Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

HackShield 2014 - Sposoby?

xQxJoNyxQx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ostatnimi czasy postanowiłem powrócić do Metin2 PL. Niestety już na samym początku zostałem porażony cenami jakie na nim panują, a to że jestem typem "jak zarobić, a się nie narobić" postanowiłem pobrać kamer moda, wbić 3 kontami 30 lvl i postawić owe konta na fishbocie.
Rezultaty bardzo fajne, przez 3 dni byłem nietykalny jednakże w 4 dzień około godziny 14 spotkała mnie niemiła niespodzianka - ban.

Myślę sobie, pewnie GM, mnie gdzieś tam wypatrzył (ale myśle sobie, przecież była opcja anty-GM włączona, a boty ustawione tylko w godzinach od 10-24). Chcąc nie chcąc postanowiłem podjąć ostatnią batalię i uratować konta czyt. odwołać się od blokady. Niestety wiadomości od supportu były jednoznaczne: LOGI MÓWIĄ WSZYSTKO.

W tym momencie doszedłem do pewnego wewnętrznego rozdarcia... kamermod wykrywalny "ALE JAK TO?!".

Po czym zacząłem rozmyślać jak ten HShield może działać. Weźmy np. takie myślenie. HackShield to taki jakby nowoczesny smarfon. Zapytacie jaki to ma związek? Ano związek ma to taki, że informuje GF o wszystkim co robicie, gdzie robicie, ile czasu to robicie itd. itp. No więc patrząc dalej, oni nie widzą, że lecicie na hackach ALE gdy ktoś robi jedną czynność powtarzalnie przez długi okres czasu czyt. łowienie 4h, 6h, 8h (...) dziennie to GF myśli sobie, cholera coś tutaj jest nie tak, to na pewno FISHBOT i tak oto dostajemy bana.

Nie wiem czy tak to działa, jeśli nie, to proszę mnie oświecić.

Druga sprawa. Jak już jesteśmy przy temacie HShielda, to chciałbym się zapytać czy istnieje aktualnie jakiś sposób, żeby zablokować wysyłanie logów przez to chędożone dziadostwo. 

Nie wiem czy to mi pomoże i czy ma to jakiś związek ale w Firewallu, do reguł wychodzących dodałem HsLogMgr.exe i go zablokowałem.
Czy to zablokuje wysyłanie logów przez HS?

Z góry dziękuję za wszelaką pomoc, pozdrawiam!

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Na ten moment nie ma możliwości blokowania HS'a(nikt jej nie opublikował).

To nie do końca tak działa - HS wysyła logi jak używasz cheatów a nie jak grasz/nie grasz etc. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...