Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sie kurde stało z PL? DYSKUSJA

Gość AK Hussar

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Masowe aukcje Yang na allegro oraz chińskie boty (sklepy z małżami, kawałkami klejnotów itp) - od tego zaczął się upadek wg. mnie.

Piękny k***a jesteś.

Czemu kopiujesz moja wiadomość (post #16)? Chęć 2 lajków Cie do tego nakłoniła, czy po prostu nabijasz posty?

Opublikowano

Monastyr.......:********** Twierdza....:*********[*] ale to juz było...

.... i nie wróci więcej ! [*]. Szkoda mi jest Globala, ponieważ spędziłem na nim wiele wspaniałych chwil. Musiałem sprzedać konto ponieważ zauważyłem iż coraz mniej graczy gra. I jeszcze Yangi w IS?! To już mnie zdołowało i dlatego podjąłem taką decyzję.

Ciekawe, czy PL kiedyś upadnie. Pewno tak, bo będzie na nim grać 100 osób. No cóż, jedno odchodzi drugie przychodzi. Taka kolej rzeczy ;c

34xi1itwtu8v.png

• 5 tygodni później...
Opublikowano

A powiem ci ze dobry pomysł

No ja wiem że dobry pomysł. Nawet myślałem żeby to samemu zrobić, ale nie mam na taką zabawę czasu ^ ^

Opublikowano

Siemka :)

Powiem tak PL przed fuzją był fajny jak juz azaczeli kombinować z fuzją juz podpadał pod priv lekko ale si utało i jeszcze jakoś sie grało :) Teraz to jużwedług mnie oczywiście prywatny serwer. Co do Likana jak to sie zwie postać na dwa razy skrzyżowanie pokolei postaciu juz istniejacych grałem chwile 3 godzinki 45 lv i mi sie znudziło fajna postać duzo kryta daje ale szkoda że zbroje i bronie sa tylko na niego.

Pozdrawiam

Opublikowano

ja tam gralem w 2010 roku to jeszcze bylo spoko w 2011 zaczelo sie sypac :/ na BO jak byles ninja z bojowcem to byles mistrzem bo kazdemu lurales spoty z luku i miales exp za free buffki nie byly az tak potrzebne a gdy miales 20k i kose +3 to byles koksem a jak moj brat mial 1kk bo sprzedal tygrysia +9 to jak sie wital na exandrosie (13 swiat [*]) kazdy mu pisal czesc

ban na statusy since 09.2015 :(

Opublikowano

Grałem w pla dłuższy czas a co do privóv byłem nastawiony negatywnie . Ale pl to już badziew kompletny który patrzy tylko na kase i nic więcej . Kolega mi pokazał serwer Arutan.pl  wysmiałem go gdy zobaczyłem realne nagrody za topke szczerze i nie dawałem temu serwerowi 2 tygodni hejtowałem go jak tylko sie dało no bo kto Ci kurw.. da realne nagrody ? Okazało sie nagrody rozdane i gracze porobili screny na dowód ze admini dali nagrody i to za top1 1000zł szok i czapka z głowy dla nich i bardzo przepraszam całą administracje za moje wczesniejsze hejty !! Zaczoąem tutaj grać i powiem tak to jest klimat starego pla nbaprawde nie wiem czy jest jakis priv co sie równa ciężkoscią z arutanem . Serwer spodobał mi sie bardzo bardzo i przypomina stare dobre czasy pla bez tych jeban..  nowosci nackanych na kazdym privie . Ale dziwi mnie jedna rzecz dlaczego tam gra tak mało graczy ? Czyżby ludzie zrobili sie nobkami i nie chcieli grać na takim zajebistym hardzie? Sam osobiscie będe ten serwer reklamował bo zasłużyli sobie na to admini !!!!!!! I szczerze polecam i nikt sie nie zawiedzie gwarantuje!

Opublikowano

A co do likana? Pod IS. A te bony? Na sztylety? Po co to... Ach, bo likan... Spójrzcie na sytuację ze strony negatywnej. Jeśli chodzi o MT2 Globalnego, to chyba Gameforge z 20 języków obsługuje. I teraz tak: rodzi się pytanie: po co takie ceny w IS? Czy dla nich hajsy się nie zgadzają? W Rumunii jest chyba 40 serwerów i naprawdę setki tysięcy graczy. Jeśli na każdym serwerze u nich gra ok. 2000 graczy, to powinni zaniżyć ceny IS. A dlaczego ludzie pouciekali? By odpocząć od chaosu, który nazywa się Metin2PL od Gameforge. To jest moje zdanie.

Dziękuję i pozdrawiam.

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Widzę że Gameforge nie tylko się bawi graczami 4story :v

4story upada

Metin upada

Gameforge upada :D

A inne gry? Wyobraź sobie jak z tego GF ciągnie kasę. Firma pod pieniądze. No cóż, taki los... Gracze to kukiełki, a Gameforge to wielki "pan", który myśli, że dzięki nam uda się im zarobić. A nie, nie damy się. Ale prawdę pisząc, Gameforge, Metin2, 4story może upaść. A co z umową, która niby miała wygasnąć? Przedłużą ją czy ktoś inny przejmie stery nad zarządzaniem grą?

Opublikowano

Gracze metina zbytnio nie przesiadują na innych forach gier z gf, ale TM'a 4story Xyrusa to chyba każdy zna :v, Przez zamieszanie które nastąpiło z patchem 5.0.1 na 4story, Xyrus odszedł i słuch już po nim zaginął. Gameforge ? Firma która zbiera hajsy, faworyzują serwery niemieckie, rumuńskie i jeszcze jakieś a na resztę mają wyjebkę :v Może nie piszę do tematu, ale Jakieś powiązanie Metin z 4story ma, w końcu ta sama firma :v Do tego Parodie dziejące się na mt i 4s xD

Opublikowano

No niestety ... Dużo ludzi twierdzi że da się mieć wszystko bez IS, ale ja tak nie twierdze. No i ten zbugowany wilkołak.. A fe !

Opublikowano

No po ta gra jest typowa pay to win.. co sie dziwic.. jest juz stara... :)

Pachnie starocią. Gameforge zarabia i nie wygląda na to, by mieli "oddać" Metin2 w czyjeś inne ręce. Cóż, pożyjemy zobaczymy. Zejdą na psy, ich sprawa.

Opublikowano

Metin2.pl się rozwija, rozwija się do przodu , wiadomo niektóre patche były nieudane i nie każdemu pasowały ale gra musi się rozwijać, nie może stać w miejscu. Tak jest w każdej grze, nowe mapy,nowe klasy niby fajnie powspominać stare czasy bo naprawdę było ciekawie ale jakościowo gra jest teraz lepsza a klimat robi się w tym momencie w grocie (walki o wróżki itd)

Tego wilka naprawde mogli nie dodawac....

http://www.mpcforum.pl/topic/1402855-dodawanie-skrypt%C3%B3wtworzenie-cheat%C3%B3w-w-java/

Kto potrafi, niech pomoże, bardzo dla mnie na tym zalezy :/ 

Opublikowano

Najbardziej nużące jest to, że wydarzenia na określone okazje są praktycznie identyczne jak w poprzednich latach. W każdym kolejnym roku powinno się organizować nowy typ zabawy niż stosować to samo, co poprzednio.

Opublikowano

Nie rozumiem żali niektórych ludzi, dotyczących expienia w PT. Przecież nikt tego nie zabrania, jak ktoś chce, to niech tak sobie expi. Kiedyś to było konieczne, bo nikt nie miał EQ +9 z full bonami i nie był w stanie efektywnie expić. Teraz takiej potrzeby nie ma, każdy może mieć dobre EQ i radzić sobie samemu. Nie da się uniknąć rozwoju gry, minęło już kilka ładnych lat i nieodwracalnym jest to, żeby ludzie znów biegali w marnym EQ +6 bez bonusów.

Opublikowano

Nie rozumiem żali niektórych ludzi, dotyczących expienia w PT. Przecież nikt tego nie zabrania, jak ktoś chce, to niech tak sobie expi. Kiedyś to było konieczne, bo nikt nie miał EQ +9 z full bonami i nie był w stanie efektywnie expić. Teraz takiej potrzeby nie ma, każdy może mieć dobre EQ i radzić sobie samemu. Nie da się uniknąć rozwoju gry, minęło już kilka ładnych lat i nieodwracalnym jest to, żeby ludzie znów biegali w marnym EQ +6 bez bonusów.

A co z małymi poziomami? Taka pomoc może się przydać. Ale przyjdą jacyś oszuści i wyłudzają kasę od np. 17 poziomu. A taki poziom, to może mieć niekiedy ledwo 50.000 Yang. A nie każdego "stać" na IS'a. Większość osób właśnie się dorabia tym IS'em, a przede wszystkim pnie się na wyżyny. A co do tych bonusów i +6 - może by się dało, ale na pewno nie mogłoby być zmianek i dodań, a IS musiałby być bardzo ograniczony. Taka prawda, no co poradzisz? Świat się rozwija. Jeszcze wrócę do małych poziomów. Jak taka osoba ma 50.000 to żeby na każdy przedmiot zrobić +6 to już krzyż Pański. Nie wiadomo, czy starczy Yang, a bonusy do tych rzeczy są czasem naprawdę dobre.

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie wiem czemu wszyscy tak to hejcicie ja osobiście wróciłem na pla samos i gra mi się świetnie gilida w której 20+ osób online z tego 12 na tsie aż przyjemniej się expi /dropi gracze na wyższych poziomach pełna kultura i już nie raz pomogłem kilku nowym graczom którzy prosili po 50k a dostali po 500 i jest ich coraz więcej ch1 prawie cały czas busy a wy mówicie że pl upada ... 

Opublikowano

Dla mnie PL przestał istnieć wraz z wprowadzeniem 5 postaci. Nie trzeba być filozofem żeby zauważyć iż firma zarządzająca serwerami Metin2 robi wszystko żeby wyciągnąć z ludzi jak najwięcej kasy.

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Dla mnie PL przestał istnieć wraz z wprowadzeniem 5 postaci. Nie trzeba być filozofem żeby zauważyć iż firma zarządzająca serwerami Metin2 robi wszystko żeby wyciągnąć z ludzi jak najwięcej kasy.

Dokładnie. Przede wszystkim na te nowe bonusy, chyba na sztylety i na krwawienie, nie?

Nie wiem czemu wszyscy tak to hejcicie ja osobiście wróciłem na pla samos i gra mi się świetnie gilida w której 20+ osób online z tego 12 na tsie aż przyjemniej się expi /dropi gracze na wyższych poziomach pełna kultura i już nie raz pomogłem kilku nowym graczom którzy prosili po 50k a dostali po 500 i jest ich coraz więcej ch1 prawie cały czas busy a wy mówicie że pl upada ...

Często jest również na Negrosie, ale dlatego, że tam tak drogo nie jest. Ale fakt faktem, dużo ludzi tam nie zaczyna. A co do ucieczki - i tak spora część osób zniknęła, skoro dokonali fuzji, nie? No cóż... A prywatne serwery przeganiają Metin2PL. Co zrobisz? Nic niestety nie zrobisz. Metin2 w Polsce może upaść, jak gracze poznikają. Tylko kwestia czasu.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wiem, że dawny temat ale odpowiem co się stało z pl-em. Z hajsów się w głowach poprzewracało! Rozumiem, że GF "hostuje" metina, ale nawet żeby utrzymać tą grę dodali yangi w itemshopie. Taka prawda - Były stare, dobre czasy to zaczęli odchodzić gracze bo nudno. Dodali tonę rzeczy (alchemia i jakies inne rzeczy jakby wyrwane z kosmosu), to też źle bo dużo eq w itemshopie itp. Taka prawda, metin2 jest praktycznie skończony. Stare czasy nie powrócą.

GzJUyGg.jpg

Opublikowano

Pamiętam jak miałem FMS'a +4 i był to najlepszy miecz świata, wbiłem 38lvl w miesiąc a moja śmiertelna +7 z kd defa +2 i spalonym, daaaamn

Teraz grając 3dni mam surę 35lv, FMS 39% +9, YY+9 wszystko wybonowane, reszta EQ +9 (Skrzynki ucznia OP), bojowca nawet nie robię bo lepiej sprawdza się Wait hack z kamer_mod'a ^^

Co ja p******e, pograłem te 3 dni i przestałem, gdzie jest satysfakcja z ubijania BO w M2, jeśli teraz na 35lvlu mogę brać bez problemu cały spot na BO na Orkach...

RIP Metin. Szczerze to szkoda, bo gra była banalna, prosta i w tym była magia, po prostu wciągająca gierka, teraz jest nudna.

Pograłem chwilę na serwerze Isamu, gówniane gówno nastawione na itemshop, na balmorze grałem, jest o wiele lepiej, ale nie ma co robić. Taka sama monotonia jak na PL.

Pozdrawiam serdecznie 

1375198444-U163133.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...