Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania odnośnie p4story

kd44

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzę że na p4story jest bardzo dużo ludzi, więc chciałbym tam zagrać.

Czy exp polega na lurowaniu mobków i ubiania ich, czy na questach? Czy są jakieś questy warte zrobienia?

Jak zdobędę tynktury, zwoje itp z wyjątkiem is i kupowania od graczy? Jest jakiś gm shop co je sprzedaje, czy gdzieś dropią?

Czy bronie i zbroje pvp robi się standardowo, czy gdzieś kupuje lub może gdzieś dropią? Nie grałem w 4story ze 2 lata, więc nie wiem jak wyglądają nowe i najlepsze bronie pvp.

Biżuterie również robi się standardowo, czy gdzieś dropi?

Jakie są max. bony w broniach i skąd wezmę runy?

Będę wdzięczny za każdą odpowiedź :)

Opublikowano

Exp - Do 80lvl expisz sobie na td itp, potem pieki az do 120lvl.

Tynki - Codziennie mozesz glosowac za darmo na KK, potem mozna kupic je w IS. Takze w krypcie jest ork gdzie daje perly - z nich leca tez tynki.

Bronie oraz eq pvp robi sie nieco latwiej ( mnie materialow trzeba ).

Bizu w wypo masz 5/5 100/100 ( lub 200/200 ) i potem sie robi.

Bony nie wiem dokladnie.

Opublikowano

Widzę że na p4story jest bardzo dużo ludzi, więc chciałbym tam zagrać.     - I bardzo dobrze, serdecznie zapraszam na Valo(sune4s)

Czy exp polega na lurowaniu mobków i ubiania ich, czy na questach? Czy są jakieś questy warte zrobienia?- td do 80 moze 90 lvla potem pieczatki

Jak zdobędę tynktury, zwoje itp z wyjątkiem is i kupowania od graczy? Jest jakiś gm shop co je sprzedaje, czy gdzieś dropią?  Item shiop, handel, lezki,  votowanie, crypta, eventy.

Czy bronie i zbroje pvp robi się standardowo, czy gdzieś kupuje lub może gdzieś dropią? Nie grałem w 4story ze 2 lata, więc nie wiem jak wyglądają nowe i najlepsze bronie pvp.  Eq pvp robisz w keter markut i w Broa u odpowiednich npc (taka skrzynka nad glowa jakby , szescian)  Masz tam podane wszystkie skladniki, poza kupnem wyplusowanych itemow od graczy , jedyny sposob na ich zdobycie to wyprodukowanie ich u npc lub wydropienie Eq, ktorego nei da sie wyrobic z zlotej sztabki (quest z dziadkiem o kulasce w broa)

Biżuterie również robi się standardowo, czy gdzieś dropi?  Bizu moze poleciec ciekawe na pieczatkach, ale standard to przepalanie magistrem, apotem alchem 

Jakie są max. bony w broniach i skąd wezmę runy?  rozga standard bon :  18 konc, 11 speed, 30 kryt, 80-85 ilosc  . Kusza standard bon ilosc 45-54 , kryt 14-15 , speed do 13 , biram podobnie. Kazda wartosc powyzej tych wielkosci, daje Ci mozliwosc zarobienia od dziesiatek do setek, czy tysiecy golda (jak za speeda magicznego 15) .   Bony leca z runek, albo drop, albo przepalanie broni jak bizu. 

Arkany mozesz zdobyc za wbicie 20 lvla, lub wydropic z perel z orokow lub  kupic w item shopie.

Bonusik odemnie:

Ceny :
bron npvp 22= kolo 30g z bonem czysta kolo 15-20

bon npvp 24  zaleznie od bona i gemow 80-150g

eq stare (38 vl)  +22 20-40g szt.

+24   80-130g 

Opublikowano

Co do p4story to grałem i nie narzekałem, aż do wprowadzenia nowego patcha. Według mnie ten patch zepsuł ten serwer dlatego dałem konto w prezencie znajomemu ( nie martwcie się, żaden polak nie dostał mojego wypasionego konta, dałem je niemcowi :D). Dobrze było, ale się zmyło. Najlepsze było to, że miałem najlepszy rating zwycięstw na całym serwie, stoczone 25k walk z czego ponad 96% zwycięstwa :D

Opublikowano

Każdy ma swoje zdanie, mi się wprowadzenie wyższego lvl-a i lepszego biżu nie spodobało, ale i tak wiadomo, że zaraz wprowadzą itemy lvl44 i stare itemy nie będą nic warte. 

Opublikowano

Bonusik odemnie:

Ceny :

+24   80-130g 

CENY AŻ TAK SPADŁY?! :O

Tomeczko, grasz tam może jeszcze?

"Wracaj z tarczą, a nie na tarczy. "

"Nigdy nie kłóć się z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a potem wykończy doświadczeniem."

Opublikowano

Tak ceny spadly masakrycznie. Piotr twoj sposob na zarobek jest malo oplacalny, tak da się zarobić, ale kokosów na tym nie zbijesz :) Item upku sa od 500-700s szt . 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na szybki zarobek kasy proponuje expic postacie na 40 lvl na nowych kontach z kazdej takiej postaci masz okolo 10-15g a taka postac wyexpisz w ciagu godzinki :)

" Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko te z których za szybko rezygnujemy "

Opublikowano

Na szybki zarobek kasy proponuje expic postacie na 40 lvl na nowych kontach z kazdej takiej postaci masz okolo 10-15g a taka postac wyexpisz w ciagu godzinki :)

Jakim cudem niby jest tak? Dobije 40 i co za to mam? NA pw moglbys mi objasnic?

@guzaczek14

Nie banuja, ja mam z 5 kont na tym samym ip i na zadnym niema bana.

Opublikowano

Co do waszych obaw o bana za multi konta :D

Nie ma takiej mozliwosci ze dostaniecie bana ja tam zrobilem przez cala moja kariere ponad 200 kont ktore byly expione do 40 lvla

I naprawde znam wielu ludzi ktorzy to robia .

Proponuje expic od godziny 20:00 jak sie nie myle bo wtedy exp jest zwiekszony i naprawde bardzo przyjemnie sie expi :)

Opublikowano

Ultimate, tak rozpowidaj bardziej, jak zarabiać. Teraz zamiast 22 g na godz mam ledwie 15. Bardziej jeszcze ceny zaniżcie, pozdro cześć.

Opublikowano

Bonusik odemnie:

Ceny :

+24   80-130g 

CENY AŻ TAK SPADŁY?! :O

Tomeczko, grasz tam może jeszcze?

Drogo. Ja miałem okazję kupić kusze na 34 lvl dragon za 1g +22 lava :D

Ultimate, tak rozpowidaj bardziej, jak zarabiać. Teraz zamiast 22 g na godz mam ledwie 15. Bardziej jeszcze ceny zaniżcie, pozdro cześć.

Tobie też ktoś musiał powiedzieć ten sposób, więc pomagaj innym, a nie zachowujesz się jak typowy mirek z polski. 

exKidMod 4Story | Redaktor 4Story

Lord Phoenix | The Phoenix | Falem

Opublikowano

Senchi Tomeczkoo caly czas tak gra a co do cen to naprawde w ciagu 2-3 miesiecy ceny spadly o ponad 60 za eq i bronie ;)stare eq 

Wydaje mi sie ze tak sie stalo bo wprowadzili nowy patch z 120 poziomem .

Napewno gracze chca sprzedac stare itemki jeszcze w dobrych cenach bo po wprowadzeniu nowego eq stare bedzie nic nie warte :c

A 120 poziom to dopiero poczatek , mysle ze posiadacze p4story zrobili to specjalnie zeby przygotowac graczy na nastepne zmiany czyli 140 lvl i nowe eq .

Czy warto kupywac stare eq ? Mysle ze nie bo przy 140 poziomie stare eq bedzie papierowe .

Najlepszym sposobem jest zbieranie goldow do wprowadzenia nowego eq i wtedy zainwestowac w nowiutki secik i go ulepszac :)

Opublikowano

jeśli tutaj są pytania odnośnie p4story to je zadam.

Otóż chciałem się zarejestrować i tam jest pasek "buddy code" i nie wiem co tam wpisać :O

Pomóżcie :D  

Opublikowano

Nie musisz tam nic wpisywać, to jest kod od konta znajomego jeślibyś chciał by on dostał jakąś nagrodę za to, że zaprosił nowego gracza na serwer.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Gdzie najlepiej expić na 101 lvl?

Pieków sam nie dam rady robić :(

TD100, a jak nie masz eq to rob postacie do 20lvl

"Wracaj z tarczą, a nie na tarczy. "

"Nigdy nie kłóć się z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a potem wykończy doświadczeniem."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...