Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AntyBot - Zaawansowany plugin do zwalczania botów ! v.1.0

GetFun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@KoMaR1911..

Powalil mi sie tekst , ale znaki pokazywalby napis :>

__   ____   _____  _____          _     ___     ____        __

\    ___) \  \  /  /    /  \    |        | |    \  \   |    \    ___) 

|  (__    \  \/  /    /    \   |  |\/|  | |     )  |  |     |  (__   
      |   __)    >    <    /  ()  \  |  |  |  | |  __/   |  |     |   __)  
      |  (___   /  /\  \  |   __   | |  |  |  | | |      |  |__   |  (___  
     /       )_/  /__\  \_|  (__)  |_|  |__|  |_| |_____/      )_/       )_

Milego pobierania haha :>
  • Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

plugin taki sobie. jako weryfikacje moglbys zrobic hologramy - trudne do obejscia ;-)

Opublikowano

Wycinanie znaków typu }|{:":;?. itd itd...

Wystarczy plugin, ktory powoduje ze przy pierwszym polaczeniu danego nicku nalezy zalogowac sie ponownie i botow nie ma.
Opublikowano

ja polecam taki inny system, niestety nie jest to system który można wgrać na server bo zaczynają się ataki botów, tylko musi być od początku servera.

Zbiera się czas online gracza + można zbierać też jaieś inne dane, np ilość wykopanych bloków czy jakaś inna akcja którą boty raczej niezbyt lubią robić.

I najważniejsze: robić to na poziomie packetów, można użyć TinyProtocol (1 klasa do wklejenia do kodu) i wtedy graczy co mają np przynajmniej 10 min gry na serverze oraz np 200 wykopanych bloków -> wpuszczasz i nawet nie patrzysz kto to (oczywiście dane do konfgiuracji)

Reszte ograniczasz do np 5 wejść na sekundę.

Do tego możesz robić ciekawsze ograniczenia, np ostrzejsze dla tych całkowicie nowych graczy, lub tych bez żadnych wykopanych bloków. (bo to dziwny gracz, co na serverze sur nie wykopał żadnego bloku)

Dzięki temu że jest to robione jeszcze w fazie połączenia, to boty są mniej szkodliwe, bo żaden plugin jeszcze tych graczy nie widzi, bo co z tego że kickasz graczy w LoginEvent, jak autor ma gildie z neta po 20$ co w LoginEvent ładują 40 GB danych dla każdego gracza :D

Wszystko da się ominąć, ale... To już sprawi że większość ataków będzie wymagała sporo pracy, a jednocześnie nie wpłynie na jakość gry graczy.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

@GotoFinal

bo co z tego że kickasz graczy w LoginEvent, jak autor ma gildie z neta po 20$ co w LoginEvent ładują 40 GB danych dla każdego gracza  :D

No tak, tylko ze specjalnie dalem najwiekszy priorytet dla mojego pluginu podczas LoginEvent, aby tego uniknąć.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@GotoFinal

No tak, tylko ze specjalnie dalem najwiekszy priorytet dla mojego pluginu podczas LoginEvent, aby tego uniknąć.

@GetFun

Ale Ty wiesz ze w javie liczymy od najmniejszego :D?

To raczej nie wina samej javy, tylko tego jak ten "priorytet" został w bukkicie obmyślony.  

Bo fakt, można to odczytać na 2 sposoby:

1. Tym większy priorytet tym szybciej wykona się nasza akcja. Tak to działa w wielu miejscach.

Ale poprawny jest 2...

2. Tym większy priorytet tym dostajemy "dokładniejsze" informacje. Czyli te przetworzone juz przez inne pluginy, dlatego np Monitor jest umownie zarezerwowany do tworzenia logów itd (read-only)

Więc to LOWEST wykona się pierwszy, a MONITOR ostatni

I to i tak nie daje gwarancji że będzie ok, bo już uj wie, czy te magiczne gildie też nie używają z jakiegoś idiotycznego powodu LOWEST i ich event wykona się czasem pierwszy.

Opublikowano

@GetFun

Ale Ty wiesz ze w javie liczymy od najmniejszego :D?

@OtekPlay

WOW nie wiedzialem !!! Odkryles ameryke.

Co ma to wspolnego z priorytetem eventow w bukicie? NIC

Zmienilem juz priorytet.

@GotoFinal

Sluchaj to ze oni maja poustawiane w tych pluginach najwiekszy priorytet na jakies gildie, to tylko blad tej osoby ktora to pisała.Wedlug mnie eventy zwiazane bezposrednio z ochroną  serwera powinny miec zawsze najwiekszy priorytet.

@1361622928-U485574.pngXayanix.

A po co komplikowac sobie zycie, moze ktos chce to szybciej rozwiazac? Poza tym ten plugin moze tez sie przydac na serwer lobby,jesli nie chcesz zeby jakis idiota go zapychał.

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@GetFun i to da się obejść ;> moje boty już to posiadają - z serwera skkf bo tam też trzeba było wbijać.

c# <3

Może i zjada troche wiecej ram, procka ale da się pobrac kod z mapy ;> w 80% przypadkach się udaje ;> 16 gb ram starczy, i7 3770k

Nawet jakbyś weryfikacje email zrobił to bym to zbypassował ;>

plugin jest nie przydatny dla tego że da się go obejść...

Widać, że w dziedzinie programowanie jesteś zaawansowany..

Czyli tak, mój wujek posiada jedną z większych firm programistycznych w Polsce (Jest na skalę Europejską)

Jest zatrudnionych tam ponad 10 developerów, którzy znają się w każdej dziedzinie programistycznej (chodzi mi tu o języki pisania)

że to mój wujek, mam kontakty z developerami, i zapytałem się paru z nich o to co ty pierdolisz..

Czyli tak, jeżeli jest Captcha w jaki sposób miał by ten bot go od czytać? musiał by posiadać tak zwany mózg (biliony komórek, glukoza i tym podobne rzeczy)

Gdyby dało się, różnorodni programiści nie dawali do swych stron kodu Captcha. Jest jeden sposób który ma Google...

Czyli tak, pseudo-programisto.. Odpowiedź mi na jedno pytanie.. Jak jest tekst na zdjęciu "Witaj nowy graczu, aby uzyskać dostęp do chatu napisz kod capcha: zaj3biściprogramiŚci" - w jaki sposób bot by wiedział że kod captcha znajduję się na końcu, a gdy by było tak, że dla każdego gracza jest inny tekst?

#Jeżeli owy administrator dał mi warna, proszę przeczytaj:

Forum dyskusyjne – przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej. Na Forum nie istnieje off-topic, połowa administracja mpcforum nie wie co to "off-topic"...

Opublikowano

@MCBloomy

To akurat da się obejść, jeśli kod jest na czacie napisany bezpośrednio (np. "Przepisz to: 12345") ale z czymś takim:

------------------------------------

XXX-XXX-XXX-XXX-XXX-XXX

X--X-X--X-X--X-X--X-X--X-X--X

XXX-XXX-XXX-XXX-XXX-XXX

Boty nie mają szans.

Na pewno nie stworzone przez niewyżytego gimbusa. xD

Opublikowano

@MCBloomy

To akurat da się obejść, jeśli kod jest na czacie napisany bezpośrednio (np. "Przepisz to: 12345") ale z czymś takim:

XXX-XXX-XXX-XXX-XXX-XXX

XXX-XXX-XXX-XXX-XXX-XXX

Boty nie mają szans.

Gracze też nie mają szans, mapki z obrazkiem lub to co pisałem wyżej jedynie ma jakiś sens.

W zależności od teksurpacka, języka czy opcji MC, każda literka może mieć inną wielkość :D

Powodzenia w odczytaniu potem tego.

Opublikowano

Gracze też nie mają szans, mapki z obrazkiem lub to co pisałem wyżej jedynie ma jakiś sens.

W zależności od teksurpacka, języka czy opcji MC, każda literka może mieć inną wielkość :D

Powodzenia w odczytaniu potem tego.

Można wykorzystać bloki z UTF-8, maja stala wielkosc i sa jednolite.
Opublikowano

@MCBloomy

XXX-XXX-XXX-XXX-XXX-XXX

XXX-XXX-XXX-XXX-XXX-XXX

Boty nie mają szans.

Czyli tak, jak dla mnie boty musiały by mieć jakiś sztuczny-instynkt, czyli wiedzieć gdzie kończy się zdanie, i tym podobne..

Komar powiedział że jego boty są tak zaawansowane że mogą odczytać daną treść i ją przepisać ze zdjęcia (mapki), czyli nasz zaawansowany programista jest lepszy od tysięcznej ekipy Google.. 

Śmieszą mnie ludzie, którzy prawie nic nie umiają, a uważają się za super-developerów..

Forum dyskusyjne – przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej. Na Forum nie istnieje off-topic, połowa administracja mpcforum nie wie co to "off-topic"...

Opublikowano

Czyli tak, jak dla mnie boty musiały by mieć jakiś sztuczny-instynkt, czyli wiedzieć gdzie kończy się zdanie, i tym podobne..

serio? uważasz że kompurer nie jest w stanie określić końca zdania? :D

No popatrz, a forum działa, edytory tekstu działają....

Odczytanie tekstu czy wyszukaie czegoś w nim, nie jest trudne.

z obrazkami już gorzej.

Opublikowano

serio? uważasz że kompurer nie jest w stanie określić końca zdania? :D

No popatrz, a forum działa, edytory tekstu działają....

Odczytanie tekstu czy wyszukaie czegoś w nim, nie jest trudne.

z obrazkami już gorzej.

z tym "końcem zdania" dałem przykład, ale komputer nie ma takiej inteligencji co człowiek, nie ma szans aby jakiś program odczytał Ci co jest na danym obrazku napisane...

Komputer raczej nie odgadnie np: "Kod Captcha: Saeq2es Wpisz go" Nie będzie wiedział, który to kod captcha...

@dot pluginu:

Dobry plugin, rozwijaj się dalej

Opublikowano

@MCBloomy

Komputer to nie czlowiek fakt , ale czlowiek pomaga naprowadzic komputer gdzie jest ten kod captcha :)

Opublikowano

@MCBloomy

Komputer to nie czlowiek fakt , ale czlowiek pomaga naprowadzic komputer gdzie jest ten kod captcha :)

Prawdę mówisz ale..

Gdy mówi mi taki "Komar" który siedzi w danym języku 2 miesiące, i uważa się za programiste z krwi i kości, to mi się śmiać chcę...

Ale gdy na przykład ktoś zrobi plugin, i przy każdym graczu jest inna wiadomość np: Gracz1 Wiadomośc: Captcha: 3213da a u Gracza2 Wiadmość: Hi Kod Captcha: 31212D 

to człowiek komputera nie naprowadzi, bo sam nie wie jaka będzie wiadomość.

Opublikowano

Prawdę mówisz ale..

Gdy mówi mi taki "Komar" który siedzi w danym języku 2 miesiące, i uważa się za programiste z krwi i kości, to mi się śmiać chcę...

Ale gdy na przykład ktoś zrobi plugin, i przy każdym graczu jest inna wiadomość np: Gracz1 Wiadomośc: Captcha: 3213da a u Gracza2 Wiadmość: Hi Kod Captcha: 31212D 

to człowiek komputera nie naprowadzi, bo sam nie wie jaka będzie wiadomość.

wie, wejdzie, i zobaczy, i nauczy program rozpoznawać, gdzie ma szukać kodu:

Captcha: 3213da 

Hi Kod Captcha: 31212D 

i wystarczy prosty kodzik + konfiguracja jego. 

Więc tekstowe kody są łatwe do ominięcia.

Opublikowano

@GotoFinal

Jesli bedzie trzeba napisze weryfikacje poprzez te mapki (z kodem google captcha lub innym).

Jesli macie propozycje co do pluginu to prosze pisac.

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@MCBloomy przeczytaj sobie moje hobby to dowiesz jak zaawansowanymi rzeczami się zajmuje. (Crypter, Crypting Service na innym forum. wiesz co to w ogole jest? bo mi się wydaje że nie to wytłumacze [bez czepiania się szczegółów] łopatologicznie : powiedzmy że twój keylogger wykrywa każdy anty wirus więc od tego jest crypter aby zrobić plik "FUD" fud - Nie wykrywalny przez anty wirusy.)

Łamaniem Hashów.

Reverse Engineering

Metasploit - Kto wie co to jest na tym forum to oznacza że jest mądrzejszy od 99% tych debili z tego forum.

Jak bot rozpozna captcha? jeżeli wykryje ciąg znaków z chatu typu "przepisz Captcha: Captcha123"  to przepisze Captcha123

znam aktualnie 2 języki : Java (srednio) C# (Zaawansowany)

@GetFun to jak zablokujesz boty to co za problem DDoSować? przed tym się nie uchronisz a jeżeli mi odpiszesz że maszyny z ovh z firewallem to odpowiem Ci z góry instnieje bypass "fajerłolów" ovh.

@1361622928-U485574.pngXayanix. Moje boty posiadaja na tego reconnecta bypass już ;> dokładnie od wprowadzenia tego na serwer skyen.pl

kwwLI6C.png

Opublikowano

@"MCBloomy" przeczytaj sobie moje hobby to dowiesz jak zaawansowanymi rzeczami się zajmuje. (Crypter, Crypting Service na innym forum. wiesz co to w ogole jest? bo mi się wydaje że nie to wytłumacze [bez czepiania się szczegółów] łopatologicznie : powiedzmy że twój keylogger wykrywa każdy anty wirus więc od tego jest crypter aby zrobić plik "FUD" fud - Nie wykrywalny przez anty wirusy.)

Łamaniem Hashów.

Reverse Engineering

Metasploit - Kto wie co to jest na tym forum to oznacza że jest mądrzejszy od 99% tych debili z tego forum.

Jak bot rozpozna captcha? jeżeli wykryje ciąg znaków z chatu typu "przepisz Captcha: Captcha123" to przepisze Captcha123

znam aktualnie 2 języki : Java (srednio) C# (Zaawansowany)

@"GetFun" to jak zablokujesz boty to co za problem DDoSować? przed tym się nie uchronisz a jeżeli mi odpiszesz że maszyny z ovh z firewallem to odpowiem Ci z góry instnieje bypass "fajerłolów" ovh.

@"Xayanix." Moje boty posiadaja na tego reconnecta bypass już ;> dokładnie od wprowadzenia tego na serwer skyen.pl

DarkBot :)

Bypassa na captche nie zrobisz.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngXayanix. ale ja nie używam darkbotów ;o od kiedy darkboty są w C#? mi się wydaje żę to gówno jest w javie...

Bypass na captche jest już dawno zrobiony.

na dobry serwer wbija nawet do 800 Botów ;> przy tym proxy

Na mchc biłem rekord tak pare mies temu i gadałem z jednym z adminów

wbiło coś koło 1,400 botów zużycie ram : 9% (16gb ram) Procesor 24%  (I7 3770k)

+ Moje proxy działa w 99% ;> codziennie jest czyszczone, jest to moje prywatne proxy.

kwwLI6C.png

Opublikowano

@"Xayanix." ale ja nie używam darkbotów ;o od kiedy darkboty są w C#? mi się wydaje żę to gówno jest w javie...

Bypass na captche jest już dawno zrobiony.

na dobry serwer wbija nawet do 800 Botów ;> przy tym proxy

Na mchc biłem rekord tak pare mies temu i gadałem z jednym z adminów

wbiło coś koło 1,400 botów zużycie ram : 9% (16gb ram) Procesor 24% (I7 3770k)

+ Moje proxy działa w 99% ;> codziennie jest czyszczone, jest to moje prywatne proxy.

Zrobiłeś bypass na captche na mapie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...