Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SMUTHERROTH RPG

Jarpen3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serdeczne życzenia zdrowych i dostatnich świąt dla wszystkich graczy oraz admnistracji!

Festyn oficjalnie ogłoszony zostaje na 27 grudnia. Przybywajcie!

2cy5dna.jpg
  • Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bardzo dobry i profesjonalnie prowadzony serwer, w odróżnieniu od tzw. serwerów "konkurencyjnych". Długo szukałem porządnego polskiego RP i w końcu udało mi się znaleźć coś, co całkowicie odpowiada moim wymaganiom. Mogę polecić ten serwer z czystym sercem.

Opublikowano

Dzisiaj mała świąteczna niespodzianka dla graczy - modpack zaktualizowany o moda pozwalającego streamingować muzykę na serwer z zewnętrznego źródła.

2cy5dna.jpg
Opublikowano

7178314196685771297485.png

Na naszym serwerze od dziś możecie spotkać wiele stworzeń, zamieszkujących wszystkie zakątki świata - gryfony, centaury, driady... oraz wiele innych. Dodaliśmy mnóstwo modeli przeciwników. Zamieszkują one różne biomy i stanowią dla słabo uzbrojonego wędrowca duże wyzwanie. Przykładowo, chodzenie nocą po nieprzebytych, prastarych lasach zrobiło się niebezpieczne. Oto kolejna rzecz, która odróżnia nas od amatorskich serwerów, gdzie twórcy podmieniają tekstury kurczaka na inne sądząc, że to wystarczy.

2cy5dna.jpg
Opublikowano

Festyn w Ulfgardzie właśnie się rozpoczął, więc jeśli ktoś chce zapisać się jeszcze na jakąś konkurencję, to jest ostatnia chwila :)

2cy5dna.jpg
Opublikowano

Festyn był bardzo udany. Administracja stoi na bardzo wysokim poziomie tak samo jak poziom przygotowywanych eventów! Z niecierpliwością czekam na kolejne i zachęcam wszystkich aby zaczęłi tu grać bo naprawde nie ma innego takiego serwera. I jeszcze pamiątkowe zdjęcie z wczoraj.

4h7acm.png

Opublikowano

Te ostatnie ss mnie przekonały wbijam za chwilkę, prezentacja może być. Jak zagram to dopisze więcej.

@Edit

Wbiłem, zobaczyłem, dołączyłem do miasta. Wszystko - pluginy, mody jak najbardziej. Nie podoba mi się tylko to ,że jest grobowa atmosfera, już u mojej ś.p babci było weselej.

Wszystko jest uzależnione od gracza, który prowadzi miasto. Nie podoba mi się też to ,że gracze, którzy wprowadzają to tak naprawdę wyzyskiwacze, nie pokażą ci dokładnie spawnu. Musisz kopać dadzą ci za to tak mało ,że żeby zarobić na profesje craftowania, musisz zarabiać co najmniej tydzień po pare godzin. Tylko to jest minusem.

Serwer polecam, ale dla tych co chcą założyć własne miasto. Ja osobiście przestałem grać po 2h.

Opublikowano

Wiesz z graczami to jest różnie. Jest kilka miast i w każdym są inne władze. Ulfgard jest taki sobie. Ale szkoda że nie dołączyłeś do Bravesand albo najlepiej Braverock. Tylko tam ludzie grają wieczorami. Atmosfery nie nazwałbym grobowej, po prostu nie używa się emotikon na lokalnym czacie bo to serwer z zasadami RP. Takie znaczki psują klimat. A z tym wyzyskiem też nie moge sie zgodzić. Trudno żeby władca miasta utrzymywał osobiście wszystkich mieszkańców. Owszem, może od nich kupować towary. Potrzebni są rzemieślnicy, rolnicy, magowie. A jeśli ktoś uważa, że dostaje za mało wynagrodzenia za pracę, to może przecież sprzedawać do innego miasta.

Opublikowano

Mam problem z uruchomieniem gry po zaktualizowaniu najnowszej paczki. Gra się crashuje. Prosze o pomoc.

Problem był związany z niekompatybilnością Javy 8 oraz modpacka. Został już rozwiązany w najnowszej paczce - należy ją ściągnąć. Gdyby nadal były problemy z serwerem, daj znać.

2cy5dna.jpg
Opublikowano

Taka pomoc jak ktoś ma problem z modpackiem. Nie wgrywajcie nowego do starego. Najpierw cały katalog z minecraftem trzeba usunąć :P

Opublikowano

Taka pomoc jak ktoś ma problem z modpackiem. Nie wgrywajcie nowego do starego. Najpierw cały katalog z minecraftem trzeba usunąć :P

Dzieki, pomogło w końcu. Dawałem ten nowy modpack do starego i nie chciało mi działać a teraz jest ok. I mam jescze pytanie, kiedy będzie znów jakiś event? :D

Opublikowano

Te nowe moby chyba są trochę za silne. Nie da się spokojnie chodzić po lasach bo po chwili atakuje zgraja harpi i żeby było śmieszniej to zbiegają się wszystkie z okolicy. A nocą to koszmar bo atakują spriggany które wyglądają jak krzaki! Można jakoś ustawić żeby moby mniej biły bo spriggan mnie zabija na trzy hity jak mam ironową zbroję nawet.

Opublikowano

Te nowe moby chyba są trochę za silne. Nie da się spokojnie chodzić po lasach bo po chwili atakuje zgraja harpi i żeby było śmieszniej to zbiegają się wszystkie z okolicy. A nocą to koszmar bo atakują spriggany które wyglądają jak krzaki! Można jakoś ustawić żeby moby mniej biły bo spriggan mnie zabija na trzy hity jak mam ironową zbroję nawet.

Zmieniliśmy trochę częstotliwość spawnu mobów. Poza tym wkrótce planujemy dodanie innego moda, pozwalającego wprowadzić do świata gry kolejne stworzenia.

2cy5dna.jpg
Opublikowano

Jest możliwość skalowania wytrzymałości potworów, ale nie sądzimy aby to był istotnym problemem. Jeśli gracze nie włóczą się noca po lasach w kiepskim uzbrojeniu, to przecież in nic nie grozi. Lasy są pełne mitycznych, wrogich stworzeń.

2cy5dna.jpg
Opublikowano

Ale bez przesady. Te potwory są za silne nawet dla graczy którzy mają jakiś konkretniejszy sprzęt.Może chociaż zmniejszyć spawn?

I jeszcze mam pytanie czemu nie zawsze da sie sprzedać towary???

Opublikowano

ng9jxe.png

Cesarskie skryptorium w podziemiach świątyni.

@Up: Zrównoważyliśmy trochę siłę potworów. W planie jest również nowy mod, dodający nieco słabszych ale równie ciekawych przeciwników.

2cy5dna.jpg
Opublikowano

Z potworami nie jest zle. Stanowia one dobre wyzwanie nawet dla dosc rozwinietych graczy.

11ilf8x.png

A serwer wszystkim polecam. Ten screen wystarczy za najlepsza rekomendacje xD

Opublikowano

Właśnie o to chodzi. Że nawet rozwinięty gracz ma problemy żeby chodzić po lasach a co dopiero całkiem nowy. W żelaznej zbroi się pada bardzo łatwo jak napadni kilka harpii na raz. A co dopiero powiedzieć jak sie napotka gryfona? Może chociaż zwiększcie drop jakichś wartych itemów żeby był sens chodzić na mobki i polować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...