Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile powinem miec fps w Lol'u

Dizzy12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie 

o to moj komp 

Procesor: Intel Pentium Dual 1.80Ghz  1.80Ghz 
Ram 4
typ systemu: 32bitowy
Karta Graficzna: Nvidia GeForce GT440
windows

graphic.png

Opublikowano

a dlaczego mam 20fps 

graphic.png

Opublikowano

Wydaje mi się, że na średnich ustawieniach graficznych będziesz miał z około 30-50. Podczas pojedynków druzynowych może spaść o połowę.

MedalSilv_wheenww.gif Oceniam na Silver I :)

Opublikowano

a napisze mim ktos dlaczego mam 20fps na low moze wie ktos jak zwiększyc pi jak tego razer game booster i CCleaner nic nie pomaga

graphic.png

Opublikowano

a napisze mim ktos dlaczego mam 20fps na low moze wie ktos jak zwiększyc pi jak tego razer game booster i CCleaner nic nie pomaga

Na sam początek spróbuj w grze wszystkie ustawienia graficzne dać na minimum.

3183514217139531243468.png
Opublikowano

a dlaczego mam 20fps 

Może dlatego ze twój komputer jest poniżej normy jaką powinien spełniać w grze.

Uważam że inwestycja w nowszy i bardziej wydajniejszy sprzęt będzie tutaj konieczna.

W sumie mógłbyś spróbować pokombinować z ustawieniami gry , komputera lecz to da 10-15 fps więcej.

wntz03.jpg

Zmień sobie te ustawienia Windows zabiera 40 % procka.

Opublikowano

Może dlatego ze twój komputer jest poniżej normy jaką powinien spełniać w grze.

Uważam że inwestycja w nowszy i bardziej wydajniejszy sprzęt będzie tutaj konieczna.

W sumie mógłbyś spróbować pokombinować z ustawieniami gry , komputera lecz to da 10-15 fps więcej.

4494814181164701299584.jpg

Zmień sobie te ustawienia Windows zabiera 40 % procka.

Mam tak zrobione i dale 20fps

graphic.png

Opublikowano

co to znaczy 

powinem

wwwwrzuć sobie mój config, i sprawdz czy coś się poprawiło

tez nie działa

graphic.png

Opublikowano

a mam 20fps na low 

graphic.png

Opublikowano

masz 4Ramu i siedzisz na 32 bit? pozdro

32 bitowy system obsługuje 4GB ramu.

Ustaw wszystko na low, wyłącz synchronizację pionową, antyaliasing. Jak to nie pomoże to chyba pozostaje grać na takich fpsach.

PŁYTA GŁOWNA: ASRock Z97X Killer  |  PROCESOR: i5 4690k @4.5 GHz + Macho Black White  |  KARTA GRAFICZNA: MSI GTX 770 2GB   |  RAM: G.Skill TridentX 16GB 2400MHz CL10  |  ZASILACZ: Chieftec CTG-600-80P 600 W  |  SSD: Crucial MX100 256GB  |  OBUDOWA: Zalman Z3 Plus  |  MONITOR: Eizo FS2434  | MYSZKA: Razer Deathadder Chroma   |  PODKŁADKA: Zowie G-TF Speed   |  KLAWIATURA: Microsoft Sidewinder X6  |  SŁUCHAWKI: Takstar HD2000

Opublikowano

32 bitowy system obsługuje 4GB ramu.

Ustaw wszystko na low, wyłącz synchronizację pionową, antyaliasing. Jak to nie pomoże to chyba pozostaje grać na takich fpsach.

mam wszystko na low i synchronizację pionową

graphic.png

Opublikowano

mam wszystko na low i synchronizację pionową

win3.jpg

• Pozamykaj okna i teraz start → panel sterowania → w wyszukiwarce wpisz usługi → kliknij na wyświetl usługi lokalne
  • znajdź kompozycje

win4-1024x528.jpg

• kliknij na nie ppm → właściwości → typ uruchamiania zmień na wyłączony → zastosuj.

PS. Wyłączenie usług, z których nie korzystacie (jak faks, czy w moim wypadku drukarki) również zwiększy wydajność komputera..

win5.jpg

Gratulację! 2/3 fajerwerków systemu Windows już nie wybuchnie, pora na ostatni.

• Gdzieś na pulpicie klikasz ppm → rozdzielczość ekranu → ustawienia zaawansowane

win6.jpg

• → karta → lista wszystkich trybów → (przepraszam za brzydki printscreen, ale chce umieścić dwa okna) → wybieramy naszą rozdzielczość, liczbę herców (im mniej, tym bardziej nas oczy będą boleć, ale gry będą działać minimalnie lepiej) oraz liczbę kolorów na 16 bitów.

win7.jpg

• System już nie wyleci w kosmos, w pozostałych

Źródło:

http://how2win.pl/jak-zwiekszyc-fpsy-w-lolu/
Opublikowano

8195714181454521299584.jpg

• Pozamykaj okna i teraz start → panel sterowania → w wyszukiwarce wpisz usługi → kliknij na wyświetl usługi lokalne
  • znajdź kompozycje

7173214181454521299584.jpg

• kliknij na nie ppm → właściwości → typ uruchamiania zmień na wyłączony → zastosuj.

PS. Wyłączenie usług, z których nie korzystacie (jak faks, czy w moim wypadku drukarki) również zwiększy wydajność komputera..

5650114181454521299584.jpg

Gratulację! 2/3 fajerwerków systemu Windows już nie wybuchnie, pora na ostatni.

• Gdzieś na pulpicie klikasz ppm → rozdzielczość ekranu → ustawienia zaawansowane

3716314181454521299584.jpg

• → karta → lista wszystkich trybów → (przepraszam za brzydki printscreen, ale chce umieścić dwa okna) → wybieramy naszą rozdzielczość, liczbę herców (im mniej, tym bardziej nas oczy będą boleć, ale gry będą działać minimalnie lepiej) oraz liczbę kolorów na 16 bitów.

3835714181454521299584.jpg

• System już nie wyleci w kosmos, w pozostałych

Źródło:

http://how2win.pl/jak-zwiekszyc-fpsy-w-lolu/

a czy musi byc 1600na900 higd color(16bitów) 60HZ

graphic.png

Opublikowano

lol, zmień system na 64 bitowy albo wyjmij jedną kość ramu, albo tyle żebys ramu miał w kompie 3gb, to wtedy w pełni zostanie wykorzystana grafika która ma 1 gb ramu. 

Opublikowano

Procesor za slaby...

Sprobuj grac na slabych teksturach SR. ( Custom )

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...