Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak pobierać torrenty, ale nie udostępniać?

Koggz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak pobierać torrenty ale nie udostępniać? Może jakieś strony, które przerabiają torrenta i można zasysać jak przez http? tylko bez limitu

NIE BOJĘ SIĘ BOGA

Opublikowano

PPM--->Wykorzystanie łącza--->Ustaw limit wysyłania

Na programie utorrent

Możesz też zmienić to w ustawieniach utorrent

@Sorry, nie doczytałem treści

Opublikowano

ale ograniczenie prędkości =/= zablokowanie wysyłania z resztą taką metodą sam ogranicze sobie bardzo szybkość pobierania

[br]

dobra c**j zrezygnowałem z torrentów, zamiast tego używam P2M k***a najlepsze

NIE BOJĘ SIĘ BOGA

Opublikowano

Jak pobierać torrenty ale nie udostępniać? Może jakieś strony, które przerabiają torrenta i można zasysać jak przez http? tylko bez limitu

Jakie to typowe w naszym kraju.

Jeśli nie rozumiesz idei torrentów to poczytaj o tym trochę w internecie. Jeśli masz zamiar tylko zasysać i nie seedować to pobieraj ze stron, które w taki właśnie sposób udostępniają pliki - chomikuj, speedyshare. 

Opublikowano

właśnie zainteresowałem się P2M, rozumiem ideę i zasadę działania torrentów, jednak chciałem opcję aby bez przypału pobierać pliki.

P2M jest z*******e bo nie trzeba udostępniać a pliki pobierają się 1-2 MB/s

NIE BOJĘ SIĘ BOGA

Opublikowano

właśnie zainteresowałem się P2M, rozumiem ideę i zasadę działania torrentów, jednak chciałem opcję aby bez przypału pobierać pliki.

P2M jest z*******e bo nie trzeba udostępniać a pliki pobierają się 1-2 MB/s

Łoo, a pobieranie z udostępnianiem to przypał w c**j...

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Łoo, a pobieranie z udostępnianiem to przypał w c**j...

,,Przypał'' bo nawet wysyłając ten 1 kb's (max limit jaki można dać w uTorrencie) jakiegoś pliku muzycznego/filmu/gry klasyfikowałby się pod rozpowszechnianie tych treści bez zgody autora :>

Opublikowano

Ktoś kiedyś beknął za seedowanie torrentów? Fizycznie nie jest możliwe wyłapanie wszystkich takich przypadków. Nie rozumiem o co się tak boisz. Skoro uważasz, że pobieranie czegoś z neta jest łamaniem praw autorskich, to ch*ja wafla idz do sklepu i kup to co miałeś zamiar pobrać. 

Co innego gdybyś prowadził jakąś działalność, która wiąże się z częstymi kontrolami etc. i szukano by czegoś na czym można Cię udupić.

Opublikowano

,,Przypał'' bo nawet wysyłając ten 1 kb's (max limit jaki można dać w uTorrencie) jakiegoś pliku muzycznego/filmu/gry klasyfikowałby się pod rozpowszechnianie tych treści bez zgody autora :>

No i?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

No i?

No i? Pewnie to że kara za nielegalne oprogramowanie najprawdopodobniej przekraczać będzie wartość zarobków twoich rodziców na parę lat :>>>

Opublikowano

Kiedyś zapytałbym co Ty robisz na tym forum, ale niestety jego nazwa została zmieniona :D

Po co drążycie temat skoro autor sam sobie poradził.

ale ograniczenie prędkości =/= zablokowanie wysyłania z resztą taką metodą sam ogranicze sobie bardzo szybkość pobierania

[br]

dobra c**j zrezygnowałem z torrentów, zamiast tego używam P2M k***a najlepsze

Opublikowano

Kiedyś zapytałbym co Ty robisz na tym forum, ale niestety jego nazwa została zmieniona :D

Kiedy Wy się nauczycie, piractwo != cheatowanie.

Opublikowano

Nie ogranicza.

"Przypał" masz za samo pobieranie, bo przecież kradniesz. Więc nie rozumiem, chcesz być bardziej uczciwy od innych złodziei?

Poza tym, boisz się seedować na torrentach, ale przed publicznym przyznaniem się do popełniania (lub zamiaru popełnienia) przestępstwa już nie masz żadnych oporów. Czy to nie jest idiotyczne?

ㅈㅈ.

Opublikowano

Pobieram wyłącznie filmy i muzykę, więc nie wiem w czym widzisz problem.

NIE BOJĘ SIĘ BOGA

Opublikowano

No i? Pewnie to że kara za nielegalne oprogramowanie najprawdopodobniej przekraczać będzie wartość zarobków twoich rodziców na parę lat :>>>

Uważaj, bo Ci wbiją na chatę counter terroryści, skopią Cię, dowalą karę 200k zł i jeszcze wyślą Cię do więzienia na 99 lat (nie wiem czemu 99).

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

@tls01

Piractwo nie równa się kradzieży. Pobierać może na własny użytek, co chce. Tutaj tylko kwestia jego moralności.

A jak wejdziesz do sklepu, weźmiesz paczkę fajek, to możesz powiedzieć, że to tylko na własny użytek i wyjść bez płacenia za towar?

ㅈㅈ.

Opublikowano

Ktoś kiedyś beknął za seedowanie torrentów? Fizycznie nie jest możliwe wyłapanie wszystkich takich przypadków. Nie rozumiem o co się tak boisz. Skoro uważasz, że pobieranie czegoś z neta jest łamaniem praw autorskich, to ch*ja wafla idz do sklepu i kup to co miałeś zamiar pobrać. 

Co innego gdybyś prowadził jakąś działalność, która wiąże się z częstymi kontrolami etc. i szukano by czegoś na czym można Cię udupić.

Często można usłyszeć o masowym rozsyłaniu wezwań do zapłaty.

@tls01

Piractwo nie równa się kradzieży. Pobierać może na własny użytek, co chce. Tutaj tylko kwestia jego moralności.

To oczywiście bzdura.
Opublikowano

Często można usłyszeć o masowym rozsyłaniu wezwań do zapłaty.

Często można usłyszeć, że mam 30 centymetrowego, a Ty lubisz w pupkę. 

Poproszę jeden autentyczny skan takiego wezwania. Widziałeś je kiedykolwiek czy, tak sobie tylko opowiadasz pierdoły?

Opublikowano

Często można usłyszeć, że mam 30 centymetrowego, a Ty lubisz w pupkę. 

Poproszę jeden autentyczny skan takiego wezwania. Widziałeś je kiedykolwiek czy, tak sobie tylko opowiadasz pierdoły?

Chociażby to

http://www.dobreprogramy.pl/Rusza-kolejna-nagonka-na-internautow-nowa-kancelaria-rozsyla-wezwania-do-zaplaty,News,58946.html

do znalezienia reszty polecam Google, bo mi szkoda czasu na tak ograniczoną osobę.

Opublikowano

Chociażby to

http://www.dobreprogramy.pl/Rusza-kolejna-nagonka-na-internautow-nowa-kancelaria-rozsyla-wezwania-do-zaplaty,News,58946.html

do znalezienia reszty polecam Google, bo mi szkoda czasu na tak ograniczoną osobę.

Widzę, że od razu mnie oceniłeś i od razu wiesz czy jestem ograniczony, czy mam zespół wrodzonej drażliwości jelit - jak Ty. 

Chyba żartujesz. Wiesz jaka jest moc prawna takiego wezwania? :) 

Opublikowano

Widzę, że od razu mnie oceniłeś i od razu wiesz czy jestem ograniczony, czy mam zespół wrodzonej drażliwości jelit - jak Ty. 

Chyba żartujesz. Wiesz jaka jest moc prawna takiego wezwania? :)

Wystarczył mi, jakże wysoki, poziom Twojego pierwszego zdania w tamtym poście.

Co do konsekwencji zignorowania takiego wezwania do zapłaty - nikomu nie będzie opłacało się ciągać po sądach setek ludzi, aczkolwiek mowa była o bezkarności, a taki dokument temu po prostu przeczy.

Opublikowano

Chociażby to

Może sam najpierw sprawdziłbyś, o co chodzi z kancelarią Artura Glass-Brudzińskiego?

http://di.com.pl/news/51075,0,Jest_dochodzenie_dyscyplinarne_ws_adwokata_Glass-Brudzinskiego-Marcin_Maj.html

http://di.com.pl/news/50931,0,Glass-Brudzinski_chce_bys_placil_za_piractwo_Spokojnie_nie_jestes_podejrzany.html

Identyczna sytuacja była z kancelarią Anny Łuczak. Te wezwania nie są nic warte i rozsyłane chyba do losowych osób. Poza tym, cytat, który został wyróżniony czerwonym kolorem na piśmie: "przedsądowe wezwanie do zapłaty w związku z podejrzeniem popełnienia przestępstwa".

Więc, proszę o skan wezwania, które jest coś warte. 

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...