Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rengar Poradnik - S5 Preseason (By Renshar)

Renshar

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Po co robisz poradnik do postaci o ktorej nie masz pojecia, jak zobaczylem ten Twoj sposob na "oneshot" to prawie sie posikalem.

Oneshot robi sie tak : 5 stackow, gdy biegniesz uzywasz Q, E + jump, W+tiamat.

A tu nawet wideo znalazlem aby pokazac jak to wyglada : https://www.youtube.com/watch?v=S2wdXgBeqEc

Do tego, jest wiele sposobow aby zrobic firstblooda w grze, np. na 1lv idziesz na enemy blue/reda(albo na swojego jesli enemy jungler zaczyna od strony topa) zabijasz tego jednego malego, jestes z exp na + wbijasz pierwszy 2lv dajesz E i zabijasz kolesia uzywajac ignite/exh(exh na riven, irelia).

Majac 6lv mozna isc zabic enemy mida gdy bierze blue, koles ma czesto ok. 3/4 hp i zabijamy go praktycznie na combo majac runy full pene i brutalizer.

Ale w sumie jestem onetrickpony a Ty pewnie piszac ten poradnik jestes jakims zwyklym graczem co sobie wzial rengara to nie bede sie juz czepiac.

Generalnie jest jeszcze milion innych rzeczy dotyczaych rengara ale to jak kiedys bedzie mi sie nudzic to napisze poradnik bo nie chce mi sie pisac ksiazki w komentarzu.

65455469279055879089.jpg

Opublikowano

Po co robisz poradnik do postaci o ktorej nie masz pojecia, jak zobaczylem ten Twoj sposob na "oneshot" to prawie sie posikalem.

A tu nawet wideo znalazlem aby pokazac jak to wyglada : https://www.youtube.com/watch?v=S2wdXgBeqEc

Do tego, jest wiele sposobow aby zrobic firstblooda w grze, np. na 1lv idziesz na enemy blue/reda(albo na swojego jesli enemy jungler zaczyna od strony topa) zabijasz tego jednego malego, jestes z exp na + wbijasz pierwszy 2lv dajesz E i zabijasz kolesia uzywajac ignite/exh(exh na riven, irelia).

Majac 6lv mozna isc zabic enemy mida gdy bierze blue, koles ma czesto ok. 3/4 hp i zabijamy go praktycznie na combo majac runy full pene i brutalizer.

Ale w sumie jestem onetrickpony a Ty pewnie piszac ten poradnik jestes jakims zwyklym graczem co sobie wzial rengara to nie bede sie juz czepiac.

Generalnie jest jeszcze milion innych rzeczy dotyczaych rengara ale to jak kiedys bedzie mi sie nudzic to napisze poradnik bo nie chce mi sie pisac ksiazki w komentarzu.

pre_1439155735__9346987b875f.png
Opublikowano

Robie, a raczej robiłem poradniki do postaci, którą umiałem grać i nie wiem jakim cudem możesz pisać do mnie, że nie mam o niej pojęcia.

Akurat tak się składa, że nie jestem zwykłym LAIKIEM i moge się założyć, że zacząłem mainować tą postać wcześniej od Ciebie, bo zaczynałem grać kilka miesięcy wcześniej*, zanim Rengar wszedł do gry, więc był instabuy i mainowanie, a jako że nie chciałem psuć innym rankedów, bo wtedy community było w miarę ogarnięte, to grałem nim tylko normale i na poważnie zacząłem nim grać w S4, kiedy wbiłem platynę do połowy sezonu, później męczyłem się z d5 około 2 tygodnie, ale potem poszło jak z górki do d1. Może to i brzmi śmiesznie, że "nigdy rankedów koleś nie zagrał i wbił taką dywizje", ale zagrałem około 1100 gier rankingowych w owym sezonie :) Później spadłem ale to już mniejsza o to. Teraz gram bardzo rzadko, a jak już gram to na smurfach dla zabawy 1, max 2 mecze.

Oneshot robi się każdy jak kto woli, moje zawsze wychodziło (z a w s z e) i je polecam, masz do tego jakieś wonty to nie będę sie czepiać. 

FB możesz zrobić gdzie chcesz i na którym lvlu chcesz, ja tylko napisałem moje propo. To jest MOBA, a nie MMORPG, gdzie jak popełnisz raz błąd to później nie możesz go naprawić. W lolu popełnisz błąd to nie popełnisz go za pół godziny  (albo i wcześniej) w następnej grze i tyle.

Poza tym, to jest poradnik (raczej był) do Rengara w presezonie 5, może teraz się coś zmieniło, jakieś itemy/nerfy/buffy itp. Nie interesuje się już lolem, więc nie wiem, ale poradnik może być nieaktualny.

A teraz polecam wejść w ten montaż: https://www.youtube.com/watch?v=RZZrpIqpvs8

Kliknąć mute i obejrzeć. Pozdro ;)

Wszystkie (potrzebne) linki są w opisie. Film sprzed 2 miechów, ale wtedy jeszcze resztki skilla były.

Opublikowano

Najbardziej znienawidzona przeze mnie postać... Jeśli grasz adc i w enemy team jest Rengar - bój się. Poradnik czytelny i zrozumiały. Może kiedyś w dalekiej przyszłości będę operować tym kociakiem i skorzystam z poradnika.

janna_by_xlittlex-d8cqbj4.png

~ Janna, the Storm's Fury

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Najbardziej znienawidzona przeze mnie postać... Jeśli grasz adc i w enemy team jest Rengar - bój się. Poradnik czytelny i zrozumiały. Może kiedyś w dalekiej przyszłości będę operować tym kociakiem i skorzystam z poradnika.

Jeśli w dalekiej przyszłości lol będzie istniał to może Ci się przyda (o ile nie zmienią wszystkich itemów, nie zdziwiłbym się, gdyby tak zrobili).

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...