Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

nic

.imaguś.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem co jest z tą bazą, a mam Clienta Xantisa i Neudii, rozpakowałem rooty w Neudii i tam w serverimfo.py jest pusto nie ma nic, a w Xantisie zmieniam serverimfo.py na moje z hamachi z koncówka .100 i jak wpisuje byle jakike passy przy wylaczonej maszynie, mam nieprawidłowa nazwa uzytkownika lub haslo co oznacza ze server działa, ale chyba nie umnie :P była by mozliwosc pomocy z waszej strony na jakims ts3 czy cuś? 

A porty masz dobre? Za pewne porty w serverimfo.py są inne niż w plikach sprawdź to. :)

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ok zrobiłem porty w servimfo.py, server niby odpalony ale connection refused wywala i nie wiem jak to naprawić, ogólnie mam dwa problemy tabelki w mysql i własnie ten connection . Asfen a o co chodzi ze w plikach są inne? :)

Z góry bardzo dziękuje, że próbujecie mi pomóc, DZIEKI WIELKIE! :)

Opublikowano

Ok zrobiłem porty w servimfo.py, server niby odpalony ale connection refused wywala i nie wiem jak to naprawić, ogólnie mam dwa problemy tabelki w mysql i własnie ten connection . Asfen a o co chodzi ze w plikach są inne? :)

Z góry bardzo dziękuje, że próbujecie mi pomóc, DZIEKI WIELKIE! :)

/usr/home/deila.pl wchodzisz w np. ch1 otwierasz config i masz: channel1CHANNEL: 1PORT: 13001 port ch1, otwórz serveri. i sprawdź czy się zgadza.

tabelke w mysql naprawiasz ppm>maintain>repair tables>quick

btw. wpisz komende ps i daj ss co jest

@LuckyDiceLDC to zrób lepsze i udostępnij, matko..

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

@Hawai.

Zrób tak: Da przykładu cd /var/db/mysql/player

Wpisz komendę myisamchk -r -f -v *MYI

Potem zrób tak z cd /var/db/mysql/account, cd /var/db/mysql/common, cd /var/db/mysql/hotbackup.

Po wpisaniu takiej jednej komendy, dajesz to:  myisamchk -r -f -v *MYI Naprawia tabelki w bazie.

Wtedy zresetuj serwer i sprawdź. :)

Opublikowano

Wycinek z PS po wpisaniu /etc/rc.d/netif restart bez odpalenia: 

http://scr.hu/0gu4/y0eha

Wycinek z PS po odpaleniu:

http://scr.hu/0gu4/rqj4x

musialem szybkjo robic bo nic nie da sie wpisac bo te connection refused wyskakiwały

Naprawiam te tabelki al;e cały czas sie psuja taka jakby, mam account z terenzo zmieniłem nazwe na deila_acount i nic może jakies inne account mi polecisz? Albo masz jakies dobre? :0

@1361622928-U485574.pngasfen zaraz sprawdzę Twój sposób :)

Opublikowano

Dziwnym sposobem usunąłem tabelkę Account od terenza w filezilli i probl;em z connectio refused zanikł. 

Client Neudia rooty edytowane, z koncówka 100 a jest błąd łączenias, portmap hamachi maszyna włączona.

Opublikowano

nie jestem pewny ale chyba nie wrzuciłem tabelki player w mysql, niech ktoś sprawdzi, być może przez to wam nie odpala ;_;

Opublikowano

Nie odpali wam to bo baza Player jest scrashowana. Są to pliki z czasu jak cala baza padla(co było powodem upadku) nie długo wrzucę działającą i nową wersje tych plików.

Pozdrawiam

Opublikowano

up* czekamy z nie cierpliwością 

omgomg:D, skopiuj sobie item_proto, mob_proto, refine_proto czy whateva, i wgraj sobie baze z innych plikow (alios, terenzo czy jakie tam chcesz) tylko o userze pamietaj

Opublikowano

Haha za wstawienie maszyny coś chcesz ?  o.O 5min roboty i gotowa maszyna.

może i tak ale ci co zaczynają zabawę z srvereami to mogą nie obczaić co gdzie i jak , wiec jak już ktoś wstawia jakie kolwiek pliki , moim skromnym zdaniem  powinny być one dostępne w dwóch egzemplarzach , mianowicie jedna paczka z samym xxx.tgz druga z gotowa maszyną , żeby były mniej więcej wyrównane szanse :)  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3 Ps:  ale to tylko moje zdanie 

Opublikowano

może i tak ale ci co zaczynają zabawę z srvereami to mogą nie obczaić co gdzie i jak , wiec jak już ktoś wstawia jakie kolwiek pliki , moim skromnym zdaniem  powinny być one dostępne w dwóch egzemplarzach , mianowicie jedna paczka z samym xxx.tgz druga z gotowa maszyną , żeby były mniej więcej wyrównane szanse :)  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3 Ps:  ale to tylko moje zdanie 

Jak chcesz to wstaw. Zapewne kilka lików dostaniesz za to.

IDcncno.png

Opublikowano

ale te człowieki są nie myślące , pobieracie pliki derina wypakowujecie na serwerze pliki derina , podmieniacie tylko questy i mapy , wrzucacie mysql xantisa z normalnymi nazwami i chula.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wystarczy dograć:

1. Folder account.
  2. Tabelki player.

Tada! Jeszcze tylko chmody i mamy serwer, gratulacje. Nie wiem z czym wy macie problem.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...