Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Projekt na Serwer Skyblock

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na samym początku tego tematu zaznaczam iż masz do pisania coś co nic nie wnosi do tematu, pisać durne komentarze, wyśmiewać się i wywyższać to wciśnij CTRL+W

Nazwy serwera jeszcze nie ustaliłem zastanawiam się nad SliverGame ale jeżeli macie lepsze to pisać 

Hosting

Pierwsze nad czym się tutaj zastanawiam to Hosting który wybrać ? Aktualnie korzystam z fiberhost (LAVA) mam taki niewielki serwerek 10 slotów (z nielimitowanym ramem) ale to po prostu mi nie odpowiada...  liczba  slotów jak wiadomo nikomu nie odpowiada a przecież każdy woli grać na nieco większym serwerze :(. Posiadam nie wielką ilość pieniędzy na miesiąc bo daję radę wpłacić góra 25zł na miesiąc (sms). Więc jeżeli ktoś znajdzie się kto pomoże mi opłacać serwer to proszę pisać :) Na pewno tego "kogoś" nie pozostawię tak bez niczego za wielką pomoc :)

Serwer kupiony i nazwa ustalona

Typ serwera

Mam za sobą już kilka serwerów survival i frakcje, freebuild oraz skyblock. Najbardziej udawały mi się serwery skyblock z tego powodu zamierzam zrobić taki serwer. W planach mam zrobić inny serwer niż tylko nudny spawn, sam generator bruku oraz zarobki tylko z kopania bruku oraz oryginalne angielskie komendy pluginu... Ten serwer ma  zapewnić graczom jak najwyższy poziom rozgrywki oraz możliwości. Zamierzam zrobić serwer z wielką epicką mapą i tu przydałaby się osoba która pomoże w jej budowaniu/projektowaniu. Oprócz mapy chcę tutaj wprowadzić:

• Plugin skyblock z przerobionymi komendami i komunikatami w 100% PL a także bardzo ładny schemat wyspy taki idealny pod graczy żeby gra nie zaczynała się za łatwo ale także nie za trudno
  • Pluginy/skrypty na Stoniarkę a także na drop ciekawych itemów zarówno z niej jak i z generatora bruku
  • Dobrać odpowiednie pluginy i tu będzie potrzebna osoba która naprawdę na tym się zna bo 2 osoby widziały moje pluginy i jeden chciał coś innego usunąć i zastąpić czymś innym a druga jeszcze coś innego i tak się kłócili 
  • Dołączyć jakieś fajne minigry najlepiej bitwy na wyspach (pisać swoje propozycje jeżeli jakieś są), zastanawiam się także na paintballem ludzie z mojego "małego serwera" bardzo lubią w to grać, zastanawiam się czy nie wgrać skryptu na minigrę flappy bird jeżeli według ciebie to nie pasuje bo sprawia lagi lub inny powód to nie będę instalował
  • Wprowadzenie dnia i nocy takiej jak w relanym świecie tzn. u nas zaczyna się aktualnie ściemniać tak ok. 15:45 to na serwerze będzie tak samo
  • Spolszczenie komend essentials oraz tych z których będą korzystać gracze, ja robiłem to do tej pory w skrypcie, nie znam się na Eclipse jeżeli ktoś uważa że powinno się to autorsko przerobić przez jave to proszę o pomoc gdyż sam tego nie zrobie
  • Może jakieś questy przez NPC ? 
  • Coś w stylu chestcommands żeby było menu, wiele wykonywanych przez nie komend oraz takie specjalne miejsce w którym nowe osoby będą mogły się zapoznać z serwerem
  • Craftingi - Tutaj będzie można skonstruować jakiś item nie tylko z tego co jest ustalone przez minecraft ale także przez zupełnie różne itemy

Nie mam już więcej pomysłów jeżeli wy macie to podajcie wasze propozycje są dla mnie bardzo ważne

Mapa serwera

Kolejną ważną tutaj rzeczą jest mapa serwera. Mapy są większe i mniejsze ale wiadomo że gracze wolą te większe :D. Tym razem pasuje jakaś wielka mapa coś w tym stylu:

Ja zbyt ładnie nie potrafię budować :( Dlatego szukam osoby która pomoże zbudować/zaprojektować coś w tym stylu (Nie takie samo lub prawie takie samo !)

Prawie wybudowana

Strona WWW

Strona WW jest tutaj także potrzebna choćby po to aby móc szybko dokonać zakupu rangi lub czytać Newsy z naszego serwera. Poszukuje odpowiedniego hostingu pod stronę serwera. Już założyłem temat ale wszyscy podawali nieaktywne lub takie na którym już dawno zostały wyczerpane zapasy darmowych stron... Hosting może być darmowy ale nie musi... może być tam za 5 zł bo to musi być odpowiednie na stronę a nie mieć pełno ograniczeń. Propozycje piszcie ! 

Administracja

zz

Ile to będzie trwało ?

To nie powstanie w tydzień. W poszukiwaniu osób, odpowiednich pluginów/skryptów, dopasowaniu odpowiedniego do nich silnika itd. trochę czasu schodzi... Parę miesięcy na pewno ale nie jestem w stanie określić

Na koniec: Miałem napisać więcej informacji ale uważam że to bez sensu bo i tak na to nikt nie pójdzie bo na pewno znajdzie się coś co komuś nie spasuje albo opis tego wszystkiego jest nie taki jak ktoś sobie wyobraża... No ale dobrze będzie jak ktoś się znajdzie jak czegoś nie opisałem co chcecie wiedzieć to piszcie do mnie na Priv albo poproście to wpiszę to tutaj. Kontakt ze mną: nie posiadam żadnego skype... Cenie sobie prywatność więc pisz na priv mogę tam ci ewentualnie podać GG do kontaktu ze mną ;)

Opublikowano

Mogłeś napisać to w głównym dziale, poproś modów o przeniesienie. Tam o wiele więcej postów uzyskasz bo tutaj mało osób zagląda.

Przeczytałem że szukasz ludzi na serwer budowniczych/administratorów. Podam Ci 2 linki w których już możesz pisać podanie z właśnie taką prośbą

: Budowniczy http://www.mpcforum.pl/topic/718613-inne-poszukujezostane-administratorem-moderatorem-budowniczym-serwera/

: Programista http://www.mpcforum.pl/topic/790310-inne-szukasz-programisty-do-tworzenia-serwera-lub-oferujesz-takowa-pomoc-pisz-tutaj/

W tych tematach uzyskasz pomoc o wiele szybciej, niż jeżeli napiszesz temat w forum minecraft, to od razu zostanie zamknięty i ty niepotrzebnie dostaniesz warna.

Co do tematu to widzę że jesteś w to bardzo zaangażowany i zależy Ci na serwerze. Właśnie o taki wstęp chodzi, tutaj już sam pokazałeś że Ci zależy i nie olejesz serwera bo będziesz musiał na niego ciężko pracować.

Jeżeli chodzi o sam pomysł to jest on bardzo ciekawy i oryginalny. Nie grywałem za dużo na skyblockach bo nie interesuję się taką przygodą, wole serwery na modach. Ale tutaj to co innego, widać że administrator chce dowiedzieć się co inni sądzą o takim pomyśle. I to mi się bardzo podoba.

Pomysły są okej, z tym dniem bardzo fajne wymyślone, ale noc musi być częściej.

Z mapą serwera mam takie same zdanie jak ty, musi być duża i ładna. Właśnie to przyciąga graczy i to jest nam potrzebne aby serwer zyskał i wiele lepszą opinie.

Minigry na wyspach? Ciekawi mnie ta opcja i fajnie było by zobaczyć jak to działa w praktyce.

Podałem CI moją krótką opinie, mam nadzieje że jakoś ją wykorzystasz.

Pozdrawiam Degi. 

Kappa.

Opublikowano

@Degistive

Dzięki za twoją opinię, coś pozytywnego się na pewno przyda :) Staram się aby graczom było jak najwygodniej i żeby inni też dorzucali propozycje i nie mieli pretensji że coś im się nie podoba... Jeszcze raz dzięki :P

Opublikowano

Pomysł z*******y ;P
Ogólnie wszystko co zaproponowałeś przypadło mi do gustu oraz według mnie będzie to jeden z najlepszych serwerów SkyBlock... Oczywiście jeśli pomysł wypali :)

Opublikowano

Pomysł z*******y ;P

Ogólnie wszystko co zaproponowałeś przypadło mi do gustu oraz według mnie będzie to jeden z najlepszych serwerów SkyBlock... Oczywiście jeśli pomysł wypali :)

Dzięki za wsparcie, na pewno się przyda :)) już część rzeczy jest przygotowana jedną najgorszą w tym jest mapa bo ciężko znaleźć osobę która da radę wybudować coś epickiego a ja zbytnio nie potrafię budować... I jednak te pory dnia będą normalne bo wszyscy narzekają że będzie się głupio grało 

Opublikowano

Dzięki za wsparcie, na pewno się przyda :)) już część rzeczy jest przygotowana jedną najgorszą w tym jest mapa bo ciężko znaleźć osobę która da radę wybudować coś epickiego a ja zbytnio nie potrafię budować... I jednak te pory dnia będą normalne bo wszyscy narzekają że będzie się głupio grało 

Co do tych por dnia to zgadzam się z nimi ponieważ, trochę głupio by było :P

Opublikowano

Nie podoba mi sie ze wzgledu takiego moze ze nie kreci mnie skyblock ale sie wypowiem. Nie masz prawie zadnych umiejetnosci w kazdej dziedzinie szukasz kogos do pomocy, budowanie z tego co piszesz nie jest twoja dobrą stroną. Do napisania strony potrzebna jest znajomosc html lub php ewentualnie zrobienie strony w kreatorze stron wix lub manifo(czy cos takiego duzo tego jest). Sklep lepiej miec swoj z hostingu i dac przekierowanie na stronie serwera na ten sklep lub kupic napisany sklep przez kogos za zl np 20. Sklep hostingu=uziemiona kasa tylko oplacic serwer mozesz, sklep wlasny=kasa na konto musisz miec 18lat homepay profit itp itd. Do tego reklama znanego ytbera 5-10k widzow minimalnie, mclista reklama w launcherze zycza i nawet 100 slota mozesz otwierac. Do tego kupa nerwow z pluginami itp czy wszystko wypali. Budowniczy zrobi ci kwadrat i powie ze to budowla, technik wgra paczke i powie ze autorski plugin. Trzeba miec hajs aby w cos takiego sie pakowac

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Nie podoba mi sie ze wzgledu takiego moze ze nie kreci mnie skyblock ale sie wypowiem. Nie masz prawie zadnych umiejetnosci w kazdej dziedzinie szukasz kogos do pomocy, budowanie z tego co piszesz nie jest twoja dobrą stroną. Do napisania strony potrzebna jest znajomosc html lub php ewentualnie zrobienie strony w kreatorze stron wix lub manifo(czy cos takiego duzo tego jest). Sklep lepiej miec swoj z hostingu i dac przekierowanie na stronie serwera na ten sklep lub kupic napisany sklep przez kogos za zl np 20. Sklep hostingu=uziemiona kasa tylko oplacic serwer mozesz, sklep wlasny=kasa na konto musisz miec 18lat homepay profit itp itd. Do tego reklama znanego ytbera 5-10k widzow minimalnie, mclista reklama w launcherze zycza i nawet 100 slota mozesz otwierac. Do tego kupa nerwow z pluginami itp czy wszystko wypali. Budowniczy zrobi ci kwadrat i powie ze to budowla, technik wgra paczke i powie ze autorski plugin. Trzeba miec hajs aby w cos takiego sie pakowac

Ok nie podoba ci się rozumiem to nie każdemu musi się podobać. Stworzenie strony w kreatorze nie jest nie wiadomo jaką trudną rzeczą. Na reklamę przyjdzie i czas... Już idiotą nie jestem żeby nie potrafić odróżnić epickiej mapy od kwadratu zrobionego z worldedit a kasy się jeszcze uzbiera to jest tylko projekt/pomysł a nie już prawie gotowy serwer

Opublikowano

@MineNexos

Ja niestety na serwerze nie czuwam od ponad 2 tygodni bo cb znalesc nie moge i ip zostalo zmienione mozesz mi je podac ? Najlepiej na priva

Opublikowano

Ref

Więc tak... Hosting został już wybrany slotów będziemy mieć 80-200 jeszcze nie wiem... Maszyna zostanie kupiona dopiero początkiem stycznia osoby które grają obecnie na tym małym serwerze zostaną wcześniej o tym powiadomione. Serwer będzie jak mówiłem SkyBlock. Mapka będzie już niedługo gotowa, administracji przybywa więc tak tydzień góra 2 po wykupieniu maszyny będziemy mogli odpalać serwer dla wszystkich. Serwer będzie prawdopodobnie na wersji 1.7.9 ze względu na kilka pluginów a szczególnie na Citizens który będzie odpowiadał za npc oraz questy. To raczej tyle będzie z takich informacji na ten czas jak ktoś chce coś więcej zapraszam na PW.

Opublikowano

Co do ilości slotów 10 to troszkę mało. Jeśli będziesz miał jakąś lepszą reklamę, serwer zobaczę że bardzo ładnie wygląda itd. będziemy mogli się dogadać do większej ilości slotów. Zanim napiszesz o tym wszystkim do mnie. Skończ pluginy, mapkę i zbierz odpowiedni Team. kolejnym fantem potrzebnym do współpracy jest zrobienie ładnej prezentacji tutaj na MPCForum tego serwera. Jeśli to będzie zrobione zapraszam na PW. 

@AntyWarn

Serwer widać że Administratora ma dość ogarniętego więc można poczekać na start serwera.

Opublikowano

Co do ilości slotów 10 to troszkę mało. Jeśli będziesz miał jakąś lepszą reklamę, serwer zobaczę że bardzo ładnie wygląda itd. będziemy mogli się dogadać do większej ilości slotów. Zanim napiszesz o tym wszystkim do mnie. Skończ pluginy, mapkę i zbierz odpowiedni Team. kolejnym fantem potrzebnym do współpracy jest zrobienie ładnej prezentacji tutaj na MPCForum tego serwera. Jeśli to będzie zrobione zapraszam na PW. 

@AntyWarn

Serwer widać że Administratora ma dość ogarniętego więc można poczekać na start serwera.

10 slotów to mój server (który dziś został skasowany i poszedł w ciul :D) Mam już praktycznie uzbierane pieniądze i dopiero w piątek wykupujemy serwer. Będzie nie 10 a 100 slotów tym razem :). Tym razem serwer musi być zdecydowanie lepszy więc reklama także będzie na pewno lepsza :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...