Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile powinem miec fps w Lol'u

Dizzy12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Procesor za slaby...

Sprobuj grac na slabych teksturach SR. ( Custom )

slaby procesor przyczyni sie do spadku fps w teamfight, 

jednak mozna to zmienic wyłączając dźwiek (suwak Master Sound czy coś takiego, ten na samej górze, daj na 0) 

Opublikowano

lol, zmień system na 64 bitowy albo wyjmij jedną kość ramu, albo tyle żebys ramu miał w kompie 3gb, to wtedy w pełni zostanie wykorzystana grafika która ma 1 gb ramu. 

Co ty pierdolisz chłopcze. Co ma VRAM na grafice do 4GB pamięci RAM, która jest obsługiwana przez system 32 bitowy? Ma słaby procek i grafę to ma spadki fpsów - proste.

Jeżeli te wszystkie rady wymienione w temacie ci nie pomogly to albo grasz na słabych fpsach, albo kupujesz nowego kompa/nowe podzespoły.

PŁYTA GŁOWNA: ASRock Z97X Killer  |  PROCESOR: i5 4690k @4.5 GHz + Macho Black White  |  KARTA GRAFICZNA: MSI GTX 770 2GB   |  RAM: G.Skill TridentX 16GB 2400MHz CL10  |  ZASILACZ: Chieftec CTG-600-80P 600 W  |  SSD: Crucial MX100 256GB  |  OBUDOWA: Zalman Z3 Plus  |  MONITOR: Eizo FS2434  | MYSZKA: Razer Deathadder Chroma   |  PODKŁADKA: Zowie G-TF Speed   |  KLAWIATURA: Microsoft Sidewinder X6  |  SŁUCHAWKI: Takstar HD2000

Opublikowano

Co ty pierdolisz chłopcze. Co ma VRAM na grafice do 4GB pamięci RAM, która jest obsługiwana przez system 32 bitowy? Ma słaby procek i grafę to ma spadki fpsów - proste.

Jeżeli te wszystkie rady wymienione w temacie ci nie pomogly to albo grasz na słabych fpsach, albo kupujesz nowego kompa/nowe podzespoły.

system 32 bitowy obsługuje4gb ramu, mając 4gb ramu i grafikę wykorzystywana jest tylko część grafiki (np. 0,25gb) a wtedy ramu masz 3,75. niepotrzebne tyle do lola do napewno, a grafika niewykorzystana w całości możliwe że przyczynia się do spadku fps

vram wlicza się do tego, wiem z autopsji 

Opublikowano

Przestań płakać, że masz 20fps low. Powtarzasz się, my tak samo. Sprzęt nie jest najlepszy i nie ma co się dziwić. Jak masz go zamulonego, to formatuj, jak masz czysty bez wirków itd. to masz taki sprzęt i pogódź się z 20fps na low, o którym powiedziałeś z 6 razy. Jak się nie możesz z tym pogodzić, to zapraszam do działu komputerów, po nowy komputer.

Ile to trzeba powtarzać?

343731479829004887779.png

Opublikowano

system 32 bitowy obsługuje4gb ramu, mając 4gb ramu i grafikę wykorzystywana jest tylko część grafiki (np. 0,25gb) a wtedy ramu masz 3,75. niepotrzebne tyle do lola do napewno, a grafika niewykorzystana w całości możliwe że przyczynia się do spadku fps

vram wlicza się do tego, wiem z autopsji 

RAM i VRAM to nie to samo. System 32 bitowy obsługuje 4 GB pamięci RAM, a pamięć grafiki (VRAM) się do tego nie wlicza.

PŁYTA GŁOWNA: ASRock Z97X Killer  |  PROCESOR: i5 4690k @4.5 GHz + Macho Black White  |  KARTA GRAFICZNA: MSI GTX 770 2GB   |  RAM: G.Skill TridentX 16GB 2400MHz CL10  |  ZASILACZ: Chieftec CTG-600-80P 600 W  |  SSD: Crucial MX100 256GB  |  OBUDOWA: Zalman Z3 Plus  |  MONITOR: Eizo FS2434  | MYSZKA: Razer Deathadder Chroma   |  PODKŁADKA: Zowie G-TF Speed   |  KLAWIATURA: Microsoft Sidewinder X6  |  SŁUCHAWKI: Takstar HD2000

Opublikowano

a napisze mim ktos dlaczego mam 20fps na low moze wie ktos jak zwiększyc pi jak tego razer game booster i CCleaner nic nie pomaga

Chcesz mieć więcej fps ? Kup karte graficzną na twój sprzęt polecam gt 630

thczcu9udp7h5l0zg.jpg

Opublikowano

RAM i VRAM to nie to samo. System 32 bitowy obsługuje 4 GB pamięci RAM, a pamięć grafiki (VRAM) się do tego nie wlicza.

przeciez mowie ze z autopsji wiem czyli przydazyło mi się to, włożone 4gb ramu a Komputer -> własciwości  - 3,75 GB ramu, nawet nie patrzylem jak mi bedzie lol dzialac bo jak kupilem ram od razu przerzuciłem się na 64

whatever róbta co chceta 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...