opublikowano

2 tys zł na komputer który odpali takie tytuły jak podałeś jest raczej za niski.

W takim przypadku brał bym PS4 - Cena obecnie około 1600zł reszta zostanie ci na gry " co prawda nie wiele ale zawsze coś "

Komputer do gier zaczyna się w granicach 3 tys złotych.

Podsumowanie:

Jeżeli masz 2 tys nie zawracaj sobie głowy PC'tem , PS4 ma drogie gry to jest wada, jeżeli mamy PC ten problem jest mniejszy, bo możemy sobie każdą grę nabyć

jak wiadomo za darmo,Co zwraca się nam w dłuższym czasie za komputer, w tym czasie na PS4 wydamy ponad połowę wartości komputera na gry :)

Opublikowano

Z nowszych konsol ( PS4 / Xbox One ) Nikt nie ma. Jeden kolega tylko zamierza kupić Xbox One, ale internet płatny ( ~150zł rocznie )

Opublikowano

Jest już podobny temat.

Jak mało hajsu to konsola.

Jak dużo hajsu i gotowość na podkręcanie i upgrade itp. to komputer

Ale nawet za 1500-2000 można mieć skrzynkę do gier. SKRZYNKĘ NIE CAŁY PC

Z nowszych konsol ( PS4 / Xbox One ) Nikt nie ma. Jeden kolega tylko zamierza kupić Xbox One, ale internet płatny ( ~150zł rocznie )

To co to k***a za internet 0_0?????

Opublikowano

Jest już podobny temat.

Jak mało hajsu to konsola.

Jak dużo hajsu i gotowość na podkręcanie i upgrade itp. to komputer

Ale nawet za 1500-2000 można mieć skrzynkę do gier. SKRZYNKĘ NIE CAŁY PC

To co to k***a za internet 0_0?????

Miałem na myśli Xbox Live

Opublikowano

Miałem na myśli Xbox Live

To nie jest do gier. To jest do wszystkiego innego ale nie do gier że tak powiem.

Polecam ps4 lub ps3

Opublikowano

To nie jest do gier. To jest do wszystkiego innego ale nie do gier że tak powiem.

Polecam ps4 lub ps3

No ale chyba żeby zagrać w GTA V czy taką Fifę online to muszę mieć wykupiony xbox live

Opublikowano

No ale chyba żeby zagrać w GTA V czy taką Fifę online to muszę mieć wykupiony xbox live

xbox one nie oplaca sie kupowac, crap, tylko ps4

­

Opublikowano

Ciężko mi jest wybrać między konsolą a pc bo z jednej strony konsola tańsza od pc, ale za to gry 2razy droższe tylko, że gry w które chcę zagrać na konsoli są w cenie 2000zł no może troszkę więcej. Tylko jak daję za konsolę te 1600zł to chyba wolałbym już płynniej pograć niż tylko w tych 30klatkach i grafice bodajże w porównaniu do pc na średniej. 

Opublikowano

Ale nie przeszkadza ci to że grasz na padzie czy myszy ?

Bo ja mam konsole ale leży w szafie bo pada nigdy nie ogarne :D

kupiłem Battlefielda na ps3 po dwóch dniach kupiłem na kompa, bo myślałem że rozwalę tę konsole.

Opublikowano

Grałem na Xboxsie 360 i na PS3 i powiedz Ci szczerze, że nie widzę różnicy na czym gram :) Myślę że jest to kwestia przyzwyczajenia :P

Opublikowano

Jak dla mnie lepiej dozbierać na porządnego PC niż na konsolę.

Wiadomo nie wszystkie gry są na PC ale większa część jest niż nie ma.

Na PS4 też nie wszystkie są.

PC masz do wszystkiego a konsola typowo do gier.

Zauważ też że do PC można podłączyć Pada

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Zabawka do ograniczonego grania - PS4

Narzędzie do "wszystkiego" - PC

Co jest Ci bardziej potrzebne ? Musisz zdecydować. 

Za 2000zł można złożyć już dobrego blaszaka, który wszystko odpali. 

Opublikowano

Szczerze wziąłbym PC, ale patrząc na testy w różnych grach  wątpię czy pogram sobie bez problemu na pc w granicach 2500zł we wszystkie nadchodzące gry ( z rok/2 lata )

Drugą kwestią jest internet. Mam mobilny (6GB) więc to jest też dla mnie duże ograniczenie.

Opublikowano

2 tys zł na komputer który odpali takie tytuły jak podałeś jest raczej za niski.

W takim przypadku brał bym PS4 - Cena obecnie około 1600zł reszta zostanie ci na gry " co prawda nie wiele ale zawsze coś "

Komputer do gier zaczyna się w granicach 3 tys złotych.

Podsumowanie:

Jeżeli masz 2 tys nie zawracaj sobie głowy PC'tem , PS4 ma drogie gry to jest wada, jeżeli mamy PC ten problem jest mniejszy, bo możemy sobie każdą grę nabyć

jak wiadomo za darmo,Co zwraca się nam w dłuższym czasie za komputer, w tym czasie na PS4 wydamy ponad połowę wartości komputera na gry :)

Mowisz o pirackich wersjach gier? Na konsolach nie da się piracić? Pewnie są jakieś zabezpieczenia, ale na pewno da sie to obejśc, jakoś przerobić konsole.

@top

Jeśli twój obecny komputer nie jest jakimś starym śmieciem, to kup ps4. Kompa przecież masz.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Mam laptopa 5letniego ;x . Wiedźmin2 na najniższych w rozdziałce najniższej ma po 15FPS, BF3 ma po 20 na najniższych w rozdzielczości 1366x768. Do internetu i mało wymagających grach powinien mi starczyć :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...