Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rengar Poradnik - S5 Preseason (By Renshar)

Renshar

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

­

nigdy kotkiem nie gralem, ale mozesz byc pewny, ze jak go dostane w swoje rece to bede sie tym posilkowac. leci + ;)

Dz. :)

/Refresh

Opublikowano

Pięknie wykonany poradnik! Wszystko doskonale opisane Kot top 1 :)

Prawda taka, nie zabijasz na początku możesz iść AFK'a :)

Opublikowano

swietny poradnik jednak przydaloby sie bys omowil w nim jak sie zachowywac na jakich graczy a nie na championow bo zachowanie osob na roznym poziomie gry moze byc inne

Opublikowano

Super poradnik, bardzo przydatny , mam tylko pytanko , jeśli idziemy w jungle to z jakiego itemu rezygnujemy na rzecz tego junglerskiego ?

P.S według mnie najlepszym rengarem jest Dandy :D

07b0pe452q46_t.jpg

Pozdro dla wszystkich junglerów :*

Opublikowano

Poradnik dobry, jedyna uwaga, to w end-gamie można mobilitki zmienić na trinity.

Opublikowano

infiniti dla rengara ciekawe -.- runki  cdr 7,5 % cdr ? c mon -.- albo gramy 5%  w runkach (zamiast full magic res gramy 6 cdr w glifach + 5 % z masterek  )  albo 10 % w runkach ( 6 cdr + 3 cdr + lvl) i ilonianki razem 30 ;) co do riven prada jest taka ze tylko na 1 lvlu no i na 2 bo 2 ma akurat slaby jesteśmy w stanie ja zabić a potem stoimy pod turretem ;) nawet jak ubijemy ja na tym 1,2 to mało prawdopodobne że potem z pomocą junglera ja zabijemy bo albo spali flasha albo bedzie miałą warda :) no chyba że to jakas riven z brazu :) a na 6 nas burstuje :) tak wiec ... nasus easy dał bym 1 na 10 :) burstujemy go na 1 lvlach potem nic nie robi , fajnie jest maksować pierwsze e na niego i cały czas go harrasowac :) wukong jedzie z nami jak chce w każdej fazie gry (takie bynajmniej mam zanie ) trynda 9/10  ? c mon dude -.- burstujemy go na 1 lvlach wbijamy 6 z reszta on też bijemy sie z nim do puki nie odpali ulta , jak on owego ulta odpali my dajemy swoje ulti czekamy aż jego ulti sie skonczy i go zabijamy :) w erly ciezko na aatroxa :) ma swoj głupi pasyw ponadto cały czas nas nas pokeuje z e ma lepszy sustein itd , dopiero jak kupimy yamumu i hydre jestesmy w stanie go zabic :) z resztą podałeś podałes tylko kilka postaci i to w dodatku nie granych :) 

Opublikowano

infiniti dla rengara ciekawe -.- runki  cdr 7,5 % cdr ? c mon -.- albo gramy 5%  w runkach (zamiast full magic res gramy 6 cdr w glifach + 5 % z masterek  )  albo 10 % w runkach ( 6 cdr + 3 cdr + lvl) i ilonianki razem 30 ;) co do riven prada jest taka ze tylko na 1 lvlu no i na 2 bo 2 ma akurat slaby jesteśmy w stanie ja zabić a potem stoimy pod turretem ;) nawet jak ubijemy ja na tym 1,2 to mało prawdopodobne że potem z pomocą junglera ja zabijemy bo albo spali flasha albo bedzie miałą warda :) no chyba że to jakas riven z brazu :) a na 6 nas burstuje :) tak wiec ... nasus easy dał bym 1 na 10 :) burstujemy go na 1 lvlach potem nic nie robi , fajnie jest maksować pierwsze e na niego i cały czas go harrasowac :) wukong jedzie z nami jak chce w każdej fazie gry (takie bynajmniej mam zanie ) trynda 9/10  ? c mon dude -.- burstujemy go na 1 lvlach wbijamy 6 z reszta on też bijemy sie z nim do puki nie odpali ulta , jak on owego ulta odpali my dajemy swoje ulti czekamy aż jego ulti sie skonczy i go zabijamy :) w erly ciezko na aatroxa :) ma swoj głupi pasyw ponadto cały czas nas nas pokeuje z e ma lepszy sustein itd , dopiero jak kupimy yamumu i hydre jestesmy w stanie go zabic :) z resztą podałeś podałes tylko kilka postaci i to w dodatku nie granych :)

O jaki post, proszę Cię ograniczaj emotikony.

Poradnik dobry, choć runy są do kwestii indywidualnej.

Opublikowano

­

Więcej buziek się nie dało? Nie moge tego przeczytać i mimo, że zrobiłem tą czynność 3 razy to zrozumiałem tylko coś tam o Riven...

1. Tak IE na Rengara, ciekawe to przetestuj

2. Jak chcesz to graj na 5%, a nie na 7.5% nikt Ci nie karze grać tak jak tu jest podane (jak ja grałem na 5% to zawsze mi brakowało 0.1 do skilli, więc wole 7.5)

3. Mało prawdopodobne, że zabijemy ją z pomocą junglera? Plz... (warda może mieć każdy...)

4. Jak dobrze użyjesz 'R' (w odpowiednim momencie) i ogarniesz to nie zburstuje, warto mieć też flasha aby wykiwać jej ulta

5. Dałbyś [1/10]? Ile razy grałeś na Nasusa? Ogarnięty Nasus będzie stackował pod wieżą, wołał junglera i rozwali KAŻDEGO... wystarczy, że będzie miał 100 stacków na 'Q' w 10 minucie i nic nie zrobisz + jego 'E' będzie Ci przerywało niewidke [dłużej będzie się włączać]

6. Wukong jedzie nas przez każdą fazę gry? Wystarczy wiedzieć, kiedy odpala kopie i całego combo nie wywalać na ten podrabiany szajs

7. Trynda ma moim zdaniem trudność [9/10], gdyż:

a) bije kryty już od pierwszego poziomu dzięki pasywowi [i jeszcze może runom]

B) ma aoe cc - slowa, łatwo może nas dogonić

c) dash - dłużej nam się włącza niewidka [jeśli w ogóle nam się włączy, raczej nas Trynda zabije]

d) jak odpali 'R' w dobrym momencie to nas zabije i przeżyje

8. Jak zabijesz Aatrox'a w early 2 razy to nic nie zrobi nawet w junglerem, a poke'u nie ma jakiegoś świetnego, gdyż jego 'E' ma bardzo duży CD. Grałem dziesiątki razy na plat/diamond elo przeciwko tej postaci :)

9. "dopiero jak kupimy yamumu i hydre jestesmy w stanie go zabic" - co to jest? Hydre kończy się w około 30 minucie, a wtedy już nie siedzi się na lane'ach...

10. "z resztą podałeś podałes tylko kilka postaci i to w dodatku nie granych" - może jak ktoś mainuje którąś z tych postaci, to ta wiedza sie przypomni i przyda. Nie chodzi tu, czy jest grany, czy nie. Bardziej chodziło będzie o to, jak Cie zniszczy

UMIESZ GRAĆ = WYGRASZ

Ale tylko czasami, bo ta gra to oszustwo

PS. Wypadałoby znać chociaż podstawową ortografie, czy tam interpunkcję, nie sądzisz?

O jaki post, proszę Cię ograniczaj emotikony.

Poradnik dobry, choć runy są do kwestii indywidualnej.

Zgadza się, każdy gra tak, jak chce.

Ja na przykład polecam takie jak grałem, fajne rozgrywki.

Trochę czasu chyba poświęciłeś :D ++ Przyda się !

5-6h - mam nadzieję

Poradnik dobry, jedyna uwaga, to w end-gamie można mobilitki zmienić na trinity.

Można, jak najbardziej

Pięknie wykonany poradnik! Wszystko doskonale opisane Kot top 1 :)

Prawda taka, nie zabijasz na początku możesz iść AFK'a :)

Dziękuję.

Jak masz bardzo dużo farmy to coś tam ugrasz

swietny poradnik jednak przydaloby sie bys omowil w nim jak sie zachowywac na jakich graczy a nie na championow bo zachowanie osob na roznym poziomie gry moze byc inne

Dzięki.

Nigdy nie widziałem czegoś takiego w poradniku pisanym, więc nie przyszło mi to na myśl

Super poradnik, bardzo przydatny , mam tylko pytanko , jeśli idziemy w jungle to z jakiego itemu rezygnujemy na rzecz tego junglerskiego ?
P.S według mnie najlepszym rengarem jest Dandy :D

Dziękuje, mam nadzieję, że sie podobał

Co do itemu - jak chcesz, Youmuu słabnie w late, więc je możesz "podmienić"

Zrobisz poradnik kociakiem w jungli?

Nie zrobię, gdyż od 2 tygodni nie gram już w lola - po tym oszuście z URF'em i nowymi patchami (np. usunięcie dfg), a na jungli w życiu grałem nim tylko może z 300 razy

/Refresh

Jak ktoś chce zagrać kotem jeszcze kiedyś

Opublikowano

­

Więcej buziek się nie dało? Nie moge tego przeczytać i mimo, że zrobiłem tą czynność 3 razy to zrozumiałem tylko coś tam o Riven...

1. Tak IE na Rengara, ciekawe to przetestuj

2. Jak chcesz to graj na 5%, a nie na 7.5% nikt Ci nie karze grać tak jak tu jest podane (jak ja grałem na 5% to zawsze mi brakowało 0.1 do skilli, więc wole 7.5)

3. Mało prawdopodobne, że zabijemy ją z pomocą junglera? Plz... (warda może mieć każdy...)

4. Jak dobrze użyjesz 'R' (w odpowiednim momencie) i ogarniesz to nie zburstuje, warto mieć też flasha aby wykiwać jej ulta

5. Dałbyś [1/10]? Ile razy grałeś na Nasusa? Ogarnięty Nasus będzie stackował pod wieżą, wołał junglera i rozwali KAŻDEGO... wystarczy, że będzie miał 100 stacków na 'Q' w 10 minucie i nic nie zrobisz + jego 'E' będzie Ci przerywało niewidke [dłużej będzie się włączać]

6. Wukong jedzie nas przez każdą fazę gry? Wystarczy wiedzieć, kiedy odpala kopie i całego combo nie wywalać na ten podrabiany szajs

7. Trynda ma moim zdaniem trudność [9/10], gdyż:

a) bije kryty już od pierwszego poziomu dzięki pasywowi [i jeszcze może runom]

B) ma aoe cc - slowa, łatwo może nas dogonić

c) dash - dłużej nam się włącza niewidka [jeśli w ogóle nam się włączy, raczej nas Trynda zabije]

d) jak odpali 'R' w dobrym momencie to nas zabije i przeżyje

8. Jak zabijesz Aatrox'a w early 2 razy to nic nie zrobi nawet w junglerem, a poke'u nie ma jakiegoś świetnego, gdyż jego 'E' ma bardzo duży CD. Grałem dziesiątki razy na plat/diamond elo przeciwko tej postaci :)

9. "dopiero jak kupimy yamumu i hydre jestesmy w stanie go zabic" - co to jest? Hydre kończy się w około 30 minucie, a wtedy już nie siedzi się na lane'ach...

10. "z resztą podałeś podałes tylko kilka postaci i to w dodatku nie granych" - może jak ktoś mainuje którąś z tych postaci, to ta wiedza sie przypomni i przyda. Nie chodzi tu, czy jest grany, czy nie. Bardziej chodziło będzie o to, jak Cie zniszczy

UMIESZ GRAĆ = WYGRASZ

Ale tylko czasami, bo ta gra to oszustwo

PS. Wypadałoby znać chociaż podstawową ortografie, czy tam interpunkcję, nie sądzisz?

Zgadza się, każdy gra tak, jak chce.

Ja na przykład polecam takie jak grałem, fajne rozgrywki.

5-6h - mam nadzieję

Można, jak najbardziej

Dziękuję.

Jak masz bardzo dużo farmy to coś tam ugrasz

Dzięki.

Nigdy nie widziałem czegoś takiego w poradniku pisanym, więc nie przyszło mi to na myśl

Dziękuje, mam nadzieję, że sie podobał

Co do itemu - jak chcesz, Youmuu słabnie w late, więc je możesz "podmienić"

Nie zrobię, gdyż od 2 tygodni nie gram już w lola - po tym oszuście z URF'em i nowymi patchami (np. usunięcie dfg), a na jungli w życiu grałem nim tylko może z 300 razy

/Refresh

Jak ktoś chce zagrać kotem jeszcze kiedyś

O co chodzi z tym urfem? : D

Poradnik spoko ++

­

Opublikowano

­

O co chodzi z tym urfem? : D

Poradnik spoko ++

­

Riot pisał na forach i wikipedii League of Legends, że na 100% dodadzą tryb "URF" na początku sezonu 5, a jak się nie wyrobią to w patchu 5.1

Jakoś niestety dalej tego nie widzę. :/

@Xaariel

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dywizji to ty może nie masz, ale poradnik ekstra.

895041b0b72123aamed.jpg

Opublikowano

Czy ja wiem czy jest tak ciężko na spartanina zawsze możemy się podleczać a jego "Q" jest całkiem manożerne  (wiadomo zalezy od poziomu gry )

"Żaden motherfucker nie podskoczy do Polaka"

"Na kolana padam tylko przed Bogiem, więc nie licz, że klękne na glebe przy tobie"

Opublikowano

Co myślisz o ghost na Rengarze?

Jest całkiem dobre, jeśli kiedyś wprowadzą URF'a to zalecałbym brać flasha + ghosta.

Ma o 1/3 CD mniejszy niż flash, aczkolwiek pomaga tylko na początku. Ultimate + Youmuu + Ghost + dowolny buff na MS (np. od Zileana) to ogromna szybkość poruszania się.

Nie ma szans, żeby ktoś nam uciekł. Nawet, jakby nie wiem ile miał dashy. Aczkolwiek polecam Flasha, ponieważ możemy np. uciekać przez ścianę, a ghost nie daje takich możliwości.

Dywizji to ty może nie masz, ale poradnik ekstra.

Jakiś tam cienki diament był. ;)

Czy ja wiem czy jest tak ciężko na spartanina zawsze możemy się podleczać a jego "Q" jest całkiem manożerne  (wiadomo zalezy od poziomu gry )

Jak zaorasz go na początku to później jest dosyć łatwo. Pamiętać trzeba, że Ty możesz użyc w walce 1v1/1v2 swojej R'ki, a on nie.

Opublikowano

Bardzo rozbudowany poradnik, dużo się dowiedziałam i polecam jak najbardziej, 10/10. :)

sl539m2qqa9h89wzg.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo rozbudowany poradnik, dużo się dowiedziałam i polecam jak najbardziej, 10/10. :)

Bardzo fajny poradnik przydal sie na 100% :)

Bardzo się cieszę, nie przypuszczałbym, że w ten temat jeszcze ktoś wejdzie. xD

Przy okazji - ref. Co mi tam, skoro ja nie skorzystam już, to może ktoś inny? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...