Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sie kurde stało z PL? DYSKUSJA

Gość AK Hussar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@lulaj111

pozdrawiam gram od samego początku i na s1 latałem bez swojego buffa bo mieliśmy gildijnego, na s2 grałem od samego początku i buff był stworzony na starcie, pamiętam pierwsze dni pl'a , pamiętam gildie elita i ''rajdy'' na trudny loch małp, pamiętam exp gildia w v1, a i nie zapominajmy o expieniu w party na BO na nowo otwartych serwerach dobrze wspominam te czasy ale szlak mnie trafia jak ciągle widzę ten płacz. Pamiętam 2008 rok i płacz na forum pl'a o to że na US była atlantyda a u nas nie, pamiętam żale na forach o to że gra się nie rozwija bo spójrzcie w jakim czasie gf wprowadzało patche, sami tego chcieliście ;]

@1361622928-U485574.pngoundBeretiv

no i piona o to chodzi, te umysłowo biedne burki płaczą bo nie dają rady i lecą na privy :)

@snav112

Niech lecą na privy, również gram od samego początku, w grudniu 2007r. zacząłem :) jeszcze był serwer non-poland ;d

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Prawda jest taka, jak napisali Panowie wyżej. Gameforge powoli schodzi na psy i tego nie da się ukryć. Widzę coraz częściej, że dodają tyle rzeczy do IS, ponieważ chcą zarobić. Teraz im nie zależy na jakości, lecz ilości przedmiotów w grze. Niestety, nic dodać, nic ująć. My, gracze, nic na to nie poradzimy, trzeba się z tym pogodzić. Taki los gracza..

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

PL  sie nie zmienił , zmieniła się mentalność ludzi którzy  wolą sobie na lajcie pograć na jakim priv  niż  całymi nocami  expic

hx6hZ7.jpg

Opublikowano

Piszecie, że kiedyś metin miał swój klimat itp. Jak ktoś miał 75 lvl i trute to był pro elo. No racja, tylko wtedy większość graczy  nie miała pojęcia o tej grze. Tera są takie rzeczy jak boty i każdy "metińczyk" raczej już wszystko wie o metinie.

Opublikowano

To się nazywa postęp, każdy krok w przyszłość niesie ryzyko albo coś będzie dobrze i przypadnie wszystkim albo chociaż większości do gustu albo będzie to syf. Piata postać wydaje się być tym niewypałem ale chcieli tym zachęcić właśnie, no ale nie udało im się choć osobiście twierdzę inaczej.To samo Nowe mapy dla mnie to dobre gdybyś pomyślał to grota była rozwiązaniem nudnego i żmudnego expiania w lesie to samo kolejne mapy. Nowe epiki? Pomyśl jak by słabo wyglądały prywatne serwery teraz bez tego :D. Każdy ma inne zdanie na ten temat ale nikt nie wie dokąd zmierza ten Metin polski. Pozdrawiam.

49125597353754655933.jpg

Opublikowano

Gra się musi jakoś rozwijać i wiadomo szybciej czy później jakieś nowe zbroje i bronie zostaną dodane, gdyby nie dodali tych Szmaragdowych i Rubinowych to zapewne było by narzekanie że Stal się znudziła i przydało by się coś nowego. Wiadomo metin nigdy nie będzie już taki sam co kiedyś i trzeba się z tym pogodzić. 

xD 

Opublikowano

Postęp.

Niestety taki jest postęp, gdyby dosłownie nic nie wnosili nowego do mt2 to tak samo by ucierpiała ta gra tak jak z nowościami.

Bo jest grono starych wyjadaczy którzy woleli by zostać przy starym dobrym mt2 ( w tym ja ) i jest grono młodych wilków którzy chcą nowości i chcą by gra dalej się rozwijała.

Grałem w mt2 od samego początku, brakuje mi tych czasów w których walczyło się o kawałek spota, biło się o lurów i buffów, expiło się całą gildią, na bossy całą gildią, dt etc. <3

Szczerze, to osobiście myślę, że jeśli nawet powstała by dokładnie taka sama kopia mt2 jak dawniej to dalej nie było by to samo ;/ Ludzie inni a to oni sprawiali tą wspaniała atmosferę i żąda poznawania gry, teraz człowiek zna tą gre na wylot, a jak grało się kilka lat temu to poznawało się gre...

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

każdy ma w sumie troche racji ja gram w metka od 2009r i fakt gra się inaczej niż kiedyś ale może tu też chodzi o to że
kiedyś się fajniej grało bo było się młodszym na serwerach była MASA ludzi, większość dopiero zaczynała i wgl
szczerze ? mnie to strasznie wkurwiało jak jakiś cwel wbijał się na spot i trzeba było go sklepać kilka razy i range zbijać :/
irytujące były grypy po 5 (!) osób na zasranym bo gdzie każdemu leciało po 0.03-5 i exp normalnie niesamowity...

z tym bojem wojnami DT i wgl to macie racje teraz jest porażka kiedyś zebrać ekipe na bojka lub militara to była
fajna sprawa i przekupowanie po 300k :D 
atmosfere tworzą ludzie, ludzie którym METIN 2 się znudził i poprostu od niego odeszli i nie wrócą.

Opublikowano

70% osób piszących w my temacie wspomina tylko party na BO xD nic dziwnego że tacy jecza skoro ponad połowa tutaj osiągnęła poziom nie wyższy niż 60 :D dodatkowo te płacze na temat botów. Sami do tego doprowadziliscie ściągając je stąd i uzywająć ich, założę się ze w tej chwili 40% ludzi to hipokryci. Gra ma się rozwijać i update są ok... fakt faktem osob nie ma już tak wiele jak kiedyś ale jak myślicie dlaczego? Ponieważ cala rzesza tych osób ogranicza się do privow. .. chęć osiągnięcia czegoś szybciej o łatwiej jest bardziej pożądana od tygodniowego Expa z 70 do 75 w v2. Zastanówcie się sami... większość z was mówi ze update zbroi na wyższy lvl są nie okej a prawda jest taka ze wy sami jesteście za mało wytrwali by te nowości osiągnąć. Metin nie zatrzymuje się w czasie gdzie na 70 lvlu ktoś był wielkim koksem, dziś trzeba czegoś więcej.

Pozdrawiam

chadasygn.png

"Boże chroń mnie przed przyjaciółmi z wrogami sam sobie poradzę . "

Opublikowano

No tak, ale ostatnio wraca do łask, znowu zaczynaja sie te bitwy pod dt 50 vs 50 ^^ ale jak narazie bylo max 15 vs 15, ale co raz wiecej :) i nie czuje tak aby sami isowcy byli...

graphic.png

Obecnie komputer "staram się" naprawic oraz ulepszyc.

Opublikowano

2k10 to cos podobnego do starego avalona;)) całkiem spoko się gra ale dopiero jeden dzień po starcie, dziś chyba było ok 1200ludzi w godzinach szczytu. serwer ogólnie polecam. PL juz nigdy nie będzie taki co kiedyś

Opublikowano

Obecnie Metin2 z roku na rok traci na wartości, jak można zauwazyć co raz mniej graczy gra na globalu większość ludzi woli prywatne serwery metin2, nie dziwię im się sam wolę grę na privach niż na plu :)

Opublikowano

Obecnie Metin2 z roku na rok traci na wartości, jak można zauwazyć co raz mniej graczy gra na globalu większość ludzi woli prywatne serwery metin2, nie dziwię im się sam wolę grę na privach niż na plu :)

no i właśnie dobrze , dlatego nie ma takich dzieci na pl

Bije się 75 lvl 30k minut i jest dobrze a  nie takie dziecko zobaczy "wow łuska jana pawła drugiego +9 z kd gwałcenia małych dzieci +4 i sie podnieca na 169 lvl"

Siediz na privie 3k minut i priv zamykają

xD

Opublikowano

Najlepsze to to ze ciągle płaczą iż robią to z pl'a priva - a potem to sami uciekają na priva bo na pl'u za ciężko jest :D

epickie bronie, nowe mapki, nowe skile itp itd dodają z dwóch istotnych powodów.. po pierwsze żeby zarabiać na is a po drugie żeby gracze z max lvl się nie nudzili..

Faktycznie metin w 2008 r był fajny (czasy kiedy jedna osoba na serwerze miała truciaka itp) - ale czy kto kolwiek by teraz grał gdyby nie było groty? gdyby nie było truciaków? epików? v1,2,3? nowcyh map? nowych skili? Lata uciekają gf chce zatrzymac starych graczy przy grze.. jak sie komuś nie podoba niech nie gra.. Jest tyle innych darmowych tytułów na ryknu mmorpg ze głowa mała..

Bo hajs się nie zgadza dla tego tak jest 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...